• Ale jaja !!! Autor: ~xxx [95.171.114.*]
    Presja funduszy ???

link

• Re: Ale jaja !!! Autor: ~Wyzurawiony [83.4.182.*]
    Funduszy? A kto ma najwięcej akcji ? Jak jest ruch niech kupują żurawie, a nie znowu wyzwalają kasę bez sensu 0.45 gr na akcje jak odetna to sie 1 z przodu na kursie się pojawi...
  • Re: Ale jaja !!! Autor: ~xxx [95.171.114.*]
    Dnia 2018-10-23 o godz. 18:55 ~Wyzurawiony napisał(a):
    > Funduszy? A kto ma najwięcej akcji ? Jak jest ruch niech kupują żurawie, a nie znowu wyzwalają kasę bez sensu 0.45 gr na akcje jak odetna to sie 1 z przodu na kursie się pojawi...

No właśnie. Kto ma najwięcej akcji ?

link 

Bez poparcia funduszy nie byłoby tematu. Owszem korzyści z tej dywidendy są zbieżne funduszy i zarządu.
    Jeżeli po odcięciu miało by być 1 zł to do jakiego poziomu akcje musiałyby spaść ?
    Wartość zapowiadanej dywidendy to 18 % obecnej ceny. Jest to niespotykana sytuacja i dlatego uważam że papier musi dostać troszkę mocy. Chcę dodatkowo zauważyć ze skoro planuję podjąć taką decyzję to perspektywy dochodowe musza być nie najgorsze. Spółka poza inwestycjami oraz akwizycjami ( rozwojem) musi dać satysfakcję finansową akcjonariuszom. A my tu jej raczej nie doznaliśmy :)
  • Re: Ale jaja !!! Autor: ~Wyzurawiony [83.4.143.*]
    Heh od dawna raczej sami wymieniany tu merytoryczne wpisy. Jeśli wierzysz w uczciwość tego ruchu to chyba jesteś na % :) dla mnie to kolejne dojenie kasy ze spółki. Skoro kosztuje koło 2.40- 2.50 odcięcie o 45groszy zbliza nas do zł z przodu. Moze troche przesadzam ale jestem tu od 12 lat i troche już widziałem jakie wały się tu kręci.. i raczej nikt drobnymi się nie przejmuje. Ciekawe kiedy kolejny skup po 4.20? pozdrawiam
    To nie jest tak że ja ufam tym dwóm. Niejednokrotnie wypowiadałem się o nich bardzo krytycznie. Ja jestem tu z bodajże od 11 lat (kiedyś pod innym nickiem). Mam nawet troszkę akcji kupionych w samym dołku. Chcę tylko powiedzieć że w tym przypadku to i nam troszkę skapnie. A co do uczciwości tego towarzystwa a raczej nieuczciwości to się zgadzamy. Skoro jesteśmy przy temacie tej dywidendy to po konsolidacji z Budopolem możliwości dywidendowe będą leprze jak do tych czas bo zyski zostaną też skonsolidowane. A co eUGEBIUSZE :)  wymyślą to czas pokaże.
  • Re: Ale jaja !!! Autor: ~Wyzurawiony [83.4.119.*]
    Zauważ kto weźmie prawie 3mln. A drugi Pan koło 200tys więc chyba sam skup nie wystarcza ...
  • Re: Ale jaja !!! Autor: ~weder [5.174.27.*]
    Ale gratka super taki prezent .Stosunek ceny akcji do dywidendy jest imponujący..Swoją drogą kurs akcji tez nie będzie stał w miejscu,nawet po odcięciu powinien być znacznie wyższy od obecnego
  • Re: Ale jaja !!! Autor: ~Zdzichu [83.26.227.*]
    No to kolego zadaj sobie pytanie. Dlaczego po takim mega info dla inwestorów ( bo jeżeli to przeglosują na walnym to bez wątpienia będzie to mega info) jest tak małe zaintersowanie tym papierem. ? Gdzie na godzinę 15:40 obrót wynosi marne 74 000 zł. No to chyba jest coś nie tak ;)
    Odpowiadać sobie na obecną sytuację można na różne sposoby tak in plus jak i minus. Tylko dobre perspektywy pozwalają na podjęcie takiej decyzji. A ja bym odpowiedział tak :
    Nie maja pomysłu na zagospodarowanie takiej gotówki i to chyba dobrze że dzielą się nią z inwestorami. A co do obrotu, no cóż zobaczymy jak uchwałę klepną :))

PS. Jak takim obrotem można o 10 % podnieść kurs to chyba pokazuje że chętnych do zbycia brak, podczas gdy jeszcze wczoraj sprzedawali po 2,30.
  • Re: Ale jaja !!! Autor: ~Zyga [37.248.157.*]
    Bo dywidendę dostaną tylko Ci co dostali 7 gr
    Dnia 2018-10-24 o godz. 20:10 ~Zyga napisał(a):
    > Bo dywidendę dostaną tylko Ci co dostali 7 gr

No właśnie...czy prawa nabyte do dywidendy będą obowiązywać czy nabywane będą na nowo ???
    Pewnie zasady ustali walne w dniu 20.11.
    Myślę że będzie i powinno być po staremu!
    Chyba że zarząd sprzedając akcje po 4'20 odkupił dużo taniej większe ilości, będzie chciał znów zarobić wyznaczy inną datę posiadania akcji!
  • Re: Ale jaja !!! Autor: ~watapp [37.47.172.*]
    a tym którzy nie mieli wtedy akcji jak była dywidenda po 7 gr...a kupili niedawno to nie dadzą dywidendy teraz o obetną im kurs o stopien dywidendy ?:)))))))) zastanówcie się co piszecie
    1. Kwota 19.535.463 zł co stanowi 0,45 zł/brutto na jedną akcję, zostanie wypłacona akcjonariuszom w formie dywidendy, 2. Działając na podstawie art. 348 § 3. Kodeksu spółek handlowych oraz § 13. pkt. 11. Statutu Spółki, Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki ustala Dzień dywidendy /dzień nabycia praw do dywidendy, odnośnie do kwoty, o której mowa w ust. 1, na 27 listopada 2018 roku

Trzeba troszkę poszukać i nic więcej
[x]
HERKULES 0,00% 1,46 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.