• i znowu ustawka na 16,50 Autor: ~asiorek [37.47.110.*]
    ta szulernia wyglada jak prywatny folwark,który juz sie troche nudzi.beeeeeeee
  • Re: i znowu ustawka na 16,50 Autor: ~diana [89.68.128.*]
    a dzisiaj nawet 15,50. może ktoś zna przyczyne takich spadków. ktos kiedyś nazwal mnie analfabetka ekonomiczna i bylo mi troche przykro ale teraz widze ze mial racje .uparłam sie na te 20 zl za akcje jak niemądra .
  • Re: i znowu ustawka na 16,50 Autor: ~Ech [31.1.215.*]
    Ja też jestem analfabetą ekonomicznym. Ale tu prawie każdy jest, bo zachowanie kusu od lat jest tak idiotyczne, że trudno być prorokiem nie będąc częścią folwarku przerzucającego między sobą pakiety po umówionych stawkach. Więc dlaczego spada? Bo tak! Wkrótce wyniki, które też nic nie zmienią, bo spada, aby potem znowu nie przebiło szklanego sufitu gdzieś około 18,5- 18,8. Ech tylko pomarzyć o 2.xx z przodu
  • Re: i znowu ustawka na 16,50 Autor: ~www [193.169.19.*]
    Przyczyna to wykup PESY przez Skarb Państwa. Teraz to w "swojej" Pesie państwowe spółki bedą lokowały zamówienia.....
    pesa bierze kontrakty ponizej wartosci i z minimalnym terminem wykonania jak teraz dla woj. wielkopolskiego a potem sa do tylu chca renegocjowac kontrakty i maja opoznienia ale to państwowa spólka......................itd

• Teraz już można kupić taniej Autor: ~Swtch [31.182.161.*]
    Szkoda, że refleksja przychodzi na końcu. Trzeba było słuchać roządniejszych a nie id...ów.
  • Re: i znowu ustawka na 16,50 Autor: ~moby_dick [89.64.55.*]
    Niejaki 3xP vel. 'coś tam' zapewne uspokoiłby wasze skołatane serca, ale widać że już sam stracił nadzieje na zyski.

"Jesteśmy na granicy upadku rynku kapitałowego..." Cezary, Stypułkowski, Prezes mBank na Kongresie Ryzyka BIK
    Tu należy szukać przyczyn spadków nie tylko NWG
  • Re: i znowu ustawka na 16,50 Autor: ~asiorek [37.47.78.*]
    moby chyba se jaja robisz???
    JEST NOWE ZAMÓWIENIE -Pomorskie dokupuje kolejne nowe Impulsy z NewagU 4 SZT
  • Re: i znowu ustawka na 16,50 Autor: ~chytry [5.173.144.*]
    Czyli beda spadki jak jest zamowienie
  • Re: i znowu ustawka na 16,50 Autor: ~xxx [109.95.146.*]
    z tym upadkiem to przesada ale fakt jest taki ,że gpw to wyjatkowa padlina. pół roku temu ustawiłem zlecenie na 13.50 i kto wie czy nie wpadnie coś w końcu. Na nieszczęście nie wytrzymałem i pospieszyłem się z zakupem 300szt po 15.5...
  • Re: i znowu ustawka na 16,50 Autor: ~ToMike [185.69.0.*]
    Też nie doszukiwałbym się tu winy samej spółki. Jej wyniki w IIIq i IVq będa bardzo dobre a jak weźmiemy pod uwage ostetnie 2 lata to nawet świetne. Spółka posiada spory backlog , rozwineła sie w końcu produkcja lokomotyw. Mamy natomiast juz trwającą 1,5 roku BESSE na Missiach. Wyceny wielu nawet bardzo dobrych spółek są bliskie dna bessy w 2009 (szczególnie jesli sie spojrzy na wskaxnik c/z).Popyt w końcu na nie musi sie pojawić. Można zaobserwować że duzi inwestorzy juz zaczynają zakupy (np Pan Moska w Polwaksie). Problemem jest płynność, ale moze to sie zmieni wraz z wejsciem w życie PPK (lipiec 2019). Ostatnie spadki powiazałbym ze złym sentymentem do Swigg80. Generalnie indeks pociagneło w dół kilka spółek takich jak Braster, Ursus Medicalgolritmics, Altus , Quertus, a dostało sie przy okazji spółkom takim jak Newag. W listopadzie czekaja nas roztrzygniecia w wielu przetargach (Małopolskie, Dolnoslaskie, remonty jak i produkcja lokomotyw, przetarg w czechach, byc może PKP Intercity)oraz 19.11 wyniki i może zapowiedź jeszcze lepszych w IVq. Pozdrawiam
  • Re: i znowu ustawka na 16,50 Autor: ~xxx [109.95.146.*]
    tyle,że newag trzymał się w miarę dobrze bardzo długo koło 18zł.Czemu takie opóźnienie złego sentymentu do tej spółki??
    nie wiem , w każdym razie jak się doczekam na swoje 13,50 to kupię większy pakiet.
    pozdrawiam
  • Re: i znowu ustawka na 16,50 Autor: ~moby_dick [94.254.224.*]
    Polska giełda w głębokim dołku. Od stycznia wyparowało 150 mld zł- Money.pl https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/gielda-akcje-gpw-inwestowanie-wig-gornictwo,245,0,2402293.html

