• Przymusowy wykup po 36 czy ja dobrze rozumie ? Autor: ~Ghost777 [188.146.0.*]
    J.w
  • Re: Przymusowy wykup po 36 czy ja dobrze rozumie ? Autor: ~invest [31.6.131.*]
    no chyba tak,
  • Re: Przymusowy wykup po 36 czy ja dobrze rozumie ? Autor: ~Mich [89.74.16.*]
    Wielka szkoda. Mało takich spółek na giełdzie. Ale tak czy siak podziękowania dla Panów Prezesów, za takie rozwiązanie sprawy, czyli korzystne dla nas drobnych inwestorów.
  • Re: Przymusowy wykup po 36 czy ja dobrze rozumie ? Autor: ~pulsar-wgpw [188.125.58.*]
    Brawo dla chłopaków z forum i l u m i n a c i g p w p l od kilku miesięcy zachęcali do zakupu tej spółki. Mało na necie takich życzliwych ludzi skorych do pomocy.
  • Re: Przymusowy wykup po 36 czy ja dobrze rozumie ? Autor: ~Ghost777 [188.146.0.*]
    Mam kilka pytań odnośnie sytuacji może pomożecie .
    1. Po pierwsze czy zobowiązanie sprzedaży podane w komunikatach jest ostateczne ? Czy mogą jeszcze z tego zrezygnować jeżeli tak to czy jest kara ?
    2. Po drugie czy można się sprzeciwić wykupowi i zostać dalej akcjonarujeszem ?
    3. Ciekawi mnie dlaczego sprzedają kurę która znosi złote jaja ?
    Czy macie jakieś przemyślenia na ten temat ?
  • Re: Przymusowy wykup po 36 czy ja dobrze rozumie ? Autor: damiru [37.8.231.*]
    ad3) Obecni prezesi wciąż będą posiadać 49% akcji i dalej będą aktywnie działać w zarządzie, więc nie można powiedzieć, że sprzedają złotą kurę. Po prostu podzielą się nią, dostając za to górę gotówki :) - cytat ze strony iai: "Założyciele IAI S.A., Paweł Fornalski i Sebastian Muliński, pozostaną w zarządzie i razem z MCI będą jeszcze dynamiczniej rozwijali usługi IdoSell."

A co do zasad przymusowego wykupu, trochę jest opisane tutaj:
    link 
  • Re: Przymusowy wykup po 36 czy ja dobrze rozumie ? Autor: ~taki_sobie_inwestor [5.172.255.*]
    1. Nie jest to oficjalne wezwanie, a jedynie jego zapowiedź, więc sugerowałbym ostrożność. Nie mówię, że ktoś chce nas wyrolować, ale póki nie ma ogłoszonego wykupu wszystko może się zmienić. MCI zdecydowanie nie słynie z rozdawania pieniędzy mniejszościowym. Będzie uchwała walnego, którą zapewne ktoś zaskarży (standard), a wtedy okoliczności mogą się zmienić.
    2. Nie możesz się sprzeciwić, poza zaskarżeniem uchwały walnego.
    3. Może chcą pomocy w ekspansji zagranicznej? Sami pewnie się wypowiedzą jak będzie po wszystkim, ale dla nas nie ma to większego znaczenia w tym momencie.
  • Re: Przymusowy wykup po 36 czy ja dobrze rozumie ? Autor: ~Ghost777 [188.146.0.*]
    Dzięki za odpowiedz trochę poczytałem i chyba nie ma sensu walczyć skoro chcą zejść z giełdy niech tak będzie :) Szkoda tylko ze taka spółka schodzi z giełdy bo jak wszystko leciało na pysk to zawsze ostoja była ta pozycja :) Teraz już tylko pozostanę z nimi jako klient :)Pozdrowienia i powodzenia dla zarządu!!
[x]
IAI 0,00% 36,40 2018-11-20 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.