Dnia 2018-11-28 o godz. 09:55 ~karol napisał(a): > Z kursu poniedziałkowego Dywidenda -na czysto 40 gr > według mnie -3.80-0.50 =3.30+ 40 =3.70i postój pół roku
Nie prorokuj,przypomne ostatnie walne-raportowany zysk za 2017 312 mln ,a stanelo na 632 mln-co niektorym szczeka na buty opadla
Dnia 2018-11-28 o godz. 10:56 ~plasser napisał(a): > Dnia 2018-11-28 o godz. 09:55 ~karol napisał(a): > > Z kursu poniedziałkowego Dywidenda -na czysto 40 gr > według mnie -3.80-0.50 =3.30+ 40 =3.70i postój pół roku > > Nie prorokuj,przypomne ostatnie walne-raportowany zysk za 2017 312 mln ,a stanelo na 632 mln-co niektorym szczeka na buty opadla
Zysk za 2017r 312mln(Bankier ,Echo wynik roczny) Skąd 632mln? W tym roku max 170- 200mln ; czyli regres
Dnia 2018-11-28 o godz. 11:27 ~axaa napisał(a): > Dnia 2018-11-28 o godz. 10:56 ~plasser napisał(a): > > Dnia 2018-11-28 o godz. 09:55 ~karol napisał(a): > > > Z kursu poniedziałkowego Dywidenda -na czysto 40 gr > według mnie -3.80-0.50 =3.30+ 40 =3.70i postój pół roku > > > > Nie prorokuj,przypomne ostatnie walne-raportowany zysk za 2017 312 mln ,a stanelo na 632 mln-co niektorym szczeka na buty opadla > > Zysk za 2017r 312mln(Bankier ,Echo wynik roczny) Skąd 632mln? > W tym roku max 170- 200mln ; czyli regres
@axaa-z przyjetej uchwaly na WZA >https://www.bankier.pl/wiadomomosc/Echo-Investment-wyplaci-0-5-zl-dywidendy-na-akcje-za-17-7585439.html<Dodam, ze stan zgromadzonych na dn 30.09.2018 srodkow pienieznych wynosi 522mln i za ten rok obrotowy scenariusz moze byc podobny, o czym zdecyduje walne
Dnia 2018-11-28 o godz. 16:31 ~karol napisał(a): > Duzi jednak to zachęcanie wiadomościami rozszyfrowali
Duzi biorą papier po taniości. Ja zresztą między dużymi też łapię co mogę :-). Spółka z majątkiem 3,5 miliardów, na kącie ponad 0,5 miliarda - ta cena to promocja.
Ze spółki wypływa 200 mln -a 100 mln wpływa do portfela właściciela -a kurs będzie jeszcze bardziej szorował po dnie-tak robią biznes rekiny.To chyba nazywa się przepompownia kasy.
Och ty domorosly ksiegowy niejaki plasser ,?????? .. To nie wiesz ,ze aktywa to wszystko co w gotowce ,a passywa wszystko co w majatku rzeczowym tzw ''rzeczowka w realu , tak najogolnie tlumaczac . A z twoich durnowatych wypocin wynikalo by ,ze Echo ma teraz WARTOSC ZERO po odjeciu aktywow od pasywow , bo aktywa powinny byc rowne pasywom ..Oczywiscie poprzednik xxx ma racje ,ze do wyceny firmy nalezy brac aktywa i odjac wszelkie zobowiazania i tak jak kolega pisal wartosc akcji w ten wyliczona powinna ''chodzic'' na naszej szulerni gieldowej w okolicach 5 ZETA !!!!!!!!!!!!
Doprecyzowujac powyzsza analize sprawa wyglada tak . Zgodnie z ostatnim raportem kwartalnym aktywa Echa wyznosza 3,7934 mld zl , zoobowiazania dlugoterminowe wynosza 1, 0856 mld zl , zobowaizania krotkoterminowe wynosza 0,8488 mld zl , co po odjesciu akywow od lacznych zoobowiazan daje kwote 1,859 mld zl, aktualna ilosc akcji to 412.690.582 , co po ponowym obliczniu daje dokladnie 4,5 ZETA na akcje . !!!!!!!!!!! I po takiej cenie aktualnie te akcje powinny chodzic na naszej gieldzie , a ze jest inaczej i spolka jest zanizana , mimo wyplacania corocznie sowitej dywidendy to takie cuda tylko dzieja sie u nas . I jak tu nie mowic ,ze ta GPW to jedna wielka szulernia !!!!
Andy, nie ma tego złego co by... zbieramy tanio, zgarniamy sute dywidendy za które dokupujemy więcej jeszcze tańszych akcji pod przyszłe jeszcze większe dywidendy. Tu przez kolejne 3-4 lata na bank będą co najmniej rocznie 2x 50 groszy
Kolego cos Ci umknelo.Uzycie niewlasciwego terminu nie bylo intencja wprowadzenia kogos w blad,a Ty to robisz.Raport str. 32 stoi jak BYK po stronie zobowiazan kwota 2.238.125 zl z rozbiciem na segmenty.Policz raz jeszcze i szanujmy sie nawzajem.
Ha, ha kon by sie usmial , facet nie ma pojecia o ksiegowosci , nie wie nie rozumie co to aktywa , passywa , zoobowiazania ,co i jak sie liczy , co jest wazne , a co mniej i dalej bajdurzy ,ze to tylko pomylka i nie bylo jego intecja oszukiwac ludzi publicznie , ba sili sie na jakies wyliczenie , do poprawki o ile nie wprzedszkolu to w gimbuzie na pewno tak !!!
Dnia 2018-11-30 o godz. 16:13 ~Andy napisał(a): > Och ty domorosly ksiegowy niejaki plasser ,?????? .. To nie wiesz ,ze aktywa to wszystko co w gotowce ,a passywa wszystko co w majatku rzeczowym tzw ''rzeczowka w realu , tak najogolnie tlumaczac . A z twoich durnowatych wypocin wynikalo by ,ze Echo ma teraz WARTOSC ZERO po odjeciu aktywow od pasywow , bo aktywa powinny byc rowne pasywom ..Oczywiscie poprzednik xxx ma racje ,ze do wyceny firmy nalezy brac aktywa i odjac wszelkie zobowiazania i tak jak kolega pisal wartosc akcji w ten wyliczona powinna ''chodzic'' na naszej szulerni gieldowej w okolicach 5 ZETA !!!!!!!!!!!!
Czlowieku chyba masz ZRYTY BERET. Najpierw pouczasz mnie o koniecznosci odjecia aktywow od zobowiazan zwanych w/g mnie pasywami, a potem,robisz to odwrotnie w sposob poprawny okreslajac kurs na 4,50 zl .Lecz nim to nastapi w okolicach 18.04.2019 (termin WZA) powitasz 3,40 po odcieciu D .A wystarczylo przeczytac:tradycja.wika.com/wiki/aktywa_i_passywa
https://www.echo.com.pl/news,2427,konferencja-wynikowa-echo-investment-za-iii-kwartal-2018-wideo.html-budują,sprzedają, wpłacają dużą dywidendę i to nie jest ostatnie słowo