• ULT vs CFG Autor: ~steamapp [89.68.87.*]
    brawo prezesie Zawadzki revenge za nieudany debiut!!

Szkoda słów CFG...
  • Re: ULT vs CFG Autor: oldsheterhend [37.248.156.*]
    Steam zrób sobie kawę i zluzuj
    Kombinują chłopaki by zebrać daj im popracować :)
    Przypominam że 09.11 wyniki więc mogą dusić kurs jeszcze do wyników
  • Re: ULT vs CFG Autor: slaintemhath [95.142.255.*]
    niech kombinują, jak emitent akcji zaczyna tracić to sytuacja robi się skomplikowana.
    A może firma już ma mniejszą wartość, stąd taki kurs ?
    Firma ma większą wartość bo wydała PD :) gra zwróciła się już.
    Od promocji na steam będzie tylko zysk
    to pokaż mi jakąś informację z firmy że produkcja się zwróciła ?
    ja nigdzie nie znalazłem, co znalazłem natomiast to kilka niepokojących informacji na temat rezygnacji prezesa, i to jeszcze przed podaniem wyników kwartalnych i sprzedaży ich gry.

Prezes jest przesunięty do RN
    Nagrodzony ten co stworzył grę.
    Proste
    Dnia 2018-10-25 o godz. 15:43 oldsheterhend napisał(a):
    > Prezes jest przesunięty do RN
    > > Nagrodzony ten co stworzył grę.
    > > Proste

pracowałeś kiedyś w SA ? w pobliżu Zarządu ?
    uwierz że przesunięcie do RN to żaden awans, a przesunięcie nie było tylko spowodowane tym że trzeba kogoś nagrodzić,
    bo jeżeli tylko taki był powód to mocno bym się zdziwił.
    Ale znowu spekulujemy, nie mamy wyników sprzedaży, nie mam wyników kwartalnych, nie mamy nawet słowa ze strony Zarządu że gra się dobrze sprzedała, że się zwróciła albo że zwróci się do końca roku, po prostu zero informacji, awans dev na stanowisko prezesa to za mało żeby otwierać szampana i oblewać fantastyczne wyniki.
    Co do nowego projektu to również proponowałbym poczekać jeszcze.
    Będzie dzida :)
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~Arthurius [5.184.22.*]
    Kiedyś spółka wspominała, ze gra sprzedaje się zgodnie z ich oczekiwaniami. Jakoś z tydzień po premierze. Ale wtedy zrzucał Trigon i pozamiatał.
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~steamapp [89.68.87.*]
    Tez uwazam ze sie nie zwróciła. Normalna spółka poinformowałaby. I Old nie mów mi ze mam isc na kawe bo pracuje nad usrednianiem od 45 - mam obie spółki i ULT i CFG i zauwazam sporą różnice w komunikacji - gdybym wiedzial ze spolka tak pogrywa informacyjnie to usredniałbym dopiero teraz. Rozumiem ze koledzy z farmy chcą uwalic nieco kurs - bo robiłem stratę z odkupieniem i widziałem jak przeganiali się z groszami....ale ja się nie znam :)

A jak znasz wyniki z konsol to się podziel chociaż zakresowo - bo steamdb nadal wskazuje 20k do 50k, GOG pewnie 10k.

My tu dyskutujemy i spekulujemy z domyslami od wielu miesięcy, fajnie ze jestes ale uszanuj nasze zmeczenie.
    Domyślam się że jesteś zmęczony tym co tutaj się dzieje.
    Powiem Ci tak, a może podpowiem zbierz liczby z HW porównaj do PD.
    PD to inwestycja długoterminowa i będzie się sprzedawać i za rok.
    Nowy tytuł to będzie coś innego cos co wybije CFG do wysokiej klasy deweloperów i pod to teraz mieszają kursem. A PD się zwraca po promocji zobaczycie moc tej gry. Nie uważasz że 150zl za grę to ochyba trochę dużo. 30% na cenie i 1 str steam
    Tak jak piszesz to rozumiem. Ja wiem ze gra sie zwroci, ale dopiero po promocji. Tez gram w tej chwili pod nowy tytuł. Obawiam się jednak raportu - bardziej jego interpretacji przez nowych akcjonariuszy. Pozdrawiam
    Chyba się wydzieliny drobni już bo nie sypia od 30 minut.
    Albo jutro konsola albo ostro w górę
    No nieźle, nikt mi już nie chce zrzucić papiera(nawet mi wyszło kółko na stratę całkiem całkiem) i groszowo ktoś podbija....Po otwarciu w USA wyraźnie poprawa nastrojów - CDRED i PLW nieco w górę. Kto dziś wyrzucił akcje będzie pluł sobie w brodę.

