Nie mieści mi się to w głowie trochę - wezwanie po 11,40, a kurs w okolicach 10,90 ... Nie zauważyli zmiany ceny wezwania? Nie wierzą, że dojdzie do skutku???
Żadna wyższa matematyka "Saa" . Najpierw policz ile akcji jest wszystkich . Policz ile akcji ma główny akcjonariusz który chce skupić papiery , później zobacz ile akcji mają fundusze oraz my drobni we free floacie i ile wychodzi ? Teraz doczytaj ile akcji chce skupić główny akcjonariusz i ile wychodzi ? Liczę , że mi napiszesz to będzie znaczyło , że odrobiłeś lekcje . Pozdrawiam .
Pożyjemy zobaczymy, również myśle ze to nie jest atrakcyjna cena dla ofe czy funduszy, wkrótce się przekonamy kto miał racje, poza tym nawet jak fundusze sprzedają po tej cenie tak będzie to dobre dla mniejszych akcjonariuszy!! A o rzeczach oczywistych gmbh to myślałem ze nie trzeba pisać, pozdrawiam
Jeżeli prezes chce kupić indywidualnie 354.000 akcji za 11,40, to moim zdaniem są one warte przynajmniej 11,40... Dla mnie zakup przez spółkę celem umożenia jest drugorzędny... Liczy się to, że prezes wydaje kilka milionów z własnej kasy. Wątpię, żeby robił to bez sensu... ;)
koszty odsetkowe wzrosna o ok. 2 mln co przy zysku ok 20 mln nie jest jakos mocno obciazajace a akcji bedzie o 1/3 mniej co moze oznaczac znacznie eieksza dywidende , chyba ze ja zawiesza na rok dwa by splacic ten kredyt