• w koncu podali dane Autor: ~brakpopytu [37.248.156.*]
    Zarząd CreativeForge Games S. A. z siedzibą w Warszawie („Spółka”, „Emitent”) informuje, iż na podstawie posiadanych przez Zarząd danych i według stanu na dzień 30.09.2018 r. gra Phantom Doctrine („Gra”), która miała premierę w dniu 14.08.2018 r. sprzedała się w ilości ponad 70 tys. kopii we wszystkich kanałach dystrybucji (PC, PlayStation 4, Xbox One). 

Koszt wytworzenia Gry wyniósł ok. 7,3 mln zł. Wedle szacunków Zarządu Gra osiągnie rentowność w przypadku przekroczenia 215 tys. szt. sprzedanych kopii na wszystkich platformach.

Zarząd na podstawie doświadczeń z poprzedniej produkcji Spółki (tj. gry Hard West) ocenia, że Phantom Doctrine będzie stabilnie sprzedawać się w okresie do 3 lat od daty wydania, a największe peaki sprzedażowe będą miały miejsce podczas promocji. 

Jednocześnie Zarząd informuje, że według stanu na dzień 31.10.2018 r. tzw. lista oczekujących na zakup Gry w sklepie STEAM tj. „STEAM WISHLIST” przekracza liczbę 220 tys. graczy.

Obecnie trwa promocja Gry tzw. Halloween Sale, a planowana jest jeszcze ekspozycja Gry podczas kolejnych promocji do końca 2018 r. 

Gra jest poprawiana i ulepszana - o czym świadczą rosnące opinie - 86% opinii pozytywnych z ostatnich 30 dni w sklepie STEAM. Udostępniana jest też nowa zawartość do Gry, przygotowywana na podstawie dialogu ze społecznością graczy.

Zarząd Emitenta zdecydował o publikacji powyższej informacji z uwagi na fakt, iż może mieć ona istotny wpływ na kształtowanie się sytuacji finansowej i majątkowej Emitenta oraz potencjalnie istotny wpływ na wycenę instrumentów finansowych Spółki notowanych w alternatywnym systemie obrotu.
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~Ziom [86.176.47.*]
    Dla dobra spółki ta indprmacja nie powinna byc ujawniona :d

Dramat normalnie
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~Boss [5.173.96.*]
    No niestety przy tym budżecie gry.... sprzedaż jest kiepska, cena gry moim zdaniem za duża, musza ostro promować produkt i rabatowac aby chociaż wyjsc na 0
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~brakpopytu [37.248.156.*]
    dane podane do 30.09 - 70 000 sztuk
    teraz mamy 31.10 + promocja hallowen , czyli kolejny miesiac ,premeira byla 14.08.2018, czyli gra w 1,5 miesiąca osiagneła próg sprzedażowy 70 000 sztuk, nie liczyłem ostatniego miesiaca + promocji na steam z ostatnich dni, myslę ze 100 000 przebiliśmy biorąc ostatnie 30 dni dodatkowe + promocja 25%
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~Ziom [94.197.121.*]
    Człowieku ten wynik to jest dramat
    A juro będzie....apokalipsa
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~Boss [5.173.96.*]
    Jutro jest wolne spokojnie :)
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~Ziom [94.197.121.*]
    A co za różnica czy jutro czy poniedziałek
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~Ziom [5.173.96.*]
    W piątek chyba, wytrzeźwiej kolego:)
    dla Ciebie dramat, a dla mnie okazja do zakupów :)
    w 1,5 miesiaca sprzedali 70 000 sztuk, ale przy cenie 150zł.

ile sprzedalo się dodatkowo przez ostatni miesiąc ? jezlei w 1,5 miesiaca sprzedali 70 000 kopi to w 2,5 miesiaca od premiery kręcimy się w okolicach 100 000 -105 000 sztuk + promo na hallowen

po hallowen obniżą cenę o 30-40% i sprzedaz diametralnie się zwiekszy

jest jasno napisane

Zarząd CreativeForge Games S. A. z siedzibą w Warszawie („Spółka”, „Emitent”) informuje, iż na podstawie posiadanych przez Zarząd danych i według stanu na dzień 30.09.2018 r. gra Phantom Doctrine („Gra”), która miała premierę w dniu 14.08.2018 r. sprzedała się w ilości ponad 70 tys. kopii we wszystkich kanałach dystrybucji (PC, PlayStation 4, Xbox One). 

Koszt wytworzenia Gry wyniósł ok. 7,3 mln zł. Wedle szacunków Zarządu Gra osiągnie rentowność w przypadku przekroczenia 215 tys. szt. sprzedanych kopii na wszystkich platformach.

