Zysk netto 50 tys zł za pierwsze półrocze 490 tys zł
Bilans
Nieruchomość w budowie 1.4 mln
Inwestycje długoterminowe 155 tys
Należności 1,6 mln zł
Środki na rachunku 1,66 mln zł
Udzielone pożyczki 425 tys zł
Razem mamy 5,2 mln zł
Zobowiązania 2,2 mln zł
Jeśli Emisja zostanie unieważniona a widać ze spółka zakłada taki scenariusz 1 mln wróci do właścicieli którzy przelali środki czy będą za nie kupować akcje z rynku by zwiększać zaangażowanie
Co widać to mamy w końcu info racje kto ile kupił akcji z Prezesów z rynku
Prezesi 90 k akcji z rynku najwiecej Karol Molenda
Ni i z komunikatu wiemy ze Łukasz Misztal posiadał 88 tys sztuk wcześniej 33 tys czyli dokupił 55 tys łącznie 140 tys sztuk przy tym FF jest to sporo
Trzeba teraz czekać na postanowienie sądu
Firma się rozwija i to cieszy potrzeba tez jest zgody w akcjonariacie i można wtedy budować wartość pojedynczej akcji
W mojej ocenie właściciele chcieli zwiększyć udziały procentowe, widzą potencjał we wzroście firmy i to cieszy.
Jestem zadowolony z wyników za 3 kwartał mimo ponoszonych kosztów czy to z Emisja czy nakładami na dwie nowe placówki jest zysk
Lublin już działa czekamy na Gliwice
INC zablokowało Emisję i jest szansa, że wrócimy do poprzedniego stanu Akcji
Prezesi skupowali z rynku to dobry znak mają pieniądze by dalej skupować
Chcieli zarobić więcej na wzroście ceny akcji można to zrobić tez poprzez dbanie o cenę jednej akcji
im mniej akcji gdy się ich nie rozwadnia też można zwiększać majątek
Spółka nie powinna mieć problemów z przedłużeniem kredytu Odnawialnego takie kredyty zawsze są zawierane na rok by później go przedłużać
Spółka ma gotówkę nawet nie licząc tego 1 mln zł ma 600 tyś na koncie 1,6 mln w należnościach 580 tyś w udzielonych pożyczkach
W mojej ocenie gdy będzie potrzeba na emisje akcji to trzeba zrobić na równych zasadach dla wszystkich
jesli spółka chce by akcje rosły musi też pomyśleć o Dywidendzie wypłacając Dywidendę trafi do nielicznej grupy z NC która to robi i będzie też inaczej postrzegana przez inwestorów
ha, ha, ha, jak to wszystko można wytłumaczyć "po swojemu" żeby nagonić a prawda jest inna - wyniczeek za 3 kwartał słabiutki. ledwo 50tysi. w zweszłym roku było 190tysi. To ile to procent mniej????? Może napiszesz? Widać ,że firma doszła do ściany, przychody juz nie rosną. A za c zwarty kwartalik starta pewna
ach jakie było pianie, że prezesi uchwalili sobie emisję, ale INC ocenił to jako wałek i poleciał do sądu konflikt między duzymi - to zawsze kończy się porzeceną, może zobaczymy 20 groni
zamiast merytorów próbujesz mnie obrazić, ale tylko obnażasz sie naganiaczu ile to razy napisałeś zobaczymy po wynikach zobaczyliśmy po wyniokach 2 kwartału teraz też zobaczyliśmy i po czwartym też zobaczymy napisz po ile ty wyceniasz, a nie pisz o mnie bo najwyraźniej to ty masz problem z realną oceną spółki, chyba że ci płqacą za te brednie które tu walisz, to co innego
Moja ocena: przy obecnych parametrach cena za akcje powinna zawierać się w przedziale 0,72 - 0,80. Czyli: warto brać poniżej 72 groszy, a przepłacamy płacąc 80 groszy. Sytuacja ulegnie zmianie jeśli nie dojdzie jednak do podwyższenia kapitału. Ale to tylko moja ocena, którą wyrzucił mi arkusz kalkulacyjny po wprowadzeniu danych.
Inwestor , Fxinwestor zacznij już pisać pod jednym Nickeim bo to żenada . Ty generalnie wszystko opisujesz na plus , a nie widzisz zagrożeń nigdy . Jest emisja to dobrze , nie bedzie tez dobrze , jest dotacja to dobrze nie ma to tez dobrze , jest niski kurs to dobrze ( bo można dobierać ) , jest wysoki kurs tez dobrze , jest zysk super , jest strata tez super ( pewnie napiszesz ze super bo podatku od straty nie ma ) itd . Widać ze masz za dużo czasu wolnego bo już ładnych pare lat tak bredzisz i po zleceniach kupna widać jakie jest zainteresowanie .
Mam akcje skupuje wiec nie jestem obiektywny to fakt
ale wszystko zależy od sytuacji :
Sytuacja 1 ( Spółka inwestuje w lokale ponosi koszty to chyba zrozumiałe, ze zysk jest mniejszy ale Firma się rozwija i za kilka miesięcy będzie widać tego efekt )
Sytuacja 2 ( spółka organicznie zarabia to zysk jest większy )
Spółka zaczęła generować więcej gotówki i pokazywać zyski to woli otworzyć lokale wygenerować koszty ale wartość firmy rośnie
Co do Emisji dla nas lepiej jeśli Emisji nie będzie bo wtedy nie rozwadniamy kapitału
Gdy Emisja zostanie i jest skierowana do Właścicieli czyli nie chcą nikogo wpuścić do spółki sami inwestują 1 mln zł to chyba tez pokazuje, że widza potencjał i spółka ma 1 mln zł więcej środków
Nie mogę słuchać tego jak ktoś piszę, że czeka na 10 gr w przypadku gdy wycena firmy bez Emisji wynosiła by 480 tys zł z emisja 710 tys zł
nie tylko usłyszysz ale i zobaczysz by,ło po 20 groni i będzie po dwadzieścia groni, parę dni temu już niewiele brakowało spoko, daj czas czasowi emisja krótkofalowo może być korzystna dla akcjonariuszy - muszą podniesć kurs żeby mieli z czego waliC, ale to NC, scenariusz jest jeden: jazda do 10 groszy, scalenie, jazda do 10 groszy, w międzyczasie emisja, jedna, druga, trzecia i tak można bez końca. dopóki leszcz wytrzyma
całe 100 sztuk wolumenu, gruby rwie akcje aż miło,, ktto to zbiera jesteśmy po wynikach i co tam widzimy w BR za 3 kwartalik
TENDENCJE NEGATYWNE Zysk ze sprzedaży: spadek o 65.62% r/r Zysk operacyjny (EBIT): spadek o 67.65% r/r Zysk przed opodatkowaniem: spadek o 74.26% r/r Zysk netto: spadek o 77.95% r/r
parametry zadłużeniowe jeszcze gorsze
a jakieś pozytywy????? - 2 milioniki świezych akcyjek, będzie można tanio kupować
A ten ciągle swoje.... Czy nie pisałeś miesiąc temu ze bedzie 40 gr i ze można wywalić do 60gr tylko 10 tys akcji ??? Od tego czasu obrót 60 k i jakoś kurs nie spadł
Prezesi kupowali akcje z rynku bez informacji czyli nie chcieli tego pokazywać a Ty piszesz o 40 gr
tu miszczu o złotówkach pisze się od kilku lat, na razie jest 75 groni, a parę tygodni temu nawet po 60 groni gdzie te złotówki, o których sadzicie ????? żal mi was, a może bardziej tych. których nagonicie