• Re: ULT vs CFG Autor: ~Arthurius [5.184.22.*]
    A kto zebrał po 12,xx?
    Zgodnie z AT
    Północ paniska powinna być od jutra. USA i technicznie
    Tak jak juz pisałem nie kumuluje...ale wiesz stratę robię - brałem nisko 12 a zrzuciłem 12 90-13.
    bedziesz plul w brode sobie

pzdr :)
    Hehe..oby oby!!! To i tak nic w stos. do tego co mam w worze. Odbijamy - teraz 13 atrakcyjna znowu.
    13 18 pasuje?
    :)
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~Minifund [37.47.112.*]
    Hehe. Mogłeś brać i zostawiać. Przez sympatię nie będę zrzucal. Natomiast przed końcem lockup będzie zabawa, mam nadzieję ze paru z Was będzie wtedy pamiętać a może i się dołączy. Nie podamy komunikatu jak Oni tylko sru....
    -5% zrobiło dziś 50 tys.
    Obroty 350k
    Jaki wniosek a kończymy blisko - 5%
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~Asad [95.49.232.*]
    Ładnie ktoś łyknął po 12zł
    Buahahaha. Brzydka nieposluszna ręka. Ale może USA w nocy zbabraja otwarcie i jutro jeszcze 12 raz będzie. Zależy kto dziś zbierał czy zawodowcy czy leszczyki.
    https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=NASDAQ
    https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=SP500

ODBILO OD LINI TRENDU POWINNO BYC W USA JUZ SPOKOJ
    Oby to PLW doladuje na krótko.
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~Pipboy [79.184.132.*]
    Dnia 2018-10-25 o godz. 15:52 oldsheterhend napisał(a):
    [...] A PD się zwraca po promocji zobaczycie moc tej gry. Nie uważasz że 150zl za grę to ochyba trochę dużo. 30% na cenie i 1 str steam.

A według Ciebie na której promocji to się będzie tak szałowo sprzedawać, że wejdzie na 1 stronę Steam?
    Na najbliższej halloween'owej, kiedy niemal wszystko jest przecenione? Moim zdaniem: nie ma szans, jest mnóstwo hitów do wyjęcia, jeżeli w ogóle to PD będzie niewiele wyżej niż dotychczas bez promocji.

Na promo na 100-lecie niepodległości Polski? Może wtedy wskoczy parę oczek wyżej.

Oczywiście w czasie obu promocji będzie się sprzedawał lepiej niż normalnie, ale na pierwszej stronie Steam to ja PD nie przewiduję, po prostu zniknie wśród wielu innych, bardziej popularnych gier.

• Re: ULT vs CFG Autor: yhm [84.10.156.*]
    Tak samo uważam i już o tym pisałem, że na grupowych promocjach niestety PD małe szanse na 1 stronę. Chyba że dadzą dużą przecenę, ale jako gracz który kupił na premierę to bym ich w recenzji za to zjechał. Lepiej niech dają sukcesywne promocje, teraz np. -25%, za jakiś czas -30% itd. A jak wyjdzie jakieś sensowne DLC to nawet -40% na podstawową wersję i będzie się to jakoś kręcić.
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~Steamapp [89.68.87.*]
    Zgadzam się z Wami. PD tylko na własnej promocji moze byc na 1 lub 2 stronie globala. Na mieszanych raczej nie ma szans. A jeszcze jedno proponuję zróbcie sobie ekperyment właczcie tag turn based strategy w globalbestsellers - zwykle PD będzie wtedy na 2 do 4 strony - moim zdaniem jest to ważne bo gra skierowana jest do tego typu graczy - i o ich zainteresowanie walczymy.
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~Kajtek [89.64.11.*]
    Była już o tym mowa ze z Twittera wynika ze będzie DLC na halloween - małe bo małe (pumpkin heads), ale będzie, wiec może nie bedzie tak zle
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~Pipboy [79.184.132.*]
    Dnia 2018-10-25 o godz. 21:27 ~Steamapp napisał(a):
    > [...]. A jeszcze jedno proponuję zróbcie sobie ekperyment właczcie tag turn based strategy w globalbestsellers - zwykle PD będzie wtedy na 2 do 4 strony - moim zdaniem jest to ważne bo gra skierowana jest do tego typu graczy - i o ich zainteresowanie walczymy.

O, z tym się zgodzę: w swojej kategorii, przy promocji, może oscylować w przedziale 2-4 strona Steam.

