• No i mamy raport Autor: ~MK [31.2.104.*]
    Panowie
    Jest raport, cóż, rewelacji nie ma - mogliśmy się spodziewać niemniej jednak jak dobrze widzę za 3 kwartały 2018 jest zysk mimo straty w Q3. Wiadomo z jakiego powodu zresztą.
    Wg mnie tak niska wycena jest nieuzasadniona, znam większe padaki z naszej bananowej wyceniane kilka razy więcej.
    Pozdrawiam akcjonariuszy.
  • Re: No i mamy raport Autor: ~Roland [83.27.213.*]
    Myślałem że będzie gorzej. Zostało 1.5mln zysku A dodatkowo samej amortyzacji jest na ponad milion. Więc zarobili połowę obecnej kapitalizacji w 9 miesiecy. Przy takim obciążeniu jest wynikiem bardzo dobrym. Sporym plusem będą przesunięcia więc, źłe było, teraz tylko lepiej może być. Negocjacje umów też powinny dac pozytywny aspekt w przyszłości. Wiemy na czym stoimy.
  • Re: No i mamy raport Autor: ~bolek [46.186.70.*]
    a czego można się tutaj spodziewać na wykresie?
  • Re: No i mamy raport Autor: ~Takmysle [5.173.40.*]
    Powrót na 50gr i tam decyzja co dalej po kolejnych raportach. Jeśli sytuacja wróci do normy przebijemy opór.
  • Re: No i mamy raport Autor: ~Bohen75 [109.196.38.*]
    Z tym powrotem na 50 gr to chyba poczekamy jeszcze. Raport jest, zysk też jeszcze jest, gotówki w kasie też milion jest. Ale to chyba jedyne plusy. Zobowiązania i spadek rentowności oznacza kłopoty z obsługą długu (co zarząd zresztą sygnalizuje w raporcie). Zastój na rynku obligacji to problem z rolowaniem długu. Moim zdaniem w najlepszym razie boczniak z delikatnym osuwaniem się w oczekiwaniu na jakieś pozytywne informacje.
  • Re: No i mamy raport Autor: ~tak [80.53.213.*]
    No i mamy okazję do zakupów. Ludzie sprzedają ze stratą sprzedając już znane fakty... bardzo dobrze.
  • Re: No i mamy raport Autor: ~Mareczek [31.0.64.*]
    Relacja krótkoterminowych należności do zobowiązań się pogłębia a o część należności ujętych w bilansie muszą się sądzić co trwa. Jest bardzo duże ryzyko. Kluczowa może być ugodowość obligatariuszy.
  • Re: No i mamy raport Autor: ~akcjonariusz [62.182.150.*]
    Oooo ! A to co ? Sztuczne szybko znikające batoniki z prawej i sprytna zbióreczka z lewej ?-dobrze to widzę ? czyżby coś sie kroiło ?
  • Re: No i mamy raport Autor: gerwazy- [135.245.248.*]
    Przede wszystkim restrukturyzacji powinny ulec obligacje serii G (16%) i taki właśnie widzę na dzień dzisiejszy cel porozumienia akcjonariuszy. Jeśli ktoś z Was posiada duże pakiety akcji i nie godzi się na sprzedaż po aktualnych cenach to musimy działać razem, żeby spróbować zmienić sytuację, a do tego potrzebujemy większej ilości głosów.

gerwazybankier@wp.pl
  • Re: No i mamy raport Autor: ~bob [91.197.89.*]
    moją sytuację znasz, jestem za
  • Re: No i mamy raport Autor: ~jack [195.42.249.*]
    Niby jest zysk po 1-3Q, ale zwracam uwagę, że jest ponad 2 mln pozostałych przychodów operacyjnych. Nie wiem co to jest, ale to mogą być niepieniężne rzeczy (księgowe ujęcie ujemnej wartości firmy?), więc w zasadzie Spółka jest na sporym minusie ...
  • Re: No i mamy raport Autor: ~entliczek [37.47.155.*]
    prawdziwy raport będzie dopiero po zewnętrznym audycie
  • Re: No i mamy raport Autor: ~pht [178.43.253.*]
    Ten raport nie mówi całej prawdy o sytuacji spółki. Ja mam dodatkowe pytanie ile obligacji, poza tymi komunikowanymi, pozostało niewykupionych? Bo pachnie mi to bardzo szybkim wnioskiem o upadłość, bo wpierw spółka namawiała obligatariuszy na porozumienia i przedłużanie terminu wykupu, lub rolowanie obligacji do nowej serii, a teraz po przekroczeniu tych terminów chyba nie spłaca dalej. Tylko czekać aż któryś z obligatariuszy zdenerwuje się i złoży wniosek o upadłość...
[x]
FABRYKAKD 1,03% 0,05 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.