Dnia 2018-11-08 o godz. 10:38 ~balonikmaster napisał(a): > Podbijać mój wątek o CFG na JUJU - ratujcie chłopaków u nas zarobią kupę kasy. Jakość CFG i cena akcji z jazdą na 30.
Daremne, będą tam młócić do upadłego w myśl przysłowia: "Nie za to ojciec sprał syna, że przegrał swoją kasę w karty z szulerami ale za to, że za pożyczoną kasę poszedł się odegrać!"
Tego nie ogarniam Pd było na 1 stronie podczas pierwszych 48H od debiutu i gonga dostaliśmy -35% przez funda... Jujubee czy jak to się pisze jest 108 i tylko - 40% - niech się cieszą że im notowania zawiesili
Pytanie dlaczego u nas nie zawiesili notowań jak po zleceniach wychodziła wartość akcji na poziomie 0,01 zł - kto pamięta 14 sierpnia?
Dnia 2018-11-08 o godz. 15:45 ~Robson napisał(a): > Tego nie ogarniam > Pd było na 1 stronie podczas pierwszych 48H od debiutu i gonga dostaliśmy -35% przez funda... > Jujubee czy jak to się pisze jest 108 i tylko - 40% - niech się cieszą że im notowania zawiesili > > Pytanie dlaczego u nas nie zawiesili notowań jak po zleceniach wychodziła wartość akcji na poziomie 0,01 zł - kto pamięta 14 sierpnia?
Pamięć jest zawodna - 16.08. była zwała na CFG ! Juju miało i tak duże szczęście dziś! Jak ktoś uśrednił na otwarciu to mógł odrobić straty - podjazd z 6 na 8,38 to prawie 40%wzrostu (można było ze 25% uchwycić! ) Są pewne analogie: i wtedy 16-go sierpnia nie miałem już akcji CFG i teraz - dziś przed sesją nie miałem akcji JJB. Są dla mnie i różnice - wtedy fund zawalił CFG papierami (kupowałem na DT po otwarciu 16-go i na szczęście przy podbitce na 39 - 40 wyszedłem Była mniejsza niż dziś na JJB. (A dziś akurat nie miałem prawie wolnych środków na DT na JJB więc symbolicznie na 230 szt zagrałem.) Z wykresu JJB intraday - wynika możliwość dalszych spadków.. z zasięgiem 5 zł w tym tygodniu jeszcze.. Runek nie świnia i czasem daje wyjść z małą stratą lub na zero z nietrafionego zakupu. I niewątpliwie taką szansę mieli dziś posiadacze JJB (z ceny 10,50 i uśrednienia grubo więcej po 6,-). Na CFG dla posiadaczy papieru po ca 47 zł takiej szansy nie było...
Za pare lat, przy dobrym whisky, bedziemy (my, hakowi) wspominac z rozrzewnieniem jak rynek dopiero po dluuugim czasie docenil nasza spolke. Patrzac z perspektywy innych niewypalow to CFG jednak potrafi robic bardzo dobre gry - rzecz w tym by byly bardziej masowe :)
A z innej beczki - forumowicze z jujubee to juz tak chwytaja sie brzytwy - ktos pisze np. ze juz sprzedalo sie 20k gry jak oni nawet nie byli praktycznie na 1 stronie... I ze tyle egzemplarzy to juz zwroci ponad 2mln kosztow... My juz swoje przezylismy wiec mozna sie z tego przynajmniej posmiac :)