• ~2,5mln przychodu za 3q? Autor: ~hmmm [78.215.237.*]
    Tak by wynikalo z ostatniej informacji.
    Chyba połowa z tego wędruje do PLW więc miejmy nadzieję że coś im zostanie.
    Przed nami kilka akcji promocyjnych, widać że przy 25% znizki jest jeszcze średnie zainteresowa PD. Powinni spróbować 30% przy następnym podejściu, no chyba że czekają na mody.
    Do 215k jeszcze bardzo daleko...
  • Re: ~2,5mln przychodu za 3q? Autor: ~Asad [95.49.191.*]
    Sprzedalo sie 70tys szt. gry. Kazda licze po srednio 125zl. Daje nam to ok 9mln. Teraz pytanie, komu oni rozdali te pieniadze, ze im nic nie zostalo?
    Komu oni oddaja 90zl od kazdej kopii?
  • Re: ~2,5mln przychodu za 3q? Autor: ~Minifund [37.47.93.*]
    PLW i GS, silnik, steam? To chyba jasne? Podają to co wpływa do spółki. Możliwe że umowa z PLW pozyczkowa byla taka że kaska prosto do nich leci z połowy PD omijając kasę CFG. Ale to moja spekulacja. Po prostu turowki sa przeciętne sprzedazowo skoro PD w filarze turn based bezpośrednio za XCOM. Modowanie i Nowy projekt. Ponownie zastanówcie się jak będzie wyglądało cesarstwo PLW w raporcie jeśli będą dalsze spadki...ale chwilowo może być super promocja w piątek jak analizujący inaczej w cuda wierzący gracze totolotka wyrzuca.buahaha. Moja byc zadowolona.
  • Re: ~2,5mln przychodu za 3q? Autor: ~Ziom [94.197.120.*]
    Logika oraz retoryka wypowiedzi kolegów z haka przypomina mi tą ktora była zaraz po premierze.
    Jak komuś pasuje wiszenie na haku 2 lata to nie wtrącam się. Ale wmawianie że jest super fajnie mnie bawi
    2 razy robić pogrzeb to jest dopiero brak logiki. Weź sobie kapitalizacje spółki policz....sprzedaj jutro bo po raporcie będziesz 3 Ci raz pogrzeb robił.
  • Re: ~2,5mln przychodu za 3q? Autor: ~Asad [95.49.191.*]
    Myslicie, ze rynek zrobi dwa razy pogrzeb? To by wskazywalo zeby jutro nie brac tylko dopiero po raporcie. Ja musze kiedys usrednic i caly czas czekam....
  • Re: ~2,5mln przychodu za 3q? Autor: ~hmmm [78.215.237.*]
    Nie sadze zeby polowa kasy leciala odrazu do PLW.
    Wyglada na to ze jednak podatek trzeba brac pod uwage przy wyliczeniach, pozatym chyba ziz mila racje piszac ze spora czesc klientow to rosjanie, a tam cena jest o 65-70% nizsza.
  • Re: ~2,5mln przychodu za 3q? Autor: ~sebokaro [87.206.136.*]
    Myślę, że 215 tys uwzględnili przy kilkumiesięcznym horyzoncie czasowym, czyli cenę PD pomniejszoną o coraz większe promocje, na ktorych głównie będzie sie sprzedawać. Dlatego teraz 70 tys. sprzedanych sztuk powinno dac dużo większy przychód niż następne sprzedane 70 tys. szt. No i Hard West powinien dorzucić minimum kilka set tysiecy przychodu w tym kwartale.
  • Re: ~2,5mln przychodu za 3q? Autor: yhm [107.167.116.*]
    Zobacz poprzednie raporty ile przynosił HW, a teraz był sprzedawany na mega promo do tego cześć zysku szło na organizację charytatywną. Do tego 100% zysku z HW idzie na pożyczkę. W skrócie HW niestety z każdym dniem jest co raz mniej istotny, dorzuca tylko kilka groszy do bilansu.
    https://m.bankier.pl/wiadomosc/Vestor-DM-obnizyl-cene-docelowa-akcji-PlayWay-do-177-zl-7617197.html

W rekomendacji macie 80k do końca 2018. To tak w kwestii przypomnienia. P.S. HW generuje juz grosze bardziej jest reklamą CFG.
  • Re: ~2,5mln przychodu za 3q? Autor: ~efe [5.184.227.*]
    Wycena vestora do pokonania o 30% do końca roku jest szansa na ponad 100 tysięcy egzemplarzy. Podane wyniki są dobre do ludzi co brali po 12-13 złotych do hakowych powyżej pierwszej zwały po premierze to słaby wynik. Ważne że w końcu zaczęła się komunikacja z rynkiem.
    Dla hakowego leniuszka co wisi powyżej 35 to zła wiadomość. Dla hakowego co usrednial z głową poniżej 25 znosna o ile wykorzysta okazję zebrania od wystraszonej spekuly. Możliwe że nie spadnie, az ciekawy jestem.
  • Re: ~2,5mln przychodu za 3q? Autor: ~efe [5.184.227.*]
    Jutro może padnie 70000 akcji przecież to tylko milion obrotów
[x]
CFG -4,30% 1,67 2026-04-30 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.