Skotnickim daleko do 90% udziału w spółce i w związku z tym wycofanie z GPW nie wchodzi w grę. Tylko odpowiednio wysoka cena może zachęcić pozostałych akcjonariuszy do pozbycia się swoich akcji.
chyba że mimo walki z Epsilonem, Skotniccy ostatecznie dogadają się i wtedy wycofanie stanie się faktem, a cena wezwania na pozostałe akcje będzie ledwie średnią z ostatniego okresu...
Nie sądzę by Epsilon oddał akcje poniżej wartości księgowej, a ta z każdym kwartałem rośnie. Wycisnięcie drobnych nie może być po cenie niższej niż ewentualna sprzedaż akcji Peepes przez Epsilon głównym udziałowcom.
Wartość księgowa to 1,57zl .
Nie panikować ,zapowiada się świetny sezon dla Pepeesu.
Powinno się udać skupić co najmniej 80 procent planowanej ilości surowca.
Skrobia drożeje ,kurs dolara wysoko,przewiduje od IV kwartału rewelacyjne zyski.
Dogadanie się Skotnickich z Hubertem jest mało prawdopodobne.
Czekamy ….
Może coś drgnie.
Niedawno ktoś z ukrytego sypał po 1,24
Nie chce żeby rosło? Brak zdecydowanego popytu, obrót znikomy. Free float to tylko trochę ponad 16%.
Oby się szybko sprawdziły Twoje słowa...
Sam jestem tu obecny od niemal 1,5 roku z podobnym nastawieniem, ale... gdyby akcji w wolnym obrocie było więcej walka między Skotnickimi a Epsilon byłaby ciekawsza. Obawiam się o scenariusz, że ci duzi w końcu się dogadają(czytaj Skotniccy przejmą kontrolę), a cała reszta będzie musiała pogodzić się z marną ceną zaproponowaną przy wycofaniu z GPW...
chłopaki grają na przetrzymanie, a drobni się niestety tylko mogą przyglądać - ja się poddałem po roku trzymania połowę stanu oddałem. Potencjalne wezwanie mocno prawdopodobne jednak jest ryzyko że kolejny rok możemy sobie powisieć ((
Według mnie ani rodzina ani fundusz nie spełni oczekiwanych na tym forum poziomów cenowych... Tylko inwestor branżowy... Może Chińczycy, choć wątpię by byli zainteresowani... Jeśli pojawi się dywidenda to może podrośniemy niestety jest blokowana przez rodzinę której nie zależy na podbijaniu ceny. Pożyjemy zobaczymy...
ale to jasne... dlatego fundusz tyle kupil i tak walczy. absolutnym przykladem do sytuacji jest wandalex... najpierw skup wewnetrzny, a potem cena 4x wyzsza dla kapitalu zagranicznego
Kto kupi udziały od funduszu ? Po co , żeby nie mieć wpływu na sytuację w firmie ?? Fundusz ,żeby zarobić musi dokupić nie ma wyjścia .Barciom tez co nieco brakuje. Jeśli chcą sprzedać dalej też muszą dokupić i dobrze zapłacić. Nie ma co panikować , tylko trzeba cierpliwe zaczekać.