Na obecną chwilę, minus podatek Belki, czyli około 12% na czysto , papiery trzeba mieć na 12.12.2018 Wypłata 19,12,1018 niezła stabilna lokata FF tylko ok. 20% Obecny kurs na dnie , warte analizy.Pozdrawiam zainteresowanych
Pytam, bo bardzo cicho i pusto na forum Echo , dziwi mnie to, bo info o zaliczce to ciekawy temat do inwestycji , ale z tego wynika że prawie nikt już tu nie został.
Echo po sprzedaniu go przez Sołowowa Lisali , wypłaca corocznie sowite dywidendy /Tak sie dzieje od 2016r/Można to prześledzić/Jednakże od dwóch mniej więcej lat ,Echo jest w trendzie spadkowym/Wypłacane dywidendy pogłębiają tylko ten trend/W dodatku weszliśmy w bessę/Całkiem możliwe więc jest, że po wypłacie grudniowej dywidendy spółka zaliczy kolejny dołek notowań ; być może poniżej 3pln/Spółka fundamentalnie jest mocna i zdrowa-vide zobacz akcjonariat który w niej jest/Poza tym jest mało akcji w obrocie giełdowym; więc wahania kursem są.Spólka dywidendowa... ale po dywidendzie dołuje i trudno ze względu na free float z niej wyjść.Ja w ciągu dwóch lat wziąłem z niej ~40tyś pln dywidend.Pozdawiam
Zgadzam się z powyższym , dwa lata temu na niej trochę siedziałem, potem była pauza , i teraz powrót , zobaczymy co z tego wyjdzie , Zapakowane na Long, ewentualnie jak jeszcze spadnie, coś się dokupi ,jednak myślę że mało kto na tym poziomie odda , jak spadek tylko spekulacyjny tzw. z wora do wora, celem wystraszenia resztek drobnicy .będzie Ok.
Kurs w styczniu 2016 oscylowal w okolicy 7.10 uwzgledniajac wszystkie wyplacone i deklarowane D (6,17) ,aby poniesc strate kurs musial by spasc ponizej 1,50 zl , co nie jest realne,a to nie koniec wyplat .Inwestycja w ECHO to moj fundusz emerytalny .
Raczej nikt nic nie wywala , paczki które przelatują, to umówione transakcje tego samego zawodnika, celem pokazania że ktoś wywala papier. Te paczki nigdy nie stoją w arkuszu, tylko przenikają jednym pociągnięciem z S na K i odwrotnie , robi się tak, celem płynności i wykazania ruchu na papierze , Mam na bieżąco pełen arkusz zleceń i to widzę co jest grane . Sam dzisiaj kupiłem 15 k w kilku transzach i widziałem jak znikają zlecenia na S, Myślę że będą pilnować aby nie podskoczyło ponieważ jak rośnie kurs, spada procentowo wysokość dywidendy , Jednak uważam że jest to dobra inwestycja, firma dość mocno przeceniona regularnie wypłacająca zyski, Prowadzą kilka ciekawych inwestycji , w marcu wpadnie im sporo kaski z ostatniej transakcji , Jestem z Wawy i widzę co i gdzie budują, ma to sens . Nie naganiam, niech każdy inwestuje jak uważa ,
Dodam jeszcze, że jako duży gracz w indeksie Wig Deweloperzy ma bardzo dobre wskaźniki C/Z> C/WK porównując do GTC, LC,DomDew, Jest trzecim graczem tego indeksu 12xx% udziału to też dość istotne, no i patrząc na wykres 2Y wydaje się że powinien raczej kierować się na północ 3,82 to ważne miejsce tego wykresu, no ale to tylko takie gdybanie , Jak wyniki za 3Q będą zgodne z konsensusem to będzie ok. do wtorku blisko, trochę się rozpisałem no,no.
No hej, myślę że szkoda by było teraz nie wykorzystać sytuacji , w zależności jak się potoczy rozgrywka , trzeba odpowiednio zareagować , ja dwa lata temu , dobrze zarobiłem i zostałem z kasa w kieszeni . Jednak teraz wydaje mi się że cena jest sporo korzystniejsza do wejścia w temat.
dobra spółka, ale jak ktoś tu napisał - jako fundusz emerytalny. bo żeby wejść spekulacyjnie na średni termin to duże ryzyko, że wysokość D zostanie zjedzona przez ubity w dół kurs. Natomiast jak ktoś D reinwestuje, do tego cyklicznie zwiększa zaangażowanie z zewnątrz, to na emeryturę to może być super sprawa.
Pytanie tylko, czy warto emerytuę kłaść na szali układu paru osób, bo przecież taka spółka zawsze może nagle przestać istnieć tudzież przestać przynosić dochody, bo panowie menagerowie tak się dogadają.