mogę tylko przypuszczać, bo takiej wiedzy nie mam. Po pierwsze, pisanie o 10 gr to największa bzdura. Po drugie, ja obstawia, o czym już wielokrotnie pisałem, cenę 0,5 zł -1 zł. Uzasadnienie mam takie: - nie dostaną 50 mln, bo efektywność działań z okresu dwóch lat jest ... tutaj każdy sobie dopisze. Zatem ryzyko jest ogromne i nie ma sensu od razu wyrzucać 50 mln ma marzenia. Tym bardziej, że za ewentualny wykup obligacji można mieć co się chce z tej spółki, a to około 10 -11 mln zł; - 50 gr - to jest moje minimum związane z koniecznością wykupu obligacji i zapłaty odsetek. Może przyjdzie jakiś ZBAWICIEL i pomoże... - 1 zł - pozwoli na zebranie połowy kwoty, o którą zabiega prezesik. To jest dość ryzykowne, ale i logiczne z punktu widzenia potencjalnego DUŻEGO inwestora: dam połowę a potem się zobaczy... - 1 zł i więcej - w to nie wierzę ...
Emisja będzie znacznie wyżej niż 1 wystarczy użyć wyobraźni i łączyć fakty. Fundy które brały po 13,5 nie zgodzą się na zbyt biską emisje, nawet Halicki który akcje ma średnio po ok 6-7 zł też tego nie będzie chciał bo zbyt niska cena rozwodni akcjonariat, a kurs do czasu decyzji o cenie emisji może być po kilka złotych.
13,5 zł - a które fundy brały po takiej cenie? Czy jeden z nich już jest poza spółką? Prezes Halicki - posiadane akcje to jedno (NIBY WTOPA), a wynagrodzenie, które pobiera to drugie... Myślę, że już dawno odrobił te "straty" na akcjach. Policz średnią za 3 miesiące z wagą wolumenu, odejmij dyskonto i wtedy dalej podyskutujemy
Ten chiński kontrakt w treści komunikatu nie wymaga żadnej emisji, wystarczy wszystkich zwolnić i czekać aż Chińczyk zrobi swoje.za rok tylko księgowa i magazynier. Można ciemny lud karmić fikcja, ale wszystko ma swoje granice. Ale widać ze model Ursus da się bez problemu multiplikować.