• Wyniki 3 kwartał Autor: ~Fxinwestor [37.47.194.*]
    Tak na szybko :

Zysk netto 50 tys zł za pierwsze półrocze 490 tys zł

Bilans

Nieruchomość w budowie 1.4 mln

Inwestycje długoterminowe 155 tys

Należności 1,6 mln zł

Środki na rachunku 1,66 mln zł

Udzielone pożyczki 425 tys zł

Razem mamy 5,2 mln zł

Zobowiązania 2,2 mln zł

Jeśli Emisja zostanie unieważniona a widać ze spółka zakłada taki scenariusz 1 mln wróci do właścicieli którzy przelali środki czy będą za nie kupować akcje z rynku by zwiększać zaangażowanie

Co widać to mamy w końcu info racje kto ile kupił akcji z Prezesów z rynku

Prezesi 90 k akcji z rynku najwiecej Karol Molenda
    Ni i z komunikatu wiemy ze Łukasz Misztal posiadał 88 tys sztuk wcześniej 33 tys czyli dokupił 55 tys łącznie 140 tys sztuk przy tym FF jest to sporo

Trzeba teraz czekać na postanowienie sądu

Firma się rozwija i to cieszy potrzeba tez jest zgody w akcjonariacie i można wtedy budować wartość pojedynczej akcji

W mojej ocenie właściciele chcieli zwiększyć udziały procentowe, widzą potencjał we wzroście firmy i to cieszy.
  • Re: Wyniki 3 kwartał Autor: ~Inwestor [195.182.52.*]
    Jestem zadowolony z wyników za 3 kwartał mimo ponoszonych kosztów czy to z Emisja czy nakładami na dwie nowe placówki
    jest zysk

Lublin już działa czekamy na Gliwice

INC zablokowało Emisję i jest szansa, że wrócimy do poprzedniego stanu Akcji

Prezesi skupowali z rynku to dobry znak mają pieniądze by dalej skupować

Chcieli zarobić więcej na wzroście ceny akcji można to zrobić tez poprzez dbanie o cenę jednej akcji

im mniej akcji gdy się ich nie rozwadnia też można zwiększać majątek

Spółka nie powinna mieć problemów z przedłużeniem kredytu Odnawialnego takie kredyty zawsze są zawierane na rok by później go przedłużać

Spółka ma gotówkę nawet nie licząc tego 1 mln zł ma 600 tyś na koncie 1,6 mln w należnościach 580 tyś w udzielonych pożyczkach

W mojej ocenie gdy będzie potrzeba na emisje akcji to trzeba zrobić na równych zasadach dla wszystkich

jesli spółka chce by akcje rosły musi też pomyśleć o Dywidendzie wypłacając Dywidendę trafi do nielicznej grupy z NC która to robi i będzie też inaczej postrzegana przez inwestorów

• Re: Wyniki 3 kwartał Autor: ~prykztorby [37.47.124.*]
    ha, ha, ha, jak to wszystko można wytłumaczyć "po swojemu" żeby nagonić
    a prawda jest inna - wyniczeek za 3 kwartał słabiutki. ledwo 50tysi. w zweszłym roku było 190tysi. To ile to procent mniej????? Może napiszesz? Widać ,że firma doszła do ściany, przychody juz nie rosną. A za c zwarty kwartalik starta pewna

ach jakie było pianie, że prezesi uchwalili sobie emisję, ale INC ocenił to jako wałek i poleciał do sądu
    konflikt między duzymi - to zawsze kończy się porzeceną, może zobaczymy 20 groni
    Ty dalej swoje nie umiesz logicznie myśleć i tu jest Twój problem

Chyba każdy kto ma troszeczkę rozumu nie trzeba dużo trochę wystarczy pomyśleć to nie boli na prawdę

Spółka też nie jest głupia i nie chce płacić podatku stad inwestycje

ważne że majątek rośnie

jeśli Ty chcesz wyceniać spółkę po 20gr to czekaj

• Re: Wyniki 3 kwartał Autor: ~prykztorby [37.47.124.*]
    zamiast merytorów próbujesz mnie obrazić, ale tylko obnażasz sie naganiaczu
    ile to razy napisałeś zobaczymy po wynikach
    zobaczyliśmy po wyniokach 2 kwartału
    teraz też zobaczyliśmy i po czwartym też zobaczymy
    napisz po ile ty wyceniasz, a nie pisz o mnie
    bo najwyraźniej to ty masz problem z realną oceną spółki, chyba że ci płqacą za te brednie które tu walisz, to co innego
  • Re: Wyniki 3 kwartał Autor: ~Inwstor [195.182.52.*]
    Kto kogo obraża .....

poczytaj co piszesz i będziesz miał odpowiedz kto kogo obraża

Na ile wyceniam spółkę wielokrotnie pisałem poczytaj

Niestety nikt mi nie płaci to co pisze to moje wyliczenia i opinia każdy decyzje podejmuje sam

