• pewny powrót na 1 globala Autor: ~oldboy [89.70.127.*]
    trudna i wymagająca turówka robi furorę... Można już spokojnie liczyć, iż łącznie sprzedało się ponad 100k kopii.
  • Re: pewny powrót na 1 globala Autor: ~oldboy [89.70.127.*]
    i cały czas trzyma się na czołówce. Przychody za 3Q winny przekroczyć 7 lub 3 mln PLN (zależne od sposobu księgowania). Spółka zapewne wypracuje też solidny zysk netto. Ciekawy będzie również raport całoroczny.
  • Re: pewny powrót na 1 globala Autor: ~Homer [46.148.150.*]
    Tak sobie teraz myślę a właściwie łudzę się, że może źle zrozumieliśmy ten raport sprzedażowy a chodzi mi mianowicie o fragment związany z "osiągnięciem rentowności" przy ilości 215tyś kopii. Wiadomo, że połowa dochodu idzie na spłatę kredytu (w większości do PLW), może przy 215tyś całkowicie zostanie spłacony zaciągnięty na produkcję kredyt a wtedy będzie to oznaczało, że przy 215tyś kopii dochód dla CFG wyniesie 7.3mln zł? Licząc w ten sposób znaczyłoby to, że sztuka gry przynosi 68zł dla cfg i wtedy wydaje się to bardziej rozsądną kwotą niż 34zł od sztuki. Pewnie tak nie jest ale może warto o tym pomyśleć :)
  • Re: pewny powrót na 1 globala Autor: ~Minifund [37.47.95.*]
    No medrkujcie dalej, tylko że ja ma.srednia prawie 18 z 45 zrobioną. Jestem już prawie w domu pisze to drugi raz - wcześniej przy podbite do 18 miałem 19. To będzie interes mojego życia bo wy musicie czekać pow. 25...
  • Re: pewny powrót na 1 globala Autor: ~efe [78.157.181.*]
    Ja miałem 39 sprzedałem po 31 dzień przed komunikatem trigona i powróciłem ze średnią 13,2 . Wierzę w spółkę (nowy projekt , rozwój i dobrą sprzedaż Phantom doctrine, nowego prezesa, wycena niska ) Przyszły tydzień zapowiada się interesująco oby giełdy były spokojne
  • Re: pewny powrót na 1 globala Autor: ~hmmm [78.215.237.*]
    Raport wszystko pokaze, jezeli jest tak jak piszesz to powinno pojawic sie w raporcie okolo 4,7 mln przychodu tylko ze sprzedazy PD.
    Marne na to szanse ale kto wie, moze zaskocza nas pozytywnie.
    Od 215tys zaczynają zarabiać. Połowa z przychodu od kopii idzie na spłatę pożyczki. Czyli 70 zł przychodu mają od kopii. Ja tak to ROZUMIEM. Ktoś o tym pisał kiedyś połową z PD i całość z HW dla PLW
    Chyba że gro kupiły ruski. Tam tanie były kopie to średni zysk z kopii 35 realny
  • Re: pewny powrót na 1 globala Autor: ~kadim [83.142.194.*]
    poszukajce starych postów Kajtka, wyliczał tam zysk z gry wliczając różnice ceny na rynkach globalnych i marżę dla Good Shepherd.

użyty w ostatnim komunikacie termin "rentowność" jest dość enigmatyczny. Nie wiadomo, czy chodzi o poziom brutto, czy netto. Ciekaw jestem również rozliczenia pożyczki od PLW w kontekście księgowym i podatkowym. Na te pytania odpowie raport za 3Q.

Ciekawe, czy wartość 215k kopii uwzględnia również sprzedaż wersji deluxe. Ta wersja będzie się świetnie sprzedawać w sezonie "prezentowym".

Wydaje się, że w obecnej i nadchodzących promocjach spółka może podwoić sprzedaż z komunikatu i osiągnąć pułap 140-150k kopii do końca 2018. Natomiast w 1Q19 dociągnąć do poziomu 200k, oczywiście, przy wprowadzanych nieustannie modyfikacjach PD. W 2Q19 PD pojawi się na Nintendo.

Sprzedaż winna nieustannie rosnąć. Być może niepotrzebne będą "głębokie promocje cenowe", tym samym poziom rentowności (cokolwiek to znaczy na dzisiaj) zostanie osiągnięty szybciej.
    https://steamdb.info/app/559100/history/
    Ja się zastanawiam kto mi sprzedał akcje za 12 90 W środę....a potem koło 13...
    hahaha tacy zawsze będą... Pytanie, za ile będziesz mógł kupić za kilka dni?..
  • Re: pewny powrót na 1 globala Autor: ~Brakpopytu [37.248.156.*]
    Liczę na to że szybko nie wybija kursu.
    W piątek chce kupić
    zawsze kupisz...
[x]
CFG -2,59% 1,69 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.