jak hipstera pociśniesz, to wydoli z siebie info...
Na serio, spodziewałem się nieco więcej, po udanych ostatnich promocjach. Osiągnięcie setki zabrało im 2.5 miecha. Druga setka na liczniku wskoczy zapewne po upływie ok pół roku. Długi dystans. Ciekawe, jak to się przełoży na wyniki finansowe.
Maja 34 zł od sztuki. Jeżeli całościowy koszt PD to 7.3 mln PLN a do zwrotu calosciowych kosztów konieczne jest sprzedanie 215 tys. szt to po podzieleniu 7.3 mln przez 215 tys. szt. daje 33.95 PLN za sztukę. Jeżeli nieprawidłowo liczę to mnie poprawcie.
Gra sprzedawana po 40 $ po 32$ Licząc po 32$ przy wysokim uśrednionym kursie USD masz 118zł za sztukę Jak by zarabiali 10 pln ja mogę zostać ich wydawcą :)
Mnie zastanawia jakim cudem mieli info o sprzedaży gry na wszystkie platformy na dzień 11.11. już wczoraj, czyli 14.11. A na wcześniejszy raport dotyczacy sprzedaży trzeba było czekać 2,5 miesiąca..
moim zdaniem prezio dostał kopertę od przedstawiciela trigona i dlatego nie bylo komunikatu. fatalna sprzedaż i umowa z wydawca. jeśli 215 k ma się sprzedać po regularnej cenie bo nie mam pojęcia jak można realnie szacować promocje które będą PD to sprzedażowa klapa i tyle a spółka i jej ustalenia w umowie z wydawca to kpina.