• Pamiętacie moje wpisy.........................................? Autor: zyga_1 [81.190.233.*]
    .....Nie? To poczytajcie, co pisałem kilka miesięcy temu na temat spółki i zarządzających nią cwaniaków:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_a-jednak-to-nie-byla-plotka,28469045.html
  • Re: Pamiętacie moje wpisy.........................................? Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    No ja pamiętam.... i czekam, czekam i czekam :)

No to ile uwalili ten kurs od tamtej pory???
    O natychmiastowej zapadalności obligów ( konwenanty) nawet nie będę się rozpisywał. O szansach w walce przed sądem o odszkodowanie po wyciśnięciu mnie za 0,5 NAV też nie będę się rozpisywał. O sile MCI względem swig80 podczas tejże bessy też, wystarczy rzucić okiem na wykres 5 czy 12 miesięczny:
    5 m-cy
    link
    12m-cy
    link
  • Panie " białoczerwony ".........................................? Autor: zyga_1 [81.190.233.*]
    .....widac nie dopuszcza pan do siebie myśli o złych intencjach Czechowicza i jego przybocznych, nie usiłuje pan dostrzec szemranych działań tych cwaniaków, przecież gołym okiem widac, że tu nie działają żadne dane (złe i bardzo złe, dobrych nie dostrzegam) i wykresy. To co pan usiłuje przedstawic nijak się ma do rzeczywistości. Po prostu cel tych cwaniaków jest jeden: wysiudac ze spółki wszystkich nic nie znaczących dla jej istnienia i zaprzestanie bycia spółką giełdową. Po trupach do celu, jak mawia pewien klasyk. Powiadasz,że czekasz i czekasz i pytasz dalej: ".....no i o ile uwalili ten kurs???" Chłopie, czekasz juz kilka miesięcy a może nawet lat ( nie szkoda czasu?) i utraciłeś już ok 10% od czasu moich wpisów. MAŁO?. Pisałem, że jak nie uda się skup, to wydrenują rynek z własnych akcji poprzez wzięcie was na wytrzymałośc i wymęczenie i "kilkoma" akcjami każdego dnia dołowanie kursu. Jeszce trochę i sami na wyścigi będziecie usiłowali pozbyc się tych akcji Tego oczekujesz? Czekasz na cenę akcji nawet w okolicach 3-4 zł.Gratuluję!!! Nie spodziewaj się szybkiego, ponownego ogłoszenia, bo nawet jeśli nastapi ,to bardzo się zdziwisz .......ceną wezwania.
    P.S. dla uśpienia czujności, może wydarzyc się tzw. zjawisko rzuconego zdechłego kota, który, jak wszystko zwalone, potrafi się nieco odbic, niemniej kierunek obrany przez włodarzy spółki jest jeden ......POŁUDNIE!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.202.175.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Moderator usunął...

Więc poprawię.
    Albo słabo czytasz ze zrozumieniem, albo...

Od dłuższego już czasu pisałem tu o kiwkach Tomka ( niedotrzymanie obietnicy dywidendy, słabej wręcz fatalnej komunikacji z rynkiem, o sposób wydzielenia PEMu, o ratowanie bb NAVu, no i ostatnii casus Daty bo nie uwierzę, ze on o tym nie wiedział)

Natomiast core biznes to zupełnie inna bajka choć ostatnio i on kuleje. I to przesłanka argument za bb.
    Nie jest moim zamiarem Cie przekonywać, bo każdy decyzje podejmuje sam ale zdajesz sobie sprawę, że działasz z pożytkiem dla Tomka namawiając do sprzedaży akcji??? Z drugiej strony tylko skończony idiota a są tu tacy jak np Martuśka, Jan myślą i wierzą że pisanie na forum bankiera ma jakikolwiek wpływ na kurs. A nie jeszcze większy dureń podejmuje decyzje inwestycyjne na podstawie wpisów na jakimkolwiek forum.

Ten bb musi być, rozumiesz??? Musi bo wyniki tak kuleją, ze tylko skupem akcji po 0,5NAV MCI sobie podreperuje wyniki i Tomek nie wyjdzie na nieudacznika. Gdyby nie bb to już NAV by spadał...

Są jeszcze kwestie konwenatów, zadłużenia MCI Capital, wehikułu Tomkowego czyli MCI Managament i natychmiastowa zapadalność obligów przy delistingu.
    Piszesz, że nie ma sensu? A ja uważam, ze ma sens. Tańsze pozyskiwanie kapitału prze spółkę publiczną, możliwa sprzedaż akcji podczas hossy rozgrzanym TFI ( podczas prawdziwej hossy , a nie tego co ostatnio próbowano nazywać hossą) Oczywiście wszystko jest możliwe nawet twój scenariusz, ale moim zdaniem prawdopodobieństwo jest bliskie zeru, bardziej widzę duży udział Tomka i początek wypłat dywidend w większości dla siebie przy jego zaangażowaniu na poziomie 90%.

Czyli, ze co? twierdzisz, że nie będzie bb a jeśłi nawet będzie to po cenie niższej niż ostatnio wzywał sam Tomek poprzez swój wehikuł? To ile zbierze? 200k akcji czy może 500k a może cały 1mln, na wyniki to się przełoży w niewielkim stopniu. przecież to oczywiste.

Nie mogę pisać więcej o kiwkach bo znowu moder wykasuje mój post...

Zapraszam na forum parkietu, poczytaj co piszemy o Tomka kiwkach, tam tam nie kasują jak tu....

Zapomina o jeszcze jednej sprawie. O NAVie. Czyli wartości księgowej zupełnie innej niż w przeciętnej fabryce czy banku. MCI Capital to obecnie zbiór spółek po przymusowym wyciśnięciu po 0,5 NAV walka przeniesie się na salę sądową....
    Po za tym jest oficjalna polityka dywidendowa i ona mówi o dywidendzie lub bb. Ok teraz nie ma czego za bardzo zarzucić spółce, że nie realizuje uchwał WZA bo będzie bb moim zdaniem bo wg nich jest to korzystniejsze. Ale sytuacja gdy nie będzie bb i dywidendy a spółka osiąga regularne zyski też nie jest trudna do prowadzenia w sądzie. Są już na to wykładnie, pisałem o tym kiedyś...

Poczekam i niech Cię nie martwi moja strata bo nie mam takiej. Nie ma tez zysku bo nie sprzedałem jeszcze żadnej akcji... Mam jakieś tam zapisy na koncie.

Mamy bessę już 19 miesiąc, ile jeszcze potrwa???

Czekam tez na bb i jego cenę żebyś zobaczył jak bardzo się pomyliłeś ( choć wyrok w sprawie JTT) w jakimś stopniu ten bb czyni niepewnym.

• Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~wowa [37.47.4.*]
    Prezes lubi przepłacać ,nie wiem czemu ma taki gest tam gdzie nie trzeba.Tylko wobec akcjonariuszy mci jest twardy i nieugięty a dodatkowo nieuczciwy.Nie tylko jego miliony kolesie dostają w prezencie,także moje tysiące.
[x]
MCI -0,34% 29,40 2025-09-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.