• Ktoś pomoże wyjaśnić Autor: ~Adam [188.146.224.*]
    Od czerwca zacząłem inwestować w obligacje korporacyjne. Jestem już w wieku takim, że interesuje mnie dochód comiesięczny. Niestety, ja stary wilk giełdowy, otumaniony 10,5% odsetkami kupiłem obl Fast Finance i tylko jedną amortyzacje i odsetki otrzymałem w lipcu. Co się stało w październiku wszyscy wiemy.
    Widzę, że coraz więcej osób, żąda przedterminowego wykupu. Też chcę to zrobić, ale młody jestem w tej dziedzinie i nie wiem jak. Dzwoniłem do biura maklerskiego, ale oni stwierdzili, ze musze dowiadywać się w firmie, czego żądają i w jakiej formie.

Bardzo poważnie proszę, bo niestety to forum zeszło na psy, podpowiedzcie jak ta sprawę załatwić od A...Z, jakiś wzór pisma i co trzeba do niego załączyć. Z góry dziękuje.

Żal, że chciałem zejść ze ścieżki ryzyka na stabilny dochód, bo na ZUS - wiadomo i proszę zaliczyłem od samego początku wtopę.
  • Re: Ktoś pomoże wyjaśnić Autor: ~marian_koniuszko [86.45.75.*]
    zanim kupiłeś obligacje fast finance, trzeba było poczytać o krzywdzie ludzkiej jaką wyrządzali przez te lata, o całym procederze wyłudzania wyimaginowanych roszczeń, a przede wszystkim o tym że problemy za ninmi ciagną się już od naprawdę dłuższego czasu. na własne życzenie wdepnąłeś w gnój więc teraz kombinuj. niestety nie pocieszę cię - kasy już nie zobaczysz żadnej.
  • Re: Ktoś pomoże wyjaśnić Autor: ertyy [78.88.192.*]
    https://www.slideshare.net/dancepleasure/obligacje-wezwanie-do-wykupu
  • Re: Ktoś pomoże wyjaśnić Autor: madarot [89.70.95.*]
    A tak dokładniej to o co Ci chodzi, o wezwanie do zapłaty należnych odsetek i spłaty wynikającej z okresowej amortyzacji, bo jeśli tak to kolega ENTRY Ci podał wzór, czy może żądanie przedterminowej spłaty?
    A twoje mądrości kolego Kościuszko, są naprawde ''mądre'', ciekawe czy nigdy nie umoczyłeś kasy?
    Dnia 2018-11-16 o godz. 18:55 madarot napisał(a):
    > A twoje mądrości kolego Kościuszko, są naprawde ''mądre'', ciekawe czy nigdy nie umoczyłeś kasy?

czasami umoczyłem. ale nigdy 100% i nigdy nie chciałem się dorobić kosztem krzywdy ludzkiej

• Re: Ktoś pomoże wyjaśnić Autor: madarot [89.70.95.*]
    Nie wiadomo czy 100% kasy umoczył, chyba raczej nie bo pisze, że to weteran giełdowy. Jakby nie patrzeć każda strata boli. Ja też mam obligi, ale nie uważam, że 100% straconej kasy będzie, choć strata napewno! Co tu mówić ładnie żarło i chyba zdechło, ale jeszcze licze na cud.
    Dnia 2018-11-17 o godz. 17:15 madarot napisał(a):
    > Nie wiadomo czy 100% kasy umoczył, chyba raczej nie bo pisze, że to weteran giełdowy. Jakby nie patrzeć każda strata boli. Ja też mam obligi, ale nie uważam, że 100% straconej kasy będzie, choć strata napewno! Co tu mówić ładnie żarło i chyba zdechło, ale jeszcze licze na cud.

100% na jednym papierze. nie uważasz że tu popłynie sie na całości? a chcesz się założyć?
[x]
FASTFIN 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.