• szkoda że IAI zniknie z NewConnect Autor: ~słabiak [79.184.125.*]
    mam w IAI zapakowane 100% kapitału na IKE i połowę na normalnym rachunku, ale średnio się cieszę z zysku
    liczyłem na długoterminową (emerytalną) inwestycję

przypuszczam, że właściciele postawili na szybszy rozwój z funduszem i mają opcję odkupu akcji, mam nadzieję że tak się stanie
    tak by to im fundusz za jakieś 5 lat odsprzedał akcje, a nie jakiejś zagranicznej firmie softwarowej

bo rozwój polskiej firmy to rozwój Polski

jedna uwaga
    rozwój organiczny, choć wolniejszy, też ma swoje plusy
    a ten rozwój w wypadki IAI był ekspresowy
    wpuszczenie do firmy inwestora finansowego jeszcze bardziej przyśpieszy rozwój ale niesie też zagrożenia; mam nadzieję, że to dla właścicieli i samej firmy będzie dobra decyzja

powodzenia
  • Re: szkoda że IAI zniknie z NewConnect Autor: ~AMATOR [87.204.195.*]
    Pewnie, że szkoda. Wszyscy się cieszą i dziękują Panu Prezesowi, bo zarobili 30%. Ale nikt nie dostrzega oczywistego faktu, że ta spółka w przyszłym roku będzie warta w przedziale 50-100 zł za akcje. Jestem ciekaw w co ci wszyscy, którzy się cieszą że zarobili zainwestują zarobione pieniądze? Bo drugiej takiej spółki po prostu nie ma.
  • Re: szkoda że IAI zniknie z NewConnect Autor: ~ciekawy [69.113.170.*]
    farm51
  • Re: szkoda że IAI zniknie z NewConnect Autor: ~bxo [89.64.10.*]
    Zgadzam się. Też miałem tu nadzieję na sporo większy zarobek w perspektywie 5-10 lat, także szkoda, że Panowie podjęli taką decyzję. Tym bardziej, że - jak już kolega o nicku AMATOR zauważył - drugiej takiej spółki nie sposób znaleźć na naszych parkietach. Sam się zastanawiam w co włożyć te pieniądze, które zostaną po wykupie. 100% tego, co miałem zainwestowane w akcje, miałem w IAI. Nie potrafię i nie zamierzam spekulować, więc chyba zostaje wycofać całość z giełdy. Być może za jakiś czas pojawi się spółka, która pod względem rentowności, prowadzenia relacji z inwestorami mniejszościowymi, traktowania pracowników itp. dorówna IAI.

A za zarobek, mimo niedosytu, Panu Pawłowi oraz Sebastianowi muszę podziękować. Przywróciliście mi wiarę w uczciwość w polskim biznesie, trzymajcie się ciepło ;)
  • Re: szkoda że IAI zniknie z NewConnect Autor: ~rtomala [185.22.143.*]
    sa takie spolki trzeba je jedynie poszukac
  • Re: szkoda że IAI zniknie z NewConnect Autor: ~Tom [84.10.125.*]
    Chcesz podzielić się jakimiś typami?
  • Re: szkoda że IAI zniknie z NewConnect Autor: ~bxo [89.64.11.*]
    @rtomala jeśli znalazłeś taką spółkę to daj znać. Ja niestety skanując GPW i NC po kilku zaledwie wskaźnikach, z mojego punktu widzenia ważnych przy długoterminowej inwestycji:
    1. Dywidenda
    2. Raporty miesięczne
    3. Dynamika zysku i przychodów min. 20% r/r
    4. Trend wzrostowy

Nie znalazłem żadnej innej takiej spółki :(
  • Re: szkoda że IAI zniknie z NewConnect Autor: ~123 [78.88.60.*]
    Odzież Primamoda
  • Re: szkoda że IAI zniknie z NewConnect Autor: ~bxo [89.64.11.*]
    Primamoda? Sprawdziłem sobie właśnie.
    Przychody w trendzie spadkowym, zyski niepewne, roczna stopa zwrotu z akcji -47%, brak dywidendy, brak miesięcznych raportów...
    To raczej przykład spółki w którą bym w życiu nie zainwestował złotówki :D
  • Re: szkoda że IAI zniknie z NewConnect Autor: ~123 [78.88.60.*]
    box jeżeli nie chcesz inwestować to sobie ją obserwuj jeszcze cię zaskoczy

• Re: szkoda że IAI zniknie z NewConnect Autor: ~rtomala [185.22.143.*]
    spolki z rynku OZE

Novavis
    Photon
    Columbus

jedna z nich mam osobiscie od kilku lat
[x]
IAI 0,00% 36,40 2018-11-20 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »