Wykup akcji jest dedykowany do wszystkich akcjonariuszy ,praktycznie tylko duzi akcjonariusze biorą w nim udział. Aby go zablokować należy wziąć udział w walnym, które odbędzie w dniu 20 listopada 2018 roku, o godz. 11.00 w siedzibie Emitenta, przy ul. Annopol 5 w Warszawie (kod pocztowy: 03-236). Mam nadzieję, że będzie tam osoba, której będzie zależało na zablokowaniu wykupu i poparcia uchwały dotyczącej dywidendy.
Wszystko będzie zależało od tego jakie poparcie uzyska uchwała zarządu w sprawie dywidendy. Ważne w tym jest to, że chodzi tu o podatek.Przy wykupie podatek można nie płacić ,gdyż jest możliwość odliczenia strat z lat ubiegłych. Przy wypłacie dywidendy podatek płaci się od razu.Myślę że to jest powodem forsowania wykupu.
Value FIZ ma ma dużo głosów (16,90%), a jak się na dodatek z jakimś innym funduszem dogadali to przegłosują wszystko co chcą. Władctwo Kwiecińskiego i Żółcika zakończyło się z momentem wejścia funduszy. Jak widać po projekcie uchwały ma to i złe strony. Szkoda że fundusze zabierają stanowisko w złej dla drobnego akcjonariusza sprawie. Miały przecież tyle możliwości żeby zabezpieczyć swoje interesy ale i drobnych. Zobaczymy jak rozłożą się głosy.
Dnia 2018-11-19 o godz. 18:48 ~wyzurawiony napisał(a): > Jak nastroje "wypykają" nas jutro poraz kolejny tym razem fundy + zarząd ?
Daję 50/50, czyli nie wiem. Ale może ze względu na aktualną aferę nie będą chcieli drobnych wqrwić i przegłosują dywidendkę:))) Tak by było dla nas najlepiej, a i fundy dobry grosz by zgarnęły. Ale zobaczymy...