No właśnie dzisiaj zaczynam pozbywać sie swoich akcji, kilka k juz poszło. Szkoda kapitalu, kisi sie juz blisko 2 lata. Inwestycja na zero. Osobiscie jestem większościa kapitalu gdzie indziej i inteliwise traktowalem bardziej jako spolke typu:"byc moze kiedys ladnie wystrzeli kurs." Ale tak byko do dzisiaj. Powodzenia mimo wszystko.
Trochę mnie dziwi Twoja decyzja. Dwa lata czekałeś - rozumiem długo, ale doczekałeś wreszcie 1-szego kwartału w którym spółka wykazała zysk, więc jest to moment w którym inwestycje zaczynają na siebie zarabiać. Nie twierdzę oczywiście, że ten trend będzie kontynuowany, ale przynajmniej bym poczekał jeszcze ze dwa kwartały na potwierdzenie zysków.
Chodzi o to, że trochę przy obecnym otoczeniu rynkowym chciałbym uwolnić gotówki a inteliwise to ostatnia spółka z mojego portfela do sprzedania poza jedną moją głóną inwestycją. Nie twierdzę, że nie pójdzie w górę niebawem i serio wam tego życzę. Właśnie puszczam ostatnie 2k, czyli prawie cały dzisiejszy obrót to ja. ;)
Ja widać nie umiem czytać raportów finansowych. Bez śmiechów, jedna Żabka ma większe pewnie zyski. Przepływy z działalności operacyjnej ujemne. Przejedzone 10m kapitałów. Zysk za H1 18 mniejszy niż za H1 17. Umowy ogłaszają, a przychody w miejscu, tu chyba mniej niż jedna Żabka. Dla mnie dno. Trzymam, bo nie da się moich ilości sprzedać za rozsądną cenę i ciężko mi samemu pogodzić się z porażką, więc liczę na cud.
szkoda że odpadł jeden z kolegów bo wydaje mi sie że po wynikach za IIIQ będzie się działo 1,60/1,65 to świetna cena co było widać szybko zebrane - no cóż NC wymaga wielkiej cierpliwości
Z tego co przeczytałem w artykule to prezes pojechał do USA na zaproszenie PZU i Goldman Sachs, więc może będą nowe kontrakty i nowi inwestorzy w spółce.
Kontrakty są potrzebne oczywiście rentowne, w tej działalności zwiększone przychody przy stałych kosztach powinny dac nieźle zyski w najbliższym czasie , spółka robi swoje i mam nadzieję że nas pozytywnie zaskoczy.
Panowie, siedzę tu 2 lata. Co kwartał myślę, że spółka zaskoczy i jedna wielka d... Siedzę tu, bo się zaparłem, że nie wymięknę. Znając siebie jeszcze z 3 lata wytrzymam :)
Po kontraktach i wynikach można przypuszczać, że 3 kwartał będzie pozytywnym przełomem dla spółki, przede wszystkim na poziomie zysku netto, więc warto trochę poczekać, żeby zebrać wisienki na torcie.
Też mam mały pakiecik już od 4 lat, ostatnio lekko zwiększyłem. Tak na prawdę nie ma takie trzymanie większego sensu, jednak robię to dla swojej dumy, aby udowodnić że się nie myliłem. Czasami trzeba lata poczekać, aby udowodnić że się miało racje hahaha.
Tak. Chyba jesteśmy podobni z tą dumą :). Przy okazji, spółka chwali się na blogu i twitterze, również po angielