Od czerwca zacząłem inwestować w obligacje korporacyjne. Jestem już w wieku takim, że interesuje mnie dochód comiesięczny. Niestety, ja stary wilk giełdowy, otumaniony 10,5% odsetkami kupiłem obl Fast Finance i tylko jedną amortyzacje i odsetki otrzymałem w lipcu. Co się stało w październiku wszyscy wiemy. Widzę, że coraz więcej osób, żąda przedterminowego wykupu. Też chcę to zrobić, ale młody jestem w tej dziedzinie i nie wiem jak. Dzwoniłem do biura maklerskiego, ale oni stwierdzili, ze musze dowiadywać się w firmie, czego żądają i w jakiej formie.
Bardzo poważnie proszę, bo niestety to forum zeszło na psy, podpowiedzcie jak ta sprawę załatwić od A...Z, jakiś wzór pisma i co trzeba do niego załączyć. Z góry dziękuje.
Żal, że chciałem zejść ze ścieżki ryzyka na stabilny dochód, bo na ZUS - wiadomo i proszę zaliczyłem od samego początku wtopę.
zanim kupiłeś obligacje fast finance, trzeba było poczytać o krzywdzie ludzkiej jaką wyrządzali przez te lata, o całym procederze wyłudzania wyimaginowanych roszczeń, a przede wszystkim o tym że problemy za ninmi ciagną się już od naprawdę dłuższego czasu. na własne życzenie wdepnąłeś w gnój więc teraz kombinuj. niestety nie pocieszę cię - kasy już nie zobaczysz żadnej.
A tak dokładniej to o co Ci chodzi, o wezwanie do zapłaty należnych odsetek i spłaty wynikającej z okresowej amortyzacji, bo jeśli tak to kolega ENTRY Ci podał wzór, czy może żądanie przedterminowej spłaty? A twoje mądrości kolego Kościuszko, są naprawde ''mądre'', ciekawe czy nigdy nie umoczyłeś kasy?
Nie wiadomo czy 100% kasy umoczył, chyba raczej nie bo pisze, że to weteran giełdowy. Jakby nie patrzeć każda strata boli. Ja też mam obligi, ale nie uważam, że 100% straconej kasy będzie, choć strata napewno! Co tu mówić ładnie żarło i chyba zdechło, ale jeszcze licze na cud.
Dnia 2018-11-17 o godz. 17:15 madarot napisał(a): > Nie wiadomo czy 100% kasy umoczył, chyba raczej nie bo pisze, że to weteran giełdowy. Jakby nie patrzeć każda strata boli. Ja też mam obligi, ale nie uważam, że 100% straconej kasy będzie, choć strata napewno! Co tu mówić ładnie żarło i chyba zdechło, ale jeszcze licze na cud.
100% na jednym papierze. nie uważasz że tu popłynie sie na całości? a chcesz się założyć?