• wyniki 3Q 2018 Autor: ~olo [5.173.112.*]
    pewnie przed nami słaby raport 3Q. Pogoda mocno nie sprzyjała branży w 3Q, wrzesień z nową kolekcją też był b ciepły. Październik i listopad też ciepłe więc i 4Q pewnie bez szału, a wyniki sprzedażowe miesięczne w branży słabiutkie (np. ccc, gino rossi i inne). Pozostaje więc mieć jedynie nadzieję, że w tym drugim półroczu spółka nie poniesie jakichś szczególnie dużych strat. Tym razem nie przyśpieszyli raportu za 3Q więc pewnie też dlatego, że nie mieli raczej czym szczególnym się pochwalić.  Jeśli nie stracą więcej niż 250-300 tys. zł w 3Q, to przy tej kapitalizacji spółki będę zadowolony z takiego wyniku.

Na szczęście równolegle do problemów niezależnych od spółki (pogoda) mamy ścięte mocno koszty, mamy finansowanie na kolejne lata, spółka szuka nowych rynków (np. zalando DE). Do tego dochodzi niska kapitalizacja, fajne wskaźniki rynkowe i dobra marka modowa. Dzięki temu spółka z większą łatwością powinna przetrwać turbulencje pogodowe.
  • Re: wyniki 3Q 2018 Autor: ~bbb [5.172.255.*]
    Olo będzie ok
  • Re: wyniki 3Q 2018 Autor: ~Olo [5.173.32.*]
    OBY, bbb. Czekamy. Ccc i gino wypadly b. slabiutko
  • Re: wyniki 3Q 2018 Autor: ~bbb [31.128.22.*]
    Olo jest świetnie 350 tyś do przodu
  • Re: wyniki 3Q 2018 Autor: ~Olo [5.173.66.*]
    Faktycznie jest bardzo dobrze. Spodziewalem sie sporego spadku przychodow ale nie spodziewalem sie kompletnie ze są w stanie tak zejść przy tym na kosztach aby wyjsc na plus. Pieknie. Pokazuje to ze tak zorganizowali biznes ze nawet przy skrajnie beznadziejnych warunkach pogodowych potrafia wyjsc na plus. Super!
  • Re: wyniki 3Q 2018 Autor: ~Aaa [5.173.152.*]
    Gruboo, że ta spolka potrafię zarabiac, szok. Wielki szacunek dla Prima Mody i dla młodego co to kieruje tym bajzlem za ojca
  • Re: wyniki 3Q 2018 Autor: ~Marties [194.33.73.*]
    Gdyby pogoda była taka jak ma być :) to by dopiero było .
  • Re: wyniki 3Q 2018 Autor: ~bzyczek [188.146.165.*]
    Wyniki bardzo dobre. Konsekwencja w trzymaniu kosztów w ryzach pozytywnie zaskakuje.
    Stopniowa poprawa przychodów, której należy się spodziewać (nawet z uwagi na Zalando) może w końcu da satysfakcjonujący wynik za IVQ.
  • Re: wyniki 3Q 2018 Autor: ~HiperBessaMCI [78.11.78.*]
    Tak dobre że aż podejrzane i widać na takim rynku brak chętnych do inwestowania w papier, który teroryzuje podaż 3 tyś akcji
  • Re: wyniki 3Q 2018 Autor: ~Piotr [94.254.184.*]
    Hiper dawaj na tsg bo już są po 81 uśredniaj
    Nie mam tag, kupiłem 11bit dziś po 234 zł z planem na 299zł, jak będzie zobaczymy
  • Re: wyniki 3Q 2018 Autor: ~Olo [37.7.183.*]
    hiper ty o ten sguare mówisz tylko w momencie jak jest po dużym wzroście i jak juz niby zysk skasowałeś. Przypomnij sobie jak piałeś nad perspektywami tej spółki jak była w okolicy 130 zł. Opisywałeś jakie to piękne ma perspektywy, jak będzie rosła itd. Później zamilkłeś na wiele tygodni. Każdy doskonale wie dlaczego. Zatem nie musisz się błaźnić.

Odnośnie primy, to zarowno prima jak i niemal wszytskie spółki na GPW niezależnie od poziomu wyników ignorują zupełnie to co dobre, a potęgują to co złe. Masz nick hiperbessa, więc chyba wiesz w jakiej fazie rynku jestesmy i w jakiej fazie rynek tak się zachowuje.
    Mówię też kiedy kupiłem, tak jak teraz 11 bit 234zł i na tsg też pisałem. Ostatnio mówiłem że będę kupował poniżej 80zł ale 11bit ma większy potencjał do odrabiania straty. TSGames wczoraj podało wyniki za lll kw REWELACYJNE!! Wzrosty po 330-420 procent na wszystkich wskaźnikach i nadal utrzymuje zdanie że 130-140 zł to kwestia czasu, na dobrym rynku. AT jest ważne dlatego stosować trzeba SL i korygować, a wtedy nie ma opcji zaliczenia stopy, nawet jak się gra na krótko. Lepiej weź się za te 3400 akcji po 2.42
  • Re: wyniki 3Q 2018 Autor: ~Piter [94.254.184.*]
    Hiper to nie to forum idz na 11bit albo tsg i tam prowadz wykłady my nie jesteśmy zainteresowani twoimi myślami na temat gierek
    Spokojnie-Piter
    Tak jak 11 bit pewnie zmierza do 300 A może również do luki na 395, tak Primamoda zmierza mu 1.80 w bardzo kiepskim stylu, to tak czysto technicznie
  • Re: wyniki 3Q 2018 Autor: ~olo [37.7.183.*]
    tak czysto technicznie powiem ci, że jesteś na wątku primy dużo aktywniejszy niż na wątkach swoich producentów gier. Ciekawe, że ta spółka (Prima) bardziej cie interesuje od tego co masz w portfelu no nie? :) nawet bardzo ciekawe bym rzekł... ja oczywiście wiem czemu i ty to wiesz i wszyscy tu to wiemy :)
[x]
PRIMAMODA -1,84% 0,84 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.