• Inwestowanie w nieruchomości Autor: ~Jesser [176.221.123.*]
    Niestety ale lokaty i konta oszczędnościowe nie są już tak opłacalne jak kiedyś. Jak zapatrujecie się na inwestowanie w nieruchomości? Warto?
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: ~krops [176.126.83.*]
    Warto.O ile kupisz mieszkanie w dobrej lokalizacji. Mieszkania w centrum miast nie stracą na wartosci, poza tym znajdzie się tam o wiele więcej chętnych na wynajem w dobrej cenie. Tak więc pomimo wyższej ceny początkowej, na pewno zyskasz na tym w przyszłości.
    We Wrocławiu na Starym mieście są do sprzedaży jedne z ciekawszych mieszkań od dewelopera:
    kum-deweloper.pl/oferta/lokum-victoria 

Warto jest się pospieszyć, bo z tego co widziałem do sprzedaży zostały oddane ostatnie mieszkania.
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: ~krops [176.126.83.*]
    Warto.O ile kupisz mieszkanie w dobrej lokalizacji. Mieszkania w centrum miast nie stracą na wartosci, poza tym znajdzie się tam o wiele więcej chętnych na wynajem w dobrej cenie. Tak więc pomimo wyższej ceny początkowej, na pewno zyskasz na tym w przyszłości. 
    We Wrocławiu na Starym mieście są do sprzedaży jedne z ciekawszych mieszkań od dewelopera:
    link 

Warto jest się pospieszyć, bo z tego co widziałem do sprzedaży zostały oddane ostatnie mieszkania. 
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: ~Lepiere [185.97.16.*]
    Polecam rynek pierwotny
    Budynki budowane są w o wiele lepszych i nowszych technologiach
    Lepsze są rozkłady mieszkań
    Mieszkania tak szybko nie straca na wartości
    niższe są koszta utrzymania
    oraz zwykle mieszka sie w o wiele lepszej i spokojniejszej dzielnicy....

W Warszawie obecnie jedne z ciekawszych inwestycji obecnie oferuje ten deweloper : link

Realizacji ma wiele, zarówno w centrum, jak i na przedmieściach.  
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: ~er [195.8.97.*]
    Mało mnie to obchodzi. Rób co chcesz i tak stracisz.
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: sda32 [87.204.81.*]
    Niestety nikt nie wie ile będa warte nieruchmości za 3-4-10 lat. To trochę loteria a każdy kto wie - będzie po prostu bogaty w przyszłości. Równie dobrzej jak pytać tutaj możesz po prostu przeczytać horoskop na przykład na stronie link  to niestety da Ci prawdopodobnie równie wartościową wiedzę :)
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: ~mirek [37.47.224.*]
    zgadzam się co do zwrotu z inwestycji w nieruchomości, tylko po zakupie należy pamiętać, aby wykonać wszelkie prace remontowe oraz wykończenia wnętrz aby podnieść wartość danej nieruchomości. Ważne jest również aby sprawdzić instalacje elektryczne oraz instalacje sanitarne 
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.81.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: ~migrena [89.64.38.*]
    to już nie jest takie opłacalne jak kiedyś, terz to najlepiej surowce- złoto srebro,pochodne ropy. Ja działam w XTB od kilku tygodni testuję ten system i wychodzę na tym całkiem nieźle. Przede wszystkim podoba mi się to, że oni zapewniają wszystkie istotne narzędzia. na start jest demo, wiec kazdy da rade
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: ~Sgarak [31.186.82.*]
    Okazje dopiero się zaczną. Pooglądaj sobie kanał Ronalda Szczepankiewicza na YouTube, gdzie facet z rynku kredytów i wynajmu nieruchomości kładzie kawał mięsa na blat z cyframi.
    A z tą inwestycją w mieszkanie to biorąc pod uwagę ten zysk rentierski, policz sobie to czego początkowo się nie bierze pod uwagę:
    * odświeżający remont co 5 lat
    * podniesienie standardu mieszkania co kilka lat (nowa pralka, zmywarka, klimatyzacja)
    * podatki
    * ubezpieczenie + assistance (by nie latać do zaciętego zamka - miałem taki case)

