Rozwój, skup, 15 mln zł przychodu z e-commerce w 2019. Przypominam, że w całym 2017 r. skonsolidowane przychody grupy wyniosły nieco ponad 49 mln zł, tak było (dane w tys. zł): Reklama 23 097 Usługi Interaktywne 40 Usługi Dystrybucyjne 933 Działalność agencji reklamowych 7 318 Reklama zewnętrzna 13 427 Pozostałe 4 386 Przychody netto ze sprzedaży usług 49 201 (tys. zł)
Tempo zwiększania przychodów ok. 29%/rok, jak na razie. To chyba ruszy ten kurs...
"W ramach opisanej strategii, Zarząd Emitenta dokonał do tej pory objęcia pakietu kontrolnego w serwisie internetowym CupSell Sp. o.o. (raport bieżący 17/2018), dokonał zakupu większościowego udziału w spółce naEKRANIE.pl sp. z o.o. (raport bieżący 21/2018) oraz poinformował o zawarciu umowy inwestycyjnej, określającej zasady zaangażowania finansowego w spółkę Print Logistic Sp. z o.o. (raport bieżący 23/2018), w której na dzień publikacji niniejszego raportu posiada większościowy pakiet udziałów.
Zarząd Emitenta informuje ponadto, iż prognozowane przychody ze sprzedaży, pochodzące z segmentu e-commerce, wyniosą w 2019 roku co najmniej 15 milionów złotych. Przychody te pochodzić będą z poczynionych przez 4fun Media S.A. inwestycji kapitałowych jak i rozwoju kolejnych marek produktowych. "
Oni se piszą a kurs se spada i jak widać sprzedających interesuje tylko gotówka a nie perspektywy A kupujących brak, widać ich też interesuje tylko gotówka. Taki rynek.
rynek ma różne fazy. Dziś nie zauważa komunikatu, a przyjdzie czas, że po każdym takim będzie reagował euforią, szczególnie jak zauważy, że przejęcia zaczęły przekładać się na kolejne dodatkowe zyski grupy 4Fun. Wkrótce dojdzie jeszcze kolejny kanał 4Fun Kids. Uderzają w niszę, która nie jest jeszcze pokryta przez inne stacje. Spółka pięknie jest prowadzona przez Zarząd, super dywersyfikowane są przychody i to najważniejsze. Zarząd udowodnił już, że wie co przejmować, aby budować wartość dla akcjonariuszy. Na tle rynku i tak nasza spółekczka pięknie wygląda pod względem stop zwrotu i wskaźników rynkowych. Ja spokojnie przeczekam chwile słabości rynku. Mamy perełkę z C/Z na poziomie ok. 6 i szansą na dalszą poprawę wyników. Wszytskiego dobrego i cieprliwosci życzę wam. Mnie sie nigdzie nie spieszy widząc jak rozwijana jest spółka. Rośnie nam piękny i łakomy kąsek dla potencjalnego inwestora
Ja również się cieszę, nie cieszy mnie brak reakcji po ostatnich wynikach, a raczej reakcję odwrotną do spodziewanej i topniejąca wycena moich aktywów, mi się o tyle "spieszy", że jestem tu od 12 zł... ale sprzed tąpnięcia na 3... więc parę lat tu już jestem, w tym czasie powiększyłem pozycje. A co do inwestora, mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, bo mali nigdy na tym nie zyskują, przerabiałem to już na Barlinku, Novitusie, Unimilu... zawsze albo lekka strata albo minimalny zysk.
ruszyło z kopyta, nono, jedna zła informacja i jednocyfrówka, nawet skupu nie będą mogli robić bo minimalna cena to 10zł na poważnie, KTOŚ MANIPULUJE, nie wiem tego, ale czuje, może być wezwanie i komuś zależy na niskiej wycenie, a przy tej płynności może sobie kilkoma akcjami zwalać ile chce, przecież tu 1000 akcji na S zrobiło by -10% na kursie....