Radziłabym zachować ostrożność z tą upadłością konsumencką i przed podjęciem decyzji szczegółowo zapoznać się z faktami, najlepiej skorzystać z pomocy doświadczonego prawnika. Wbrew upadłość konsumencka wcale nie oznacza pozbycia się długów - nadal trzeba je płacić, a co gorsze, można stracić cały majątek!
Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest kredyt konsolidacyjny, który - UWAGA - można uzyskać także na spłatę chwilówek! Nie wiem, czy osoba zakładająca wątek walczy wyłącznie z kredytami bankowymi, czy też ma w zanadrzu chwilówki, ale wiem, że powinna poszukać właściwego rozwiązania.
Wiem co piszę, nie tak dawno sama zmagałam się z tym problemem i też myślałam o upadłości konsumenckiej. Na szczęście w potrę otworzyłam oczy, a właściwie otworzył mi je radca prawny, do którego udałam się po pomoc.
Zaczęłam szukać alternatywy i znalazłam portal
link. Skorzystałam z możliwości konsolidacji chwilówek i od tej pory śpię spokojnie. Owszem, raty zostały i będę je płacić jeszcze wiele miesięcy, ale mam świadomość, że poradzę sobie z tym zobowiązaniem.
Szczerze polecam firmę HABZA