Zarząd na podstawie doświadczeń z poprzedniej produkcji Spółki (tj. gry Hard West) ocenia, że Phantom Doctrine będzie stabilnie sprzedawać się w okresie do 3 lat od daty wydania, a największe peaki sprzedażowe będą miały miejsce podczas promocji. 

Jednocześnie Zarząd informuje, że według stanu na dzień 31.10.2018 r. tzw. lista oczekujących na zakup Gry w sklepie STEAM tj. „STEAM WISHLIST” przekracza liczbę 220 tys. graczy.

Obecnie trwa promocja Gry tzw. Halloween Sale, a planowana jest jeszcze ekspozycja Gry podczas kolejnych promocji do końca 2018 r. 

mi te informacje w zupełności wystarczą :)

i myslę ze sam bedziesz brał akcje w piatek a teraz trolujesz

• Re: w koncu podali dane Autor: ~Ziom [188.29.164.*]
    Nie troluje. Po prostu juz nawet nie liczę że zerwe się z haka tutaj kiedykolwiek.

Przy grze za 7.5 mln wynik 70k w 1.5 miesiaca na 3 platformach to jest dno i metr mułu. Kazdy hakowy o tym wie i bardziej ogarnięty człowiek
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~Ziom [188.29.164.*]
    Ale faktycznie cena 14 zł za akcję jest adekwatna
    dodatkowo wychodzi na to ze w misiaczek sprzedaje sie ok 40 000 sztuk gry po cenie 142zl za sztukę
    za rok możemy przekroczyć lekkko 400 tys a 500 tys sztuk jezeli bedą schodzic z ceną, bo gra jest swietna ale droga, 150zl za grę to duzo.
    promocje zrobią robotę
    jezeli gra kosztowala 7,1 mln zl

a sprzedali 70 000 sztuk po cenie 142zl za sztuke = 10,5 mln zl - 20-30% wydawca , wydaje mi się ze juz im się zwróciła bo coś mi tu nie gra ,no chyba ze marketing i koszty promocji pochlonęły swoje

ale nie policzyli ostatnich 30 dni, bo raport sprzedazowy jest do 30.09 a nie 30.10, a to spora roznica ,nie jest uwzgledniona promocja steam hallowen i caly miesiać :)

srednio miesięcznie sprzedaje się ok 40 000 sztuk, w ciagu roku przy promocjach mogą osiagnąc 400 000 sztuk
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~Ziom [94.197.120.*]
    Ty to albo naganiacz jesteś albo... (nie napiszę bo usuną)
    Do tego jak wół jest napisane ze gra osiągnie rentowność przy 215k a ty jakieś dyrdymały uskuteczniasz.

Do tego twierdzisz ze 40k miesięcznie się sprzedaje...
    Przecież najwieksza sprzedaż jest na początku premiery i o takiej sprzedaży można w przyszłości pomarzyć
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~Steamapp [89.68.87.*]
    PANOWIE PETARDA TO DANE NA koniec wrzesnia.
    HAHAH- przetrzymali Trigona. BRAWO.
    mi to w sumie wisi czy pojdzie 30% w gore czy bedzie konsola.,
    biorę za 10 dni kolejne akcje, a w listopadzie jak bedzie jakas konkret wyplata z 30 k to dokupię akcji

:)

swietnie ze jest raport, niepewnosc juz minęla i etraz kazdy moze oszacowac wyniki sprzedazowe
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~hmmm [78.215.237.*]
    Winiki do luftu.... ale juz ujete w tej zalosnej cenie akcji. Mozna zapomniec o poziomach +20zl na najblizsze lata az do gry pod nastepna premiere.

Z tej informacji wynika ze wynik za 3q moze oscylowac okolo 2,5mln przychodu ze sprzedazy, duzo mniej niz mozna bylo sie spodziewac, Utrzyma ich to na powierzni jezeli beda robic regularne promocje ale czy o to chodzilo akcjonariuszom?
    70 000 x 142 zl sztuka = 10 500 000 zl w 1,5 miesiąca

dziekuje idz troluj gdzie indziej :)
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~Ziom [86.176.47.*]
    Steamapp chyba tego oczekiwał. A fallou to chyba sie nawali jak ja dziś....
    @brakpopytu, nie musisz sie tak ekscytowac. Mi tez jest przykro ze wyniki sa slabsze niz oczekiwano ale nie probuje mydlic ludziom oczu takimi wyliczeniami jak Twoje.

Skoro gra kostowala 7.3mln (to jest akurat lepsza informacja od zalozen) a zwroci sie po 215k to nie trzeba matematycznego geniuszu zeby oszacowac przychod za 3q, przy 70k sprzedanych kopii.