Skoro jest ogromna wyprzedaż akcji, to póki co nawet 400 nowych lokomotyw nie pociagnie kursu NWG w górę.
    ale kto sprzedaje po tak niskim kursie,bardzo sie dziwie.
    Ci co kupili taniej, chociaż niekoniecznie. Fundusze mogą być zmuszone oddawać taniej, aby spłacać umorzenia. Część też traci cierpliwość i akceptuje straty. No i są też SL
  • Re: i znowu ustawka na 16,50 Autor: ~AS [80.54.46.*]

Zadajesz straszne pytanie, na które nie ma miejsca na Rynku dla drobnego ciułacza.

Sprzedawać może;

1. Ktoś, kto nabywał ok 15zł jesienia ub.roku i teraz się broni
    2. Ktoś, kto kupował taniej bo nabywał latem 2016 i chce ratować resztki zysków

Ja osobiście nigdy nie dopuszczam aby sensowny zysk zamienił się w stratę bo na moją psychike żadna inna sytuacja nie działa tak degenerująco.

1. Ktoś, kto agresywnie kupował pod oporem i liczył, ze jeśli wybije to kurs pojdzie na stare maxima, co się nie stało
    2. Ktos, kto kupował i liczył, ze nie będzie takiego załamania na szerokim rynku jak jest obecnie

Jeszcze tak mogę z kilka na jednym tchu ...

Kto zabił Marry Jane Kelly, kto przekonał Vercyngetoryksa by ten dał zamknąć się Cezarowi w Alezji ?
    To są pytania pt „ Kto”, ale nie tutaj.
    Jeśli tutaj polegasz na takich domysłach, to tak jakbyś miała gotowy sznur z konopii i wybraną gałąz ...reszte zrobi czas.
    A własnie to poleca Ci większość tutejszych troli.

W  100 watkach bredza kto kupuje, sprzedaje i kiedy starujemy.
     I majac taką wiedze ciągle są gołodupcami na tym walorze :)))

Miesiąc temu uzasadniali, ze chwilowe spadki, to pod umówione wieksze transakcje na poziomach 17,00 itp. itd. .....
    Niech teraz Ci wytłumacza, dlaczego, ktos kto kupował wtedy nie mógł był zaczekać do dziejszych wycen, od których do okolic 17,00 musi od dzis urosnąć blisko 20% ?!

Co najważniejsze - nie wiesz, co będzie w przyszłym tygodniu.
    Czy to będzie miejsce wykorzystane do obrony, czy polecimy na historyczne minima.
    Jak Rynek zareaguje i czy zareaguje na wyniki ...
    Fakt, ze nabywało tu OFE PZU (jeden z argumentów trolowni) daje Ci taka sama gwarancje na wzrosty w niedługim terminie jak fakt, ze nabywało także na Rafko.

Gdzieś w okolicach 1,75 na początku października padł techniczny sygnał sprzedaży Ursusa.
    Przecena poleciała do złotówki.
    Tam też pytali, kto sprzedawał, dlaczego i pod co?
    Odpowiedz co stało za wyprzedaża, przyszła dziś...
    Dobry mają refleks, co  ?

• Re: i znowu ustawka na 16,50 Autor: ~asiorek [37.47.76.*]
    moby tu maż spółke która ma walsnie (160 baniek), na minusie oczywiscie zobacz na wynilki https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=ABMSOLID
  • Re: i znowu ustawka na 16,50 Autor: ~asiorek [37.47.76.*]
    PARADOKS. I TAK NIE PUSZCZE PANU J, NA PROMCJIIIIIIIII
    Czyli co tam fakty, my wiemy swoje. Ustawka i już! Nie rozumiem co tacy ludzie szukają na giełdzie???
[x]
NEWAG 1,67% 85,00 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.