@Kajtek: źle nie będzie, dodatek - nawet tak mały jak ten - zawsze coś pomoże, a promocja na pewno zwiekszy sprzedaż PD, ale na to, że PD zagości na 1 stronie global top sellers nie powinniśmy się napalać.
    Ja mysle, ze jedyna szansa zeby tu wyjsc z klasa (mowie o takich jak ja ubranych powyzej 40) to doladowac duzo do wora. Cos czuje ze tak jakos teraz*, nie wiem czy po 13zl, czy 12 czy 10. Dzieki temu usrednic sie gdzies w okolice 20zl i czekac 3 lata. W tym czasie ludzie zapomna jaka to beznadziejna firma (brak komunikacji z rynkiem, skopany debiut, niszowa gra ktotej nikt nie kupuje) i znowu uwierza w premiere. Zaloze sie, ze znowu bedzie nieudana, ale co z tego jak rynek zacznie pod nia kupowac akcje windujac cene powyzej tych 20zl. My wtedy cyk, myk, po angielsku sprzedamy w malych pakiecikach wychodzac na zero (lub plus!!) a oni niech sie martwia steamem, globalami, wishlista i innymi bzdurami. My se zalozymy lokate...

*Zaznacze, ze nie jestem ekspertem bo, jak juz wspomnialem, ubralem sie cieplutko
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~dracos [83.27.44.*]
    Dnia 2018-10-25 o godz. 15:18 oldsheterhend napisał(a):
    > Steam zrób sobie kawę i zluzuj
    > > Kombinują chłopaki by zebrać daj im popracować :)

nad czym tu kombinowac? przeciez tu rowno ktos wywala papier i co to moze leszcz??? jestem na pokladzie ale w takie farmazony nie wierze i lepiej ( SKORO TAK TWIERDZISZ) PD sie tak swietnie sprzedaje to moze powiedz jeszcze kto zasypuje popyt od wielu sesji????? pewnie kupiles i teraz naganiasz na wzrosty, to jest moja teoria. Oczywiscie wierze ze niebawem odbije ale nie sadze ze z powodu twoich zapewnien jak to sie PD swietnie sprzedaje...
    Termin "sprzedaje" w przypadku PD jest dosc na wyrost....
    Dnia 2018-10-25 o godz. 23:08 ~dracos napisał(a):
    > Dnia 2018-10-25 o godz. 15:18 oldsheterhend napisał(a):
    > > Steam zrób sobie kawę i zluzuj
    > > > Kombinują chłopaki by zebrać daj im popracować :)
    >
    > nad czym tu kombinowac? przeciez tu rowno ktos wywala papier i co to moze leszcz??? jestem na pokladzie ale w takie farmazony nie wierze i lepiej ( SKORO TAK TWIERDZISZ) PD sie tak swietnie sprzedaje to moze powiedz jeszcze kto zasypuje popyt od wielu sesji????? pewnie kupiles i teraz naganiasz na wzrosty, to jest moja teoria. Oczywiscie wierze ze niebawem odbije ale nie sadze ze z powodu twoich zapewnien jak to sie PD swietnie sprzedaje...

popieram w 100%, sprzedaż nawet na poziomie 200 tys. niewiele zmieni, ktoś wywala systematycznie akcje,
    na tych co robią kółka to trochę za mało, ktoś większy, ja czekam na spadek kursu poniżej 12 pln i wtedy zobaczymy jakie to cwaniaki handlują, bo coś mi się zdaje że rura im zmięknie
  • Re: ULT vs CFG Autor: oldsheterhend [188.147.37.*]
    TRIGON widocznie jeszcze ma i uplynnia
    sypanko trwa w najlepsze,
    tylko skoro TRIGO upłynnia to dlaczego zaniża, widaż teraz że na poziomie 12 brak popytu,
    może popyt się znajdzie poniżej 12 pln, bo z tego co widzę to zaniżanie trwa,
    jak widzę tą jedną akcję sprzedaną za 12,32 tylko po to żeby zaniżyć kurs to mam złe przeczucia
  • Re: ULT vs CFG Autor: oldsheterhend [188.147.37.*]
    sprzedaj w takim razie

ja tu zainwestowalem na minimum rok a nie dzien czy 2 tygodnie czy 2 miesiace.
    wiec moga sobie spuscic kurs i na 10zl , dobiorę bo czekam na wieksze promocje
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~kadim [62.148.92.*]
    dzisiaj sa prawdopodobnie najnizsze poziomy i jest tanio.

Widac, ze spekula korzysta i zbiera akcje od wystraszonych. Tak jak podczas ostatnich dni.

