• Pół roku spadków Autor: ~NotSoFun [185.28.176.*]
    A w międzyczasie,
    poprawianie wyników,
    skup,
    rekomendacja 20.50

A na S coraz większe klocki.
    To normalne zachowanie na giełdzie?
  • Re: Pół roku spadków Autor: ~inwestor4fun [83.31.35.*]
    Takie czasy, taka giełda..
  • Re: Pół roku spadków Autor: ~Minos [149.156.72.*]
    Na polskiej tak.
  • Re: Pół roku spadków Autor: ~NotSoFun [185.28.176.*]
    Teraz to nie giełda, smierdzi mi tu mocno jakimś przejęciem, to przerzucenie akcji do innej spółki, teraz "baton" (bo przy zerowej płynności tak go trzeba nazwać) trzymający kurs w ryzach.
    Nikt rozsądny nie sprzedaję akcji przed wynikami które mają progres i to na rynku kiedy nie ma kupców, a taki batonik na S skutecznie zachęca "leszcze" do wywalania swoich 100 akcji PKC.
    Wskaźnikowo to oddawanie za pół darmo więc jest to jedyna opcja, jak zwykle czas pokaże, ale nie podoba mi się to, że tutaj to nie rynek, a jakieś pojedyncze podmioty mogą sobie rysować kursy jak chcą.
  • Re: Pół roku spadków Autor: ~vieira [82.177.80.*]
    Tak jak tu już kiedyś pisałem...
    Kierunek 10, i poniżej... W tej chwili jak dla mnie tak to wygląda, ale to tylko moja opinia...
    Lepiej jednak dla osób które zainwestowały tutaj trochę grosza, żeby 10 zł wytrzymało...
    Pozdrawiam...
  • Re: Pół roku spadków Autor: ~Minos [83.26.252.*]
    Nie ma najmniejszych szans na spadek poniżej 10 zł, ponieważ uchwalony kup ma cenę minimalną 10 zł. Poniżej tej ceny spółka nie może prowadzić skupu. Dlatego uważam, że jeśli spadnie do 10, to raczej się stamtąd odbije. Ale i tak nie wierzę w taki spadek.
  • Re: Pół roku spadków Autor: ~akcjonariat [37.47.170.*]
    Ten papier jest jakiś parchaty, ludzie wolą w bankruty wkładać hajs niż w firmę która zasaczniczo zarabia z roku na rok coraz lepiej i jest wyceniana bardzo nisko (biorąc pod uwagę bieżące C/Z) jak i przyszłe potencjalne zyski (przez rozwój organiczny i przejęcia), po prostu nie do pojęcia, mam nadzieję, że chociaż jako długoterminowca pocieszy mnie kolejną dywidendą.
  • Re: Pół roku spadków Autor: ~Minos [83.26.252.*]
    Już prawie 1/3 skupu zrobiona od 5 października, chociaż skup był ustawiony na 5 lat. I wygląda na to, że z max. 1,38 mln wydadzą na te 60k akcji połowę tej kwoty. To wszystko w końcu "zaskoczy" w cenie.
  • Re: Pół roku spadków Autor: ~steph [178.235.116.*]
    tylko trzeba wziąć pod uwagę fakt, że skup ma nie tylko umorzenie na celu. co więcej, akcje w ogóle nie muszą być umarzane i mogą zostać po prostu przekazane, a bez umorzenia, taki skup ma tylko negatywny wpływ na wartość spółki, bo drenuje kasę.
  • Re: Pół roku spadków Autor: ~4fun [185.28.176.*]
    jezeli wydany milion przekazany kluczowym pracownikom spowoduje ze wypracuja oni np 10mln zysku dla wlascicieli to oby wiecej takich drenaży. Jeśli będzie to premia za wyniki nie mam nic przeciwko
[x]
DIGITANET 0,18% 108,80 2025-11-18 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.