Zawarcie warunkowej przedwstępnej umowy sprzedaży nieruchomości komercyjnej 2018-11-26 20:53
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 36/ 2018
Data sporządzenia: 2018-11-26
Zawarcie warunkowej przedwstępnej umowy sprzedaży nieruchomości komercyjnej
Treść raportu:
WIKANA S.A. (dalej: Emitent) informuje, że w dniu 26 listopada 2018 r. spółka zależna Emitenta - WIKANA PROPERTY Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością KOMERC Spółka komandytowa (dalej: Spółka) – jako podmiot korzystający na zasadzie leasingu z zabudowanej nieruchomości położonej w Łodzi przy ul. Włókniarzy 236 (dalej: Nieruchomość), będącej obecnie w użytkowaniu wieczystym PKO Leasing Spółka Akcyjna (dalej: PKO Leasing) – zawarła z podmiotem niepowiązanym kapitałowo i osobowo z Grupą Kapitałową WIKANA warunkową przedwstępną umowę sprzedaży Nieruchomości (dalej: Umowa). Umowa została zawarta pod warunkiem nabycia praw do Nieruchomości przez Spółkę od PKO Leasing, z terminem zawarcia tej umowy do 15 lutego 2019 r. Wartość Umowy została określona na kwotę 4,5 mln zł netto. Pozostałe warunki Umowy nie odbiegają od powszechnie stosowanych w tego rodzaju umowach. Powyższa transakcja stanowi potwierdzenie kontynuacji strategii, o której Emitent informował tak w raportach bieżących, jak i okresowych, zakładającej dezinwestycję poprzez sprzedaż wybranych składników majątku trwałego niewykorzystywanych do podstawowej działalności Grupy Kapitałowej WIKANA i pełną koncentrację na działalności podstawowej, to jest działalności deweloperskiej.
MESSAGE (ENGLISH VERSION)
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
2018-11-26 Agnieszka Maliszewska Wiceprezes Zarządu
a gdzie ja te szczyty wieszczę jeśli mozna wiedzec? bo moze coś mi umkneło ja wiem, że to jest publiczne forum i kazdy, doslownie kazdy nawet najbardziej ubogi intelektualnie ma prawo się tu wypowiadac, ale taka osobista prosba... jak nie masz nic ciekawego, merytorycznego do powiedzenia poza wycieczkami osbistymi, albo żartami wątpliwie zabawnymi na poziomie gimnazjum po prostu zamilknij, dzieki