Zadajesz straszne pytanie, na które nie ma miejsca na Rynku dla drobnego ciułacza.
Sprzedawać może;
- Ktoś, kto nabywał ok 15zł jesienia ub.roku i teraz się broni
- Ktoś, kto kupował taniej bo nabywał latem 2016 i chce ratować resztki zysków
Ja osobiście nigdy nie dopuszczam aby sensowny zysk zamienił się w stratę bo na moją psychike żadna inna sytuacja nie działa tak degenerująco.
- Ktoś, kto agresywnie kupował pod oporem i liczył, ze jeśli wybije to kurs pojdzie na stare maxima, co się nie stało
- Ktos, kto kupował i liczył, ze nie będzie takiego załamania na szerokim rynku jak jest obecnie
Jeszcze tak mogę z kilka na jednym tchu ...
Kto zabił Marry Jane Kelly, kto przekonał Vercyngetoryksa by ten dał zamknąć się Cezarowi w Alezji ?
To są pytania pt „ Kto”, ale nie tutaj.
Jeśli tutaj polegasz na takich domysłach, to tak jakbyś miała gotowy sznur z konopii i wybraną gałąz ...reszte zrobi czas.
A własnie to poleca Ci większość tutejszych troli.
W 100 watkach bredza kto kupuje, sprzedaje i kiedy starujemy.
I majac taką wiedze ciągle są gołodupcami na tym walorze :)))
Miesiąc temu uzasadniali, ze chwilowe spadki, to pod umówione wieksze transakcje na poziomach 17,00 itp. itd. .....
Niech teraz Ci wytłumacza, dlaczego, ktos kto kupował wtedy nie mógł był zaczekać do dziejszych wycen, od których do okolic 17,00 musi od dzis urosnąć blisko 20% ?!
Co najważniejsze - nie wiesz, co będzie w przyszłym tygodniu.
Czy to będzie miejsce wykorzystane do obrony, czy polecimy na historyczne minima.
Jak Rynek zareaguje i czy zareaguje na wyniki ...
Fakt, ze nabywało tu OFE PZU (jeden z argumentów trolowni) daje Ci taka sama gwarancje na wzrosty w niedługim terminie jak fakt, ze nabywało także na Rafko.
Gdzieś w okolicach 1,75 na początku października padł techniczny sygnał sprzedaży Ursusa.
Przecena poleciała do złotówki.
Tam też pytali, kto sprzedawał, dlaczego i pod co?
Odpowiedz co stało za wyprzedaża, przyszła dziś...
Dobry mają refleks, co ?