• Skoro Green Hell odrobil koszty 3,5mln .... Autor: ~hmmm [193.52.216.*]
    ...przy wyniku sprzedazy okolo 93k, a cena tej gry to 16,79E.
    Wydaje mi sie ze CFG moze miec calkiem niezly wynik finansowy sprzedajac PD po srednio 36E.
    Przypomnijmy ze PD przez pierwszy tydzien byl na pierwszej stronie a do konca pierwszego miesiaca oscylowal w granicach 4-8 strony. Druga polowa wrzesnia to juz dalsze pozycje na liscie Global TS.
    Pamietajmy ze PD jest sprzdawana na wielu platformach.
  • Re: Skoro Green Hell odrobil koszty 3,5mln .... Autor: ~Ziom [94.197.121.*]
    170k sprzedanych i tego się trzymam. Fusy mi tak powiedziały.
  • Re: Skoro Green Hell odrobil koszty 3,5mln .... Autor: ~hmmm [193.52.216.*]
    Twoje fusy troche przesadzaja...
    Wydaje mi sie ze 130-135k to max co moga wyciagnac z PD w 3q.
    Ale czas pokaze kto mial racje.
  • Re: Skoro Green Hell odrobil koszty 3,5mln .... Autor: ~kadim [185.78.132.*]
    z koncowki wrzesnia nie mozemy byc dumni, takze tez mysle o wyniku oscylujacym w granicach 120-130k.

Kazdy wynik powyzej 100k powinien zostac odebrany przez rynek optymistycznie vide oczekiwania Vestora i steamspy ( 40k 3 kwartal/ 40k 4 kwartal ).

Oliwy do ognia doleje dobry odbior promocji ( mam nadzieje, ze dobry :)

jak głosi plotka, na sobotniej konferencji prezes Kostowski, stwierdził, że CFG nie ma się czego wstydzić, jeżeli chodzi o wynik.
  • Re: Skoro Green Hell odrobil koszty 3,5mln .... Autor: ~hmmm [193.52.216.*]
    Miejmy nadzieje ze plotki z konferencji okaza sie prawdziwe i oby przelozyly sie na dobre wyniki finansowe CFG.
    Dodatkowo jezeli promocja wypali i pojawia sie mody to PD moze generowac przyzwoite wyniki dla spolki przez wiele kwartalow, bo tutaj jest z czego opuszczac cene.
    Dodatkowo wniki moze nieznacznie podkrecic premiera HW na Nintendo Switch ale tutaj nie liczylbym na mega kokosy. Pozatym to chyba perspektwa poczatku 2019.
[x]
CFG 4,57% 1,71 2026-05-14 16:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.