patrząc po innych wątkach praktycznie wszędzie piszą że najgorsze to sprzedawać w panice. Tyle tylko że te teksty pojawiają się na coraz to niższych poziomach -np. CDR.
ja też czekam-ale wg mnie nie wygląda na to by miało być super
Ja się nie spodziewałem że Dwója bedzie z przodu na CLN , ale na Mabionie i Oat też poszło w dół. Strata na Mab: 20% Strata na Cln; 13,3% Strata na Oat: 6,88% W totalu : 16K pod wodą:(
Jeśli taka tendencja się utrzyma i wejdzie bessa to może być ponad 50% korekty w dół. Ja na pewno nie sprzedam, spółki które mam są zdrowe fundamentalnie.
Najwyżej będę przez rok czy ponad rok dobierał w niskich cenach to co będzie najtańsze.
Tobik-podziwiam twoje mocne nerwy naprawdę. Mnie ta spółka coraz bardziej wk...a a raczej ta gra do jednej bramki. Póki nie pojawi się zainteresowanie spółką to mogą z nią zrobić wszystko włącznie z powrotem do bazy.
Co do Mabionu -to on chyba ma największy potencjał do spadku zwłaszcza jeśli nadejdzie bessa-wycena aktualna jest z d..y bo spółka poza obietnicami nic nie generuje
Nie, ja nie mam mocnych nerwów. Po prostu nie zacznę sprzedawać tylko dlatego, że spadło. Jest zupełnie inna sytuacja jak coś złego się dzieje w spółce fundamentalnie. Tutaj jest zwykła korekta (pytanie jak duża będzie), a może prawdziwa bessa wjedzie? W dół Wall Street, Dax, GPW i inne. Na bananie leci wszystko powoli na dół.
Mój kolega kolega kupił CDR po 206PLN i potem uśredniał jak spadało.... Tam dopiero może być wtopa i to na dwa lata albo lepiej....
Ja kupowałem ostatnie dwa lata, więc będę robił to samo dalej nie patrząc na nic. Tak naprawdę teraz może być albo za parę miesięcy dobry moment na zakupy.
OAT w IPO był po 30PLN. Spadało, spadało, dziś jest po 17PLN. Jak dla mnie zakres 10-15PLN za OAT to fajne promo.
Trzeba zacisnąć zęby i wrzucać do wora jak jest tanio. I to teraz kupować jak najwięcej - oczywiście jak ktoś ma za co.
Witaj Tobik:) Twoje podejście mi się podoba. Ja też nie panikuje i trzymam. Powoli przy tych poziomach zwiększam zaangażowanie w Celinke. Cena poniżej 30zl jest dla mnie atrakcyjną. Na PLW też mi spada ostro. I też dokupuje póki tanio. Niech się już ten kryzys w USA zacznie i skończy szybko . Bo już mnie denerwuje ciągle nim straszenie. Od kilku lat ciągle czytamy i słyszymy o nadchodzącym kryzysie i bessie i się tym stresujemy. Więc dobrze by już mieć te chude lata za sobą. Pozdrawiam wszystkich na LT :)