Zobacz sobie lepiej promocje Santander bank - obecnioe mają bardzo korzystnie oprocentowane lokaty oraz konta oszczędnościowe.
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: knubble [122.173.26.*]
    Inwestowanie w nieruchomości może być na dłuższą metę naprawdę opłacalne. Proponuję zdywersyfikować swoje inwestycje.
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: pernic [122.173.26.*]
    Może inwestowanie w nieruchomości w tej chwili nie jest dobrym pomysłem. Sprawdź inne sektory, aby uzyskać płynny zysk, jednocześnie obserwując sektor nieruchomości i wykonaj ruch, gdy jest to warte zachodu. Rynek przechodzi różne zmiany, musisz go sprawnie przeskanować i wybrać to, co jest odpowiednie dla twojego planu w zależności od aktualnych możliwości.
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: adversative [122.173.27.*]
    Tak, to jest tego warte. Upewnij się jednak, że zapoznałeś się z aktualnym scenariuszem w Twoim kraju.
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: homonym [122.173.27.*]
    W tej chwili myślę, że nie powinieneś rozważać inwestowania w nieruchomości. Trzeba poczekać kilka miesięcy, aż sektor się ożywi. Możesz sprawdzić inne sektory, które zyskują popularność. Powodzenia.
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: darful [46.175.43.*]
    Obecnie na rynku nieruchomości narasta trudno okres i nie wiadomo kiedy się zakończy, wiadomo z jakiego powodu...
    Wydaje się że ta branża długo będzie wychodzić z dołka!
    Z między czasie może warto pomyśleć o urządzeniu takiego mieszkania pod inwestycje?
    Pomocna może się okazać choćby ta strona https://www.nowoczesnedekoracjedodomu.pl/kwietnik-stojacy-c57  gdzie oferują choćby kwietniki metalowe, które odmienią każde otoczenie i wspólnie z kwiatami nadadzą mu klimat dla nowych nabywców ;)
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: brokenwhale [122.173.27.*]
    Tak, inwestowanie w nieruchomości jest jedną z najczęstszych form inwestowania, w które wchodzi wiele osób. Musisz jednak zdawać sobie sprawę z sytuacji rynkowej w obszarze, w którym się znajdujesz i odpowiednio odebrać połączenie. Przeanalizuj również nastroje rynkowe i inwestuj tylko wtedy, gdy działa to na rzecz osiągnięcia twoich celów.
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: tinocan [122.173.27.*]
    Inwestowanie w nieruchomości to dobra opcja. Pamiętam, że zacząłem handlować w 2012 roku i później reinwestowałem swoje pieniądze w nieruchomości. Proponuję również poszukać opcji inwestycyjnych.
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: furtive [122.173.27.*]
    Inwestowanie w nieruchomości to świetny pomysł dla wszystkich. Jednak dywersyfikacja aktywów inwestycyjnych jest również bardzo ważna dla zabezpieczenia ryzyka.
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: panaesthesia [122.173.24.*]
    Inwestowanie w nieruchomości to zawsze dobry pomysł, solidny i długoterminowy plan. Handlowcy muszą być gotowi na stawienie czoła każdemu problemowi. Przeanalizuj więc rynek w obszarze, w którym mieszkasz, a następnie wykonaj ruchy.
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: zoomania [89.33.193.*]
    Oferuje stały przepływ środków pieniężnych i posiada szereg korzyści podatkowych. Oto tylko kilka z wielu korzyści, jakie nieruchomość ma w porównaniu z innymi rodzajami inwestycji. Wynajem mieszkań jest coraz bardziej poszukiwany. Inwestycja w nieruchomości to zawsze dobry wybór.
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: waygone [122.173.24.*]
    Czy próbowałeś inwestować w krypto poza złotem i innymi aktywami inwestycyjnymi? Powinieneś spróbować.
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: ~Justyna [77.65.117.*]
    Ostatnimi czasy nieruchomości poszły bardzo do góry, dlatego moim zdaniem nie opłaca się teraz zainwestować w nieruchomości. A może pomyśl o sztabkach złota? Na nich również możesz zarobić. Jeśli kupisz w Mennicy Skarbowej w dobrej cenie to szybciej inwestycja ci się zwróci.
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: mularkowa88 [10.42.4.*]
    Oczywiście, że konta oszczędnościowe nie są już tak opłacalne jak kiedyś. Teraz najlepiej inwestować w działkę czy nieruchomość albo kryptowaluty aczkolwiek tutaj trzeba uważać. Jak macie biznes to trzeba w niego inwestować. Ja mam restauracje otwierać i będę chciał zainwestować w energię chłodzącą https://energycool.pl/ 
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: ~MichalinaSi [89.64.33.*]
    W lokatę w ogóle raczej bym nie inwestowała, tylko pomyślałabym o koncie oszcędnościowym z dobrym oprocentowaniem w skali rocznej. Jest bank, który proponuje teraz 8% w skali roku. Promocja jest chyba do kończą czerwca albo lipca. Co do inwestycji, na pewno najlepszą inwestycją, jest inwestycja w siebie, własną firmę poprzez organizowanie szkoleń dla pracowników czy tworzenie im dobrych warunków do pracy jak chociażby poprzez zapewnienie paneli akustycznych w biurze Panele akustyczne, panele wygłuszające, ścianki - Meble i akcesoria... (lobos.pl) 
  • Re: Inwestowanie w nieruchomości Autor: ~Martyna [77.65.117.*]
    Jeżeli masz na nieruchomość to możesz też pomyśleć o złocie i o inwestycji w złoto. Złoto możesz kupić w Mennicy Skarbowej za dobre pieniądze. Jest to inwestycja na długie lata