Panowie nie zbierajmy jeszcze nic. skoro ktoś tak jeszcze sypie to niech za karę ma większe straty - ustawmy się na 8, 9 zł. minimum. Jakaś kara musi być
Tez bym chciał, żeby to było takie proste, ale kto mi da gwarancje, ze nikt mi nie zwinie całej dostępnej puli sprzed nosa. Na razie cieszmy się, ze wpadło coś do worka w okolicy 11.
Pisalem aby wstrzymac sie z zakupami. Niech sie sypacz wykrwawi. Ustawcie sie na 9 i tam mozna czekac. To info to po to aby sypaczowi pomoc pozbyc sie akcji.
Ale kto sypie? Niby raczej nikt z dużych obstawiam kolkowiczow co wchodzą na strzał i potem realizują straty.
Nikt normalny nie oddaje po cenie której obejmował play way
A ja mysle ze fundusz ma jeszcze troche akcji ktore musi sprzedac. Nawet ze strata bedzie puszczal. Sprzedaje od 50 zl wiec i tak wyjdzie na swoje. Ta sama sytuacja jest na tbull. Tylko teraz robia to powoli bo wiedza ze szybko to by tak zanizyli kurs ze ho ho. Zobaczcie ze jak tylko troche urosnie i ustawi sie troche chetnych na zakup to wala i doluja kurs. Trzeba ich w jakis sposob ukarać. Oni i tak musza wywalic wszystkie akcje bo klienci wycofują kase wiec mamy okazje. Niech Was nie zdradzi fakt ze kurs rosnie. Nadal jestesmy w spadku niestety.
I na pewno cos im zostalo. Nikt inny tak nie sypie. Pytanie ile im zostalo. Jesli macie maklera na ing to czasem widac jak sa wymiany akcji poza arkuszami zlecen. Nawet dzis jak kurs poszedl w gore tak w polowie sesji kolo 13tej to przez moment pokazywalo kupno ponad 2tys szt. a po chwili juz tylko cos kolo 500 czy 600. Najlepiej takie wymiany widac na np. Dino lub CDProjekt. Tak wiec kesli fundusz znajdzie kupca akcji cfg np za 16zl. to kurs szybko tam dotrze. Pytanie czy znajdzie? Na chwile obecna jak nie maja kupca to beda walic w rynek.
Panowie zeby byla jasnosc. Nie naganiam na spadki . Sam mam cfg i chcialbym aby byl trend wzrostowy ale widze co sie dzieje. Nie wiem do ilu spadnie ale fundusz musi sprzedac w okreslonym czasie. Czy to bedzie koniec tego roku czy wczesniej tego nie wiem. Na Ultimate mamy to szczescie ze nie ma tam obcych funduszy. Decyzja nalezy do Was czy brac juz teraz czy jeszcze poczekac. Cena jest bardzo niska ale istnieje ryzyko ze jeszcze poleci.
No właśnie. Fund by podbił do 20 w 3 dni i moment by opchnął a nie tak meczył. Uważam że fund nie ma z tym nic wspólnego. Myślę że Trigona nie ma a Rockbridge jeszcze dobierał coś więcej akcji.
Chcialbym abys to Ty mial racje. Naprawde. Ale mam tbula i wg moich obserwacji obywdu spolek wyglada to identycznie. Obym sie mylil. Przyjdzie nasz czas.
Napisze jeszcze raz - niejaki Arthurius wczoraj sie chwalił zakupem, a dziś już sprzedażą - poszedł na farm. Pewnie nie był jedyny. Akcje w słabych rękach dają taki właśnie rezultat.
No ja zebrałem panowie około 500 dzisiaj...nie jestem zachwycony tym co się dzieje. Macie jakiś pomysł. W życiu nie dam rady potem tego pakietu sprzedac :((
Przynajmniej sie nauczyles, ze usrednianie to tak naprawde po prostu kupowanie akcji liczac na to, ze zaczna rosnac szybciej niz inne potencjalne nabytki :) W tym wypadku lepiej bylo zainwestowac w inne spolki niestety.
Kajtek, a czy ja napisałem, ze sprzedałem CFG? Napisałem, ze kupiłem trochę Farmy. Staram się nie dopuszczać do sytuacji, w której nie mam wolnych środków, zwłaszcza teraz, jak jest sporo ciekawych okazji. Dzisiaj sporo zarobiłem na Energetykach, ale CFG ciagle systematycznie zbieram i będę zbierał, bo to właśnie tutaj liczę na największy zarobek.
Czyżby w końcu koniec spania? Jak na razie od dwóch sesji wygląda to ok. Zobaczymy. Jeśli tak to zbieranie Kolegow było słuszne. Jak do środy będzie ok to zaczynam dobierać.