• W tym tyg info o nowym prezesie Autor: ~Brakpopytu [31.0.122.*]
    Komunikat ESPi oraz informacje o nowej grze.
    Jestem ciekaw czy nowa grę zapowie osoba związana z techlandem czy cd red
  • Re: W tym tyg info o nowym prezesie Autor: ~kadim [83.142.194.*]
    Oczywiście, jeżeli dotrzymają terminu 30 dni podanego w poprzednim komunikacie.
  • Re: W tym tyg info o nowym prezesie Autor: ~Minifund [89.68.87.*]
    Mogą być tanie akcje dziś i jutro, parę osób na farmę przeskoczy. Potem pewnie 10 procent up.
  • Re: W tym tyg info o nowym prezesie Autor: ~hmmm [193.52.216.*]
    W tym tygodniu bedzie zadzic F51, nie ma co sie napalac na mega zmiany na CFG.
    Premiera WW3 pomimo sporych potkniec wydaje sie na udana a sprzedarz jak narazie godna pozadroszczenia. Ciagle pozycja nr.1 na steam.
    Jak naprawia problemy z serwerami to WW3 bedzie bardzo dochodowych tytulem.
  • Re: W tym tyg info o nowym prezesie Autor: ~Ziom [80.0.21.*]
    Sam miałem tam przeskoczyć z jakimś drobnymi ale coś mi mówi żeby sie wstrzymać
  • Re: W tym tyg info o nowym prezesie Autor: ~tokio [37.47.46.*]
    Że co? Skąd takie info?
  • Re: W tym tyg info o nowym prezesie Autor: slaintemhath [95.142.255.*]
    Teraz można zobaczyć jak można spieprzyć premierę a pomimo tego kurs akcji rośnie.
    Aktualnie tylko 30%, komentarze od soboty z 40% positiv na prawie 50% positiv.
    Obroty przebiły aktualnie każdą spółkę z WIG20, czyli pełen sukces, pomimo że FF na poziomie 78%,
    problemów z obciążeniem serwerów, praktycznie przez 3 godziny od rozpoczęcia sprzedaży kurs akcji rośnie,
    kluczem jest tytuł który co tu dużo mówić, cieszy się dużym zainteresowaniem - sprzedaż po 3 dniach szacowana przez steam pomiędzy 100 a 200 tys.
    Bardzo dobrze, co prawda nie mam akcji F51 ale sukces polskiego Gamedev zawsze jest mile widziany. Pozatym przyciagnie kapital do sektora.

Trzeba zwrocic uwage ze WW3 sprzedaje sie po 25E wiec 200k sprzedanych kopii to tak jakby PD sprzedalo 130-140k (co jest dosc realno liczba) a kapitalizacje tych spolek diametralnie inne, oczywiscie rynek wycenia sytuacje F51 na rok w przod wiec to pewnie powod.

Nie zdziwilbym sie gdyby WW3 mial 500k w pierwszym miesiacu sprzedazy.
    Na razie trwa euforia spekuły. Wszyscy widzą setki tysięcy sprzedaży i mega sukces. Kurs trzymany na górnych widłach. Ja jednak bym poczekał jak Farm ogarnie serwery. Jak dadzą radę z peakiem 50k to wtedy sukces pełen. I to w grze. Takie moje ostrożne założenia. Ale ja to żaden ryzykant hahaha.
    Ja się tylko zastanawiam czy kurs rośnie czy robią dystrybucję ci co się tanio zapakowali
    Ziom, +40% przy obrotach 20mln, nad czym tu sie zastanawiac? Oczywiscie ze kurs na F51 rosnie a cos mi sie wydaje ze to dopiero poczatek. Chyba tylko permanentny problem z serwerami moglby to zatrzymac ale F51 raczej tak glupiego bledu nie zrobi. zreszto juz pracuja nad patchem.
    Pogdybajmy sobie więc. Obstawiam dystrybucję. Frostpank pełen sukces. Premiera udana. Bez zastrzeżeń. House fliper premiera udana. Bez zastrzeżeń. Przykłady z ostatniego roku. Farm? Hm. Premiera nieudana. Poważne problemy z serwerami. Sprzedaż duża ale ile zwrotów? I co z przepustowością serwerów? To są naprawdę poważne problemy w przypadku multi. Dopiero za jakiś czas będzie wiadomo czy ww3 daje radę na multi jak zechce na raz zagrać z 50k. Zagrać a nie siedzieć w lobby nie wiadomo jak długo. Tego na razie nie wiadomo. Kolejna rzecz potężna konkurencja. No i te długi firmy. Jeszcze do pełnego sukcesu kawałek drogi. A tutaj wycena z pełnym sukcesem. Tak więc.... Niemniej jednak dziś można było dobrze zarobić. I to jest fakt.
    Zarobić zarobili. tak, ale raczej na dobieranie akcji farmy za późno
    ale jeszcze z rana było tanio, potem spadło i znów było tanio, jak na dystrybucję to trochę dziwnie,
    no i obroty, aktualnie prawie 50% w górę, to tyle co u nas w dół :-(
    Kto może kasę wyciągnąć ten na farmę leci proste. Wiedziałem że tak będzie jak premiera wyjdzie. Ale moim zdaniem jest słaba więc nie rozumiem tego :d
    Ja też, ale widzę że obrót niesamowity,
    do tego pozostałe spółki DEV lecą w dół więc kto może faktycznie kasę ładuje w F51,
    a tymczasem u nas już -5% w dół :-(
    Jak spekuła zechce to będzie i 100. Tylko że spekuła zarobi bo wie kiedy co i jak. Ty możesz się podpinać w sumie na chybił trafił jak w kasynie. I albo zarobisz albo stracisz. Albo kupujesz na spokojnie takie Cfg po bardzo mocnej korekcie bo wiesz że to dobra firma. I na spokojnie da zarobić :)
    Tokio, o tym czy CFG jest dobra firma to sie przekonamy po nadchodzacym raporcie.
    Jak narazie maja spore pole do popisu jesli chodzi o komunikacje z akcjonariatem, bo obecnie ten temat to jest tragicznie zaniedbany.
    Jak do tej pory to jest niestety jedna z wiekszych wtop roku, w durzej mierze dzieki Trogonowi oczywiscie.
    W tej cenie jest. Ja tam wolę spokojne +20 niż jazdę i może +50 a może -50. Na podstawie doświadczeń własnych.
    popieram, i dlatego po sporych obserwacjach zainwestowałem w CFG,
    stabilny akcjonariat, kurs rósł bez szału, do tego jak się wydawało interesujący produkt,
    nieźle prawda, ale coś nie zadziałało i zamiast tego czekanie się nie opłaciło, dlatego nie tylko takimi sprawami można się kierować, cóż, książki można pisać o inwestowaniu a i tak każdy ma własną strategię
  • Re: W tym tyg info o nowym prezesie Autor: ~tokio [37.47.9.*]
    Tak a pro po czy dystrybucja czy wzrosty na Farm :) Jak się kurs kształtuje to każdy widzi i wyciąga wnioski. Sukces na Farm wygląda tak: all timer peak 3d 11k, 8k 24h, obecnie w grze 2,5k. Jak ktoś powie że ludzie w pracy albo w szkole to naprawdę parsknę. Serwery całkowicie pogrążyły wynik. Ciekaw jestem jak NAPRAWDĘ wygląda sprzedaż (zwroty). Oczekiwania i hype były wielkie. Co wyszło widać. Przed Farm jeszcze mnóstwo pracy. Oby premiera BFa nie dobiła ww3. Czasu na ugryzienie tortu coraz mniej.
[x]
CFG 0,29% 1,72 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.