Wzrosty trwają krótko i nigdy nie wiadomo kiedy nadejdą...A na tym papierku już się wzbiera od jakiegoś czasu...potrzebne są dobre wyniki z Salmexu , kolejne kroki w badaniach...I umowy . Każdy z tych czynników może wystrzelić kursem , ale wtedy lepiej mieć te papiery.
A ja się niestety obawiam, że w spółce dzieje się coś niedobrego. po takich informacjach z ostatnich kilku miesięcy kurs nie chce iśc w górę? Zaczynam sądzić, że te informacje co najwyżej pozwoliły kursowi nie spaść niżej. Z wypiekami na twarzy czekam na jutrzejszy raport.
Jak dla mnie to wynik będzie lepszy bo obejmie Skandynawię ale pamiętajmy, że Niemcy ze sprzedażą wchodziły dopiero we wrześniu, więc tak naprawdę nie ma z czego robić jakichś porażających cyfr. Jeśli ktoś czeka na jakieś niesamowite cyfry to się może rozczarować. Tak jak mówił prezes: tutaj będzie efekt (z Salmexem) kuli śniegowej ale kula musi się rozpędzić.
Jak dla mnie druga połowa 2019 z raportem za I półrocze 2019 z zyskiem może prawie o 50-100% wyższym niż w 2018 plus umowa na S-Kataminę - wtedy będzie nowa wycena i wzrosty an kursie, może trochę wcześniej.
Raczej nie spodziewam się ani jakiegoś porażającego raportu ani reakcji rynku.
boże tobik, przecież Ci prezes napisał jak jest rozliczana sprzedaż z glennmarkiem i jest roczne przesuniecie. Nie całosci, ale jednak nie wszystko trafia od razu u nas w wynik finansowy.