Ty czekasz na 20gr ja skupuje bo patrzę do przodu
  • Re: Wyniki 3 kwartał Autor: eszton [31.0.85.*]
    Moja ocena: przy obecnych parametrach cena za akcje powinna zawierać się w przedziale 0,72 - 0,80. Czyli: warto brać poniżej 72 groszy, a przepłacamy płacąc 80 groszy. Sytuacja ulegnie zmianie jeśli nie dojdzie jednak do podwyższenia kapitału.
    Ale to tylko moja ocena, którą wyrzucił mi arkusz kalkulacyjny po wprowadzeniu danych.
    Eszton

Wszystko teraz zależy czy zostanie Emisja czy nie i kalkulator wylicza Ci wartość obecna nie bierze pod uwagę perspektyw

Trzeba czekać ważne

Prezesi i Wiceprezes kupili 140 tyś akcji z rynku ze średnią powyżej 0,80gr przy TYM FF co jest to sporo

ja trzymam i wierzę że wartość spółki będzie rosła
  • Re: Wyniki 3 kwartał Autor: ~Krakus [5.173.42.*]
    Inwestor , Fxinwestor zacznij już pisać pod jednym Nickeim bo to żenada . Ty generalnie wszystko opisujesz na plus , a nie widzisz zagrożeń nigdy . Jest emisja to dobrze , nie bedzie tez dobrze , jest dotacja to dobrze nie ma to tez dobrze , jest niski kurs to dobrze ( bo można dobierać ) , jest wysoki kurs tez dobrze , jest zysk super , jest strata tez super ( pewnie napiszesz ze super bo podatku od straty nie ma ) itd . Widać ze masz za dużo czasu wolnego bo już ładnych pare lat tak bredzisz i po zleceniach kupna widać jakie jest zainteresowanie .
    Ciężko pracuje ale w skrócie odpisze :

Mam akcje skupuje wiec nie jestem obiektywny to fakt

ale wszystko zależy od sytuacji :

Sytuacja 1 ( Spółka inwestuje w lokale ponosi koszty to chyba zrozumiałe, ze zysk jest mniejszy ale Firma się rozwija i za kilka miesięcy będzie widać tego efekt )

Sytuacja 2 ( spółka organicznie zarabia to zysk jest większy )

Spółka zaczęła generować więcej gotówki i pokazywać zyski to woli otworzyć lokale wygenerować koszty ale wartość firmy rośnie

Co do Emisji dla nas lepiej jeśli Emisji nie będzie bo wtedy nie rozwadniamy kapitału

Gdy Emisja zostanie i jest skierowana do Właścicieli czyli nie chcą nikogo wpuścić do spółki sami inwestują 1 mln zł to chyba tez pokazuje, że widza potencjał i spółka ma 1 mln zł więcej środków

Nie mogę słuchać tego jak ktoś piszę, że czeka na 10 gr w przypadku gdy wycena firmy bez Emisji wynosiła by 480 tys zł z emisja 710 tys zł

Bez odbioru Pozdrawiam
  • Re: Wyniki 3 kwartał Autor: ~prykztorby [87.204.71.*]
    nie tylko usłyszysz ale i zobaczysz
    by,ło po 20 groni i będzie po dwadzieścia groni, parę dni temu już niewiele brakowało
    spoko, daj czas czasowi
    emisja krótkofalowo może być korzystna dla akcjonariuszy - muszą podniesć kurs żeby mieli z czego waliC, ale to NC, scenariusz jest jeden:
    jazda do 10 groszy, scalenie, jazda do 10 groszy, w międzyczasie emisja, jedna, druga, trzecia i tak można bez końca. dopóki leszcz wytrzyma

całe 100 sztuk wolumenu, gruby rwie akcje aż miło,, ktto to zbiera
    jesteśmy po wynikach i co tam widzimy w BR za 3 kwartalik

TENDENCJE NEGATYWNE
    Zysk ze sprzedaży: spadek o 65.62% r/r
    Zysk operacyjny (EBIT): spadek o 67.65% r/r
    Zysk przed opodatkowaniem: spadek o 74.26% r/r
    Zysk netto: spadek o 77.95% r/r

parametry zadłużeniowe jeszcze gorsze

a jakieś pozytywy????? - 2 milioniki świezych akcyjek, będzie można tanio kupować

żali mi was, daliście sie nagonić

no to tyle
  • Re: Wyniki 3 kwartał Autor: ~Jacek [31.0.21.*]
    A ten ciągle swoje.... Czy nie pisałeś miesiąc temu ze bedzie 40 gr i ze można wywalić do 60gr tylko 10 tys akcji ??? Od tego czasu obrót 60 k i jakoś kurs nie spadł

Prezesi kupowali akcje z rynku bez informacji czyli nie chcieli tego pokazywać a Ty piszesz o 40 gr
    tu miszczu o złotówkach pisze się od kilku lat, na razie jest 75 groni, a parę tygodni temu nawet po 60 groni
    gdzie te złotówki, o których sadzicie ?????
    żal mi was, a może bardziej tych. których nagonicie
    kto chce może sprzedać będzie mógł odkupić więcej po 10 gr jak to pryk pisze
  • Re: Wyniki 3 kwartał Autor: ~Piotrek [37.47.14.*]
    Dziwne ze brak chętnych byłoby łatwiej później może w końcu znajdzie się chętny
[x]
MAXIPIZZA 0,00% 0,44 2026-02-20 14:17:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.