O to chodzi w tym zamieszaniu. Najpierw musicie dostarczyć kapitału a potem oddać swoje udziały za 10% ceny ich nabycia> oczywiście z radością, że się pozbyliście balastu.
A może tak jak było kiedyś : bankrut i odkup sprzętu. A co do ceny 45 gr to tylko ktoś naprawdę napalony po tyle kupował bo to ewidentny balon był. Spółka urośnie jak zwiększy się świadomość marki wśród potencjalnych klientów, bo na razie to jest po prostu kolejny producent kolumn i głśników.
W dwa lata poszło ponad połowę kasy w piz...u . Według krzywej z ostatnich lat za chwile powinno być po 5groszy za zarok po 3,5grosza. Zobaczymy czy dno to 1 grosz.
Cześć, przypadkowo tu trafiłem i od razu napiszę, że nie mam ich akcji ale mam ich głośniki w domu już ponad 3 lata. Kupując sprzęt nie miałem pojęcia, że są notowani na giełdzie. Po prostu rozglądam się po spółkach notowanych i tu nagle znajoma nazwa :)
Sprzęt kupiłem w sklepie audiofilskim we Wrocławiu gdzie zaprezentowano mi kilka różnych zestawów do odsłuchu i ostatecznie wybrałem połączenie polskich głośników Pylon z brytyjskim wzmacniaczem firmy Cambridge Audio.
Powiem tak, jako właściciel głośników jestem bardziej niż zadowolony bo sprzęt gra pięknie. Niestety jest to produkt niszowy, nie trafi on nigdy do masowego klienta tylko do tego wymagającego a ich jest mało. Jest dość spora konkurencja na rynku audiofilskim ale to są pasjonaci i raczej z tego co widzę bardziej zależy im na jakości niż na masowej produkcji.
Teraz jako właściciel sprzętu zastanawiam się czy wejść w tę spółkę ale widzę że wygląda to dość tragicznie pod kątem biznesowym... Straszna szkoda bo to są naprawdę dobrzy fachowcy ale docenia ich tylko garstka melomanów, którzy cenią sobie dobry sound.
A dlaczego wygląda to źle pod kątem biznesowym? Wydaje mi się, że wcale tak źle to nie musi wyglądać. Problemem raczej nie jest tu ani branża, ani docelowy odbiorca. Przy tej skali biznesu to nie są realne problemy. Gdzie indziej bym ich upatrywał.
pylon to jedyna spolka z branzy ktora zyskala jaka taka sprzedaz i rozpoznawalnosc wiele innych zachodnich marek podupadlo w czasach odesjcia od stereo i mody na kina domowe i zostaly przejete przez azjatyckich glownie chinskich wlascicieli
pylon to prawdziwy rodzynek w tej branzy szczerze mowiac to ja ich podziwiam bo w tak trudnej i niewdziecznej branzy odniesli na serio spory sukces jak na tak mizerne zasoby kapitalowe ktorymi dysponuja
pamietaj ze firma rosnie organicznie na trudnym rynku wg mnie w ostatnich latach osiagneli bardzo duzy progress a ostatni rok to juz jest duze przyspieszenie oby kazdy biznes z organicznego wzrostu dawal taka dynamike przychodow i zyskow to nie hi tech ani robienie gier - trzeba byc cierpliwym poki co sa na bardzo dobrej drodze
Tam nawet jak zysk to rozdysponuja go między sobą. Ich cena na gpw nie interesuje. Skorzystali z tego ze na nc było latwo wejść. Unikać bo kasa przepadnie w calosci. W takie cuda nie wchodzi się nigdy na longa.