obecnie 39,5 mln PLN. Marnie, jak na spółkę mającą dobry zespół, wygasającą grę (HW), dobrą grę cieszącą się globalnym zainteresowaniem na początku cyklu sprzedaży (PD) i pracującą już nad nowym konceptem klasy AAA.
Kapitalizacja rzędu 60 mln po raporcie Q3 nie byłaby niczym dziwnym, o ile, nie znajdą się w nim jakieś negatywne niespodzianki. Kapitalizacja na poziomie 100 mln po raporcie rocznym byłaby dużym krokiem na drodze osiągnięcia godziwej wartości przez kurs.
No jest mega potencjał. Następna gra może sprawić że cena do zysku przy tej kapitalizacji wyniesie 4. Mam nadzieję że pracują już nad nowym rytuałem i nie będziemy na niego czekać dłużej niż początek 2020
To ekstra. Mimo że część ceny idzie na silnik to przynajmniej nie wydają gry co 3 lata albo żadziej. Wie ktoś może czy cdp cynerpanka opiera o własny silnik ?
70k multiplatformowo, kasą trzeba dzielić się z wydawcą, następna gra nie wiadomo kiedy. Tragedia. Liczyłem na 100k-120k, sprzedałem resztę akcji ze sporą stratą. Lepiej przenieść tą kasę na spółkę lepiej rokującą, a takich jest kilka. Spółka aktualnie nadaje się tylko na spekułę co widać już po wpisach sugerujących że jest dobrze. Powodzenia tym co zostali.
Dnia 2018-11-03 o godz. 19:06 aa2 napisał(a): > 70k multiplatformowo, kasą trzeba dzielić się z wydawcą, następna gra nie wiadomo kiedy. Tragedia. Liczyłem na 100k-120k, sprzedałem resztę akcji ze sporą stratą. Lepiej przenieść tą kasę na spółkę lepiej rokującą, a takich jest kilka. Spółka aktualnie nadaje się tylko na spekułę co widać już po wpisach sugerujących że jest dobrze. Powodzenia tym co zostali.
Jak myslicie przekrocza w koncu 1 milion przychodu z kwartalu ? foreveren zakoczyl wszyskich i zanotowal 4 mil przychodu w tym 1.4 mil zysku kiedy my zaczniemy zarabiac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Za 3Q musi być kilka mln przychodu, ponad 7 lub ponad 3 (w zależności od rozliczeń z wydawcą i księgowania), powinien też być wysoki zysk, bowiem lwia część kosztów została już poniesiona. Nowy projekt nie generuje jeszcze wysokich kosztów.
Raport za 3Q powinien być punktem zwrotnym w notowaniach CFG.
To ja, a potwierdzeniem mojego wpisu niech będzie forum TSG gdzie oldboy wypisywał takie bzdury że szok, przy okazji kręcąc niezłe kółeczka. Niemniej życzę Wam zysku ja rezygnuję.
pewnie ze WW3, szczegolnie ze to dopiero EA. no ale kapitalizacje obu spolek to duza roznica a do tego F51 ma sporo zobowiazan do splaty. mysle ze 60mln to bylaby adekwatna wycena do obecnej sytuacji i perspektyw dla CFG, czyli kurs okolo 23 zl
Dnia 2018-11-03 o godz. 21:47 ~oldboy napisał(a): > PD: 2 strona Steam > PD DL: 4 strona > WW3: 8 strona > > PD: 14.08 > WW3: 19.10 > > Pytanie, kto w ciągu roku od debiutu gry zanotuje lepszy wynik ze sprzedaży?.. A w ciągu 2-3 lat?.. > > Kapitalizacja CFG: 39,5 mln > Kapitalizacja F51: 259,7 mln Kapitalizacja CFG 39.5 przychod 3 kwartal ? zysk ? Kapitalizacja F51 259 przychod 3 kwartal ? zysk ? Kapitalizacja FOR 39 mil przychod 3 kwartal 4 mil zysk 1.4 mil Pytanie . kto w na koniec 2019 roku zdobedzie najwiekszy zysk! kto nas zaskoczy kto z nich bedzie potęgą