• Mam długi Autor: ~lIVI [176.221.123.*]
    Nie wiem już co robić.Zaczęło sie od jednej niewielkie pożyczki. Potem jednak miałam problemy ze spłata i brałam kolejne.Obecnie mam wiele dlugów i normalnie płakac mi się chce.
  • Re: Mam długi Autor: ~lcwk [37.28.159.*]
    Nie zazdroszczę. Z drugiej strony często sami sobie narobiliśmy problemu ponieważ braliśmy kredyty bez zastanowienia się nad tym co będzie w przyszłości. Trzeba myśleć na początku czy będziesz mogła spłacić zobowiązania.

Mleko już jednak rozlane i trzeba myśleć o rozwiązaniu. Zawsze jakiejś tam rozwiązanie jest. Proponowałabym zorientować się w kredytach konslidacyjnych
    link 
    Kredyt taki rozkłada spłatę zobowiązań na dłuższy okres. . W sieci jest wiele porównań takich kredytów. Dzięki temu zobaczysz jakie firmy mają najlepsze oferty na kredyty tego typu.
  • Re: Mam długi Autor: ~Pawel [89.65.26.*]
    Witam,

warto w takim przypadku zastanowić się nad kredytem konsolidacyjnym.
    Na pewno nie można brać wszelkiego rodzaju chwilówek bo to może spowodować dalszą spiralę zadłużenia.
    Chwilówka jest dobra jak mamy pewność, że spłacimy ją w terminie.
    Nie wiem jaka jest kwota zadłużenia i jak ze zdolnością ale Citi ma teraz fajną promocję - konsolidacja kredytów na 12 rat 0 %.

Proszę zajrzeć na stronę, gdzie opisana jest promocją, są tam też oferty kredytów konsolidacyjnych

link 

• Re: Mam długi Autor: ~gilda34 [31.0.40.*]
    Niesety ale w taki właśnie sposób powstają najwieksze zadłuzenia. Ktoś bierze, pierwszą pożyczke bo tłumaczy sobe,ze to jedynie na krótko i że na pewno będzie w stanie spłacic. Potem przychodzi kolejna i kolejna aż kończy się na spłacie swoich długów kolejnymi pożyczkami.....

Łatwo jest się zapętlić. Jesli długi przekraczają to co posiadasz, możesz zastanowić sie nad ogłoszeniem upadłości konsumenckiej;
    link 

Poczytaj sobie.
  • Re: Mam długi Autor: mela088 [37.248.91.*]
    Radziłabym zachować ostrożność z tą upadłością konsumencką i przed podjęciem decyzji szczegółowo zapoznać się z faktami, najlepiej skorzystać z pomocy doświadczonego prawnika. Wbrew upadłość konsumencka wcale nie oznacza pozbycia się długów - nadal trzeba je płacić, a co gorsze, można stracić cały majątek!

Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest kredyt konsolidacyjny, który - UWAGA - można uzyskać także na spłatę chwilówek! Nie wiem, czy osoba zakładająca wątek walczy wyłącznie z kredytami bankowymi, czy też ma w zanadrzu chwilówki, ale wiem, że powinna poszukać właściwego rozwiązania.

Wiem co piszę, nie tak dawno sama zmagałam się z tym problemem i też myślałam o upadłości konsumenckiej. Na szczęście w potrę otworzyłam oczy, a właściwie otworzył mi je radca prawny, do którego udałam się po pomoc.

Zaczęłam szukać alternatywy i znalazłam portal link. Skorzystałam z możliwości konsolidacji chwilówek i od tej pory śpię spokojnie. Owszem, raty zostały i będę je płacić jeszcze wiele miesięcy, ale mam świadomość, że poradzę sobie z tym zobowiązaniem.

Szczerze polecam firmę HABZA 
  • Re: Mam długi Autor: ~max [91.216.213.*]
    Hmmm nie zazdrozcze bo wiem jak jest, sam byłem w podobnej sytuacji - ale zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji. Ja bym sie zastanowił nad jakimś doradcą albo poczytał sam o mozliwościach wyjścia z takich problemów - masz tu choćby sporo informacji na blogu http://bankowoscfirmowa.pl/blog/kredyty a poza tym firma przeze mnie sprawdzona, mają doradców którzy świetne rady dają, mnie pomogli znależć wyjście
  • Re: Mam długi Autor: radekrak [5.173.88.*]
    Sam jak na razie mam wszystko pod kontrolą, ale mój teść ma długi straszne i nie wiem, jak mu pomóc. Czytałem na stronie link 
    jak można pozbyć się długów i zadbać o jego finanse, ale on nie chce pomocy. Co ma robić? Chciałbym jakoś doradzić, ale jak? Upadłość konsumencka będzie ok?
  • szczęściarzu Autor: ~biedak [91.198.177.*]
    a mnie nikt nie chce nic pozyczyc
  • Re: Mam długi Autor: ~icta [185.217.171.*]
    Polecamy upadłość konsumencką. Proszę przemyśleć i w przypadku pytań zapraszamy do kontaktu. icta@icta.pl
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.74.144.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Mam długi Autor: ~amron [91.185.185.*]
    No coż. Rozwiazań jest kilka
    Możliwość objęcia nowej pracy i dorobienie
    Konsolidacja
    Restrukturyzacja

W sytuacji jednak jeśli długi znacznie przewyższają możliwosci spłaty, można zastanowić się nad ogłoszeniem upadłości konsumenckiej. Która pozwoli nam zaczęcie nowego życia, bez długów.....Pozwolę sobie umieścić pewien artykuł o upadłości
    link 

Dobrze jest wczesniej skontaktować się z kancelarią, ktora się w upadłościach specjalizuje.
  • Re: Mam długi Autor: ~AnnaK [212.7.219.*]
    A nie myślałaś o kredycie konsolidacyjnym? On pomaga w spłacie wielu zobowiązań. Przeczytaj sobie o tym produkcie na link myślę, że to mogłoby być jakieś rozwiązanie.
  • Re: Mam długi Autor: ~bozydar [83.4.196.*]
    przeczytaj sobie darmowyc ebook jak wyjść z długów http://lista-firm.com.pl/Jak-wyjsc-z-dlugow-darmowy-e-book.pdf
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.30.34.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)