• Jaki bankrut. Autor: ~MarekJ [37.47.6.*]
    Forte czuje sie świetnie.Kurs obliczam na 35 PLN.
  • Re: Jaki bankrut. Autor: ~mar_on [185.188.109.*]
    Rekomendacja banku Santander :Kupuj, 28,70 zł.

I tak kolejne rewizje beda po oficjalnym raporcie.
  • Re: Jaki bankrut. Autor: ~Darek [78.10.37.*]
    poczekam do 19 zł
  • Re: Jaki bankrut. Autor: ~MarekJ [37.47.2.*]
    Poczekam na 35 pln
    @ Darek mysle ze mozesz miec racje. Tam oczekiwalbym wsparcia. Aktualnie od strony technicznej kupowanie akcji jest ryzykowne (przynajmniej na krotki okres).
  • Re: Jaki bankrut. Autor: ~Dami [46.134.118.*]
    A ja myślę, że nie bo firma będzie miała zyski choć nie takie jak w ubiegłych latach, obniży koszta wytwarzania -fabryka płyt oraz ma Rynek w Indiach a przy tym jej substancja kursu czyli WK jest około 25 zł i taki jest moim zdaniem najbliższy horyzont kursu.
    @Dami sam mysle coraz powazniej o zainwestowaniu tutaj, tylko przeraza mnie perspektywa wskoczenia w zlym momencie. Aktualnie to jak lapanie noza. Nie chcialbym aby sie okazalo ze kurs zjedzie do 15 / 10 zl a na odrobienie strat przyjdzie mi zamrozic kase na rok albo i lepiej. Nie wiem czy obecna stagnacja na kursie nie jest wywolana oczekiwaniem na oficjalne wyniki spolki. Troche mnie rownierz zniecheca fakt ukrytych niespodzianek.

Ze spolki wycenianej na 60 zl mamy aktualnie rekomendacje na 28 zl. Jak rzeczywistosc szybko sie zmienia. Wiem ze do rekomendacji nie ma co wielkiej wagi przywiazywac bo przy zyskach i rekomendacje sie zmienia. Chodzi mi o fakt na ile uczciwe zarzad i decydenci w spolce beda zajmowali sie biznesem a na ile zacznie sie myslenie o pozyskiwanie kasy z poza obszaru ich dzialalnosci.
  • Re: Jaki bankrut. Autor: ~Dami [46.134.105.*]
    Oczywiście, że masz rację z tym że póki co o 19 zł na razie nie rozmawiajmy aż nie pokaże się raport
    Pewnie dowiemy sie na dzien lub dwa dni przed oficjalnym ogloszeniem wynikow spolki po kierunku kursu...... Jak to czesto na GPW bywa.
  • Re: Jaki bankrut. Autor: ~Dami [46.134.119.*]
    Ja myślę, że to są zbiegi okoliczności te ostatnie 2 dni przed raportem lub jakaś indywidualna spekulacja ponieważ spółka raport już ma od miesiąca /terminy podatków/ i tylko brakiem kompetencji oraz empatii w stosunku do inwestorów organa państwowe zezwalają na tak odległe terminy raportowania / chyba spółka Nie ma obowiązku badania bilansu w ciągu roku obrotowego tylko po/, Oczywiście to jest moje zdanie Jeśli ktoś ma przeciwne niech mnie poprawi
  • Re: Jaki bankrut. Autor: ~FORT [37.248.160.*]
    Spokojna Twoja rozczochrana. FORTE ma bazę przychodów, aktualnie korzystny przelicznik walutowy na eksporcie i spadające ceny płyty wiórowej, bo zaraz będzie tylko wlasna. Nie widzę dramatu nawet przy wysokim zadluzeniu.
  • Re: Jaki bankrut. Autor: ~Dami [46.134.72.*]
    Kol.mar_on, jeśli przypadkiem za moją losową sugestią wziąłeś akcje w tym momencie co pisałem /21,8zł/ No to jesteś do przodu i nic mi nie pozostaje jak gratulować, dalej Jeśli wierzyć prognozom spółki w wyniku ebit czyli około 14 mln to zysk teoret.netto jest około 11 milionów ,czyli po dodaniu półrocza mielibyśmy około 20 baniek netto więc biorąc pod uwagę turbulencje meblowe, kosztowe, inwestycyjne i zadłużeniowe, zatrudnieniowe oznaczałoby to uwaga ale warunkowo, konsolidację w kierunku do góry. A dlaczego warunkowo ponieważ w drugim kwartale też ebit był chyba prognozowany 14 baniek a wynik narastający tylko 7. Stąd to co oni piszą należy moim zdaniem trochę do pobożnych życzeń Bo wiele nie wiemy z tego co ostatecznie rzutuje na wynik
  • Re: Jaki bankrut. Autor: ~Dami [46.134.72.*]
    A w zanadrzu mamy Indie, sprzedaż i obniżkę kosztów dzięki własnej fabryce płyt i to niezależnie od kielicha o którym wspominał Greg. Byle z tym ostatnim nie przesadzić...
  • Re: Jaki bankrut. Autor: ~FORT [37.248.164.*]
    Moim zdaniem fabryka płyty ma jeszcze solidne asy w rękawie. Może za wczesnue na skorzystanie z nich w III q ale ma. To bardzo nowoczesna fabryka a to robi przewagę.
[x]
FORTE -0,89% 22,40 2026-02-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.