Trigon jakby mial sypac, to nawet jakby sypnal po 5zl to by zarobil, bo przeciez sporo sprzedal na poziomach 35-53pln
  • Re: ULT vs CFG Autor: yhm [84.10.157.*]
    Nie wiem ile obserwujesz CFG, ale tutaj takie zachowania jedną akcją to jest norma.
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~Arthurius [195.182.49.*]
    To moja akcja :) Miło, że o niej piszecie.
    i udało Ci się ją sprzedać, gratulacje.
    A jak zjadą do 1 pln albo 0,01 pln to też będziesz trzymał :-)
    Ile może podskoczyć przez rok, 100% ? 200% ? 500%?
    tak się składa że jeżeli cały czas ktoś sprzedaje to wzrostów nie będzie,
    zero wiadomości z firmy to zerowe zaufanie do firmy
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~Arthurius [195.182.49.*]
    Przecież napisałem, że to moja akcja, a nie że to była moja akcja. Czyli logicznie patrząc - kupiłem
    niestety nie napisałeś że to jest Twoja akcja więc nie do końca logicznie
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~ciekawe [185.93.94.*]
    Dnia 2018-10-25 o godz. 15:10 ~steamapp napisał(a):
    > brawo prezesie Zawadzki revenge za nieudany debiut!!
    >
    > Szkoda słów CFG...

Niestety steamapp popełniłeś bład i nie pisze tego zeby cie zdenerwowac , ale żebyś wiedział ze emocje nie służą inwestycjom . Zeby patzreć szerzej na pewne tematy , bo prawo MURPHEGO mówi , jak cos może pójsc że to pójdzie, poniekąd WW3 jest też tego przykładem tylko że gra jest na tyle interesująca że i tak się świetnie monetyzuje pomimo kłopotów technicznych, ALe mogło by byc lepiej.

Coż CFG wrócił do punktu wyjścia czyli ceny z IPO , jeśli rynek bedzie słaby to nie wróże wzrostów tym bardziej ze nic o kolejnej premierze nie wiadomo tylko tyle ze ma byc w 2021 planowana. Moim zdaniem ( nie mam z tego powodu radości czy satysfakcji) ci co nie maja akcji moga sobie na co najmniej rok odpuscic kombinowanie z wejsciem w CFG , tym bardizje ze rynki wygladają jjaby ich stan był pzred zawałowy.

Pozdrawiam i 3-m sie.
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~tokio [37.47.35.*]
    O. Ciekawe się znalazł. No mega sukces Ww3. Trochę się sprzedało pod hype..... I Farma zabiła serwerami Ww3 zanim cokolwiek zrobił zamieszania w swiecie strzelanek. Liczba graczy leci w dół w zastraszającym tempie a za niecały miesiąc BF. Wy tam macie drugie CFG po premierze. Albo jeszcze gorzej bo kreciliscie hype że hej. Jedynie spekuła trzyma kurs jeszcze w ryzach. Tylko ciekawe jak długo... Dodam tylko że im naprawdę kibicowałem. Strzelanka z Polski niczym WOT wdzierająca się szturmem na światowe salony. A tu d..a blada.
  • Re: ULT vs CFG Autor: ~ciekawe [185.93.94.*]
    moim zdaniem sie mylisz , chociazby z tego wzgledu ze na F51 po debiucie pzreszło 130 MLn PLN , jesli myslisz ze Drobni brali tak masowo kwity na poziomach duzo wyzszych niz pzred debiutem to sie mylisz. Drobni Boja sie F51 , mysla podobnie jak ty.

Wiec proste pytanie skad TAkie obroty ? Sypaczy mogło bys sporo bo papaier w pare miesiecy dał zarobić SETKI % a a RYNEK jest FATALNY , natomiast KTO BRAŁ i krecil takimi obrotami? nie zastanawiałeś sie nad tym?

czas pokaże ale w niedziele może być juz spzredane 300 K kopii, a do spólki może z tydzien napłynac ok 15 mln PLN , wiec nie sądzę że bedzie powtórka z CFG i jazda na kilkadzisąt mln PLN kapitalizacji.

no ale czas pokaże , jak to bedzie wygladało.
    Moim zdaniem się nie mylę. Dobrze wiesz co i jak z tym obrotem. Jak peak nie przekroczy w weekend tak z 10k graczy to ta spółka zostanie Krezusem gamedevu.
    Ps. A tak się madrzyłes. Tak po innych spółkach jeździłeś. Nie głupio ci teraz?
[x]
CFG 0,00% 1,66 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.