Tak sobie przeglądam różne dane o tej spółce, będąc z boku, z czystego zainteresowania. Technicznie obecny moment wygląda fajnie, fundamentalnie ostatnie wyniki też. Co tu się dzieje, że tak płynność spada? Przez ostatnie 3m 60k wolumen, przez 1rok ponad 700 k sztuk. Nisko tak czy inaczej, ale widać tendencje spadkową jeśli chodzi właśnie o wolumen obrotu (na standardy sprzed roku kwartalnie powinny być obroty ponad 200k). Czy możecie mi to wyjaśnić albo podać jakieś oficjalne źródła odnośnie działań fundów na tej spółce etc.? Giełda jest dla mnie dość nowa i chętnie bym to sobie wyjaśnił. PS: Moja wiadomość nie stanowi jakiejkolwiek rady ani oferty do inwestowania lub nieinwestowania itd. itd. itd.
było kilka jednostkowych transakcji rzedu 50 tys sztuk i to te transakcje mocno podbiły obrót.
Ale obecna wycena to zart - sprzedaż za ub rok to prawie 800 mieszkan i te mieszkania będą odbierane w 2019 roku co oznacza ze sprzedaż powinna wzrosnąć o ok 80% w stosunku do 2017 roku (sprzedaż rozliczana jest po wydaniu mieszkania).
Dodatkowo w obecnym roku znow mamy wysokie wzrosty sprzedaży (zarówno w stosunku do calosci rynku jak i wyniku z ub roku) co poza wszystkim oznacza także ze powinny być bardzo dobre dane finansowe za 2020 rok (mniej więcej wtedy te mieszkania będą wydawane).
Inpro nie osiągnęło wyceny takiej jak inne spolki deweloperskie za to spadek zalicza rownie mocny - i tak mamy wycene nizsza niż konkurencji, a w stosunku do konkurencji jest bardzo niskie zadłużenie + swietna sprzedaż i jasna polityka dywidendowa od dawna. Mocno licze ze jednak jakas realna wycena Inpro w końcu się pojawi