Przez najblizszy rok nie ma co sie ogladac na CFG, niech sobie dlubia nowa gre i moze jak pokaza konkrety w przyszlym roku to cos tutaj sie ruszy.
    Miejmy nadzieje ze promocje pomoga poprawic ich wyniki a tych promocji jeszcze w tym roku troche jest.
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~Que [89.64.52.*]
    Ale to sie zdecyduj czy mowisz o przychodzie czy zysku...
    Sory chłopaki...skąd wyście chciali lepsze wyniki??? Trzeba odgrzebać temat z końca września. Były widełki od 60k do 100k.
    steammap , nie dyskutuj z trolami, mysle ze się wyzerowali chlopaki

:)

i teraz proboją wszystkiego hehehehe, d konca roku widze tu 30zl lekko
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~ziom [86.176.47.*]
    ja ze wszystkich tematów kojarzę widełki 100-150k

sam stawiałem na 170k%-)(jak widać będę musiał zrewidować sposób mojej estymacji)

i nie wmawiaj mi tu teraz steamapp, ze oczekiwaliśmy 70k sprzedanych w 1.5 miesiąca

orzeł tyle obstawiał tylko w jednym z tematów
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~Que [89.64.52.*]
    Ja sam po cichu liczylem wlasnie na 70-80k wiec dla mnie to zaskoczenie nie jest.
    Przy okazji, skoro trzeba 215k na bep (7.5m) to wydaje mi sie, ze to juz jest wyestymowane po cenie promocyjnej?
    Mysle ze szacujac 215k wzieli tez pod uwage wszystkie zmienne, promocje (nawet te planowane) oraz roznice cen na kontynentach. Inaczej ciezko sobie wytlumaczyc 34pln o kopii.
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~grajek [89.72.160.*]
    Trochę nie rozumiem tych komentarzy. Dane są jednoznacznie pozytywne. Zresztą największy wpływ na kurs miało wywalanie przez fundusz a nie słabe wyniki. Szacunki koło 40k jak w reko są w oczywisty sposób błędne. Jest prawie dwa razy tyle ile sądzili "analitycy". Do tego opinie się podniosły drastycznie i idą promocje, jest spora baza kupujących. Jakiekolwiek negatywne interpretacje to jakiś absurd. No ale jak ktoś nie ma akcji to teraz piszczy
    70 000 x 142 zl sztuka = 10 500 000 zl w 1,5 miesiąca

dziekuje idz troluj gdzie indziej :)

wystarczy przeczytać ten wpis i wiadomo co brakpopytu ma w głowie....

ja zaklinałem rzeczywistość jak nie miałem cyferek tylko porównania do innych spółek i ich wyników

teraz to juz nie ma sensu zaklinanie
    moze i będzie przy następnej sesji +20% lub +50%
    ale wielu osób to nie urządza jak wiadomo
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~Lost [89.66.148.*]
    Ile CFG ma z 1 kopii. 34 PLN?
    wydawca jakies 30%
    czyli 120zl w normalnej cenie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [86.176.47.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.156.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    No to wywalajcie..ja jestem zadowolony....możecie uwalić do 10 ba nawet 8. Zobaczymy jak zachowa się PLW widząc ze jej czołowa spółka idzie w doł. Ja tylko widze co prezes K zrobil za Madmind i dlatego jestem spokojny o spółkę. Oczywiście najprawdopodobniej na wzrosty w okolice 30 poczekamy. Obecny kurs to pewnie raczej 40 k sprzedazy gniota.
    chyba mamy rózne perspektywy

jeśli brałeś po 12-15zł to twój punkt widzenia typu jest super fajnie dzida w piątek jest w porządku

ale jeśli ktoś tu wisi na haku powyżej 30zł to jest kaplica a sprzedaż to metr mułu, koniec kropka nie ma z czym dyskutować bo kurs po raporcie po takiej sprzedaży nie wróci nawet w okolice z dnia debiutu
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~dracos [83.7.91.*]
    ziom jeśli już się nachlales to pomimo to piszesz tu najtrzezwiej na forum...jedyny plus z komunikatu to to że kurs jest już na prawdę nisko. kilka najbliższych sesji może być słabych ale w dłuższej perspektywie będzie północ. jeśli to kogoś w ogóle kogoś pociesza... moje zdanie
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~dracos [83.7.91.*]
    A tak na marginesie pamiętacie wątek olda i jego "świetna" sprzedaż PD? :) i do tego tekst jak to ma jakieś dane ale ich ujawnić nie może... zapamietajcie sobie typka na przyszłość
  • Re: w koncu podali dane Autor: ~Pfffffff [89.78.151.*]
    Teraz każdy będzie się wymądrzał, ale poprzedniego prezesa ukrzyżowano za niepodawanie wyników sprzedaży. A teraz widać, że słusznie było nie podawać (jeśli w ogóle mieli jakieś szacunki). Tak to jest, jak się słucha bankiera z paroma procentami spółki.
[x]
CFG -4,30% 1,67 2026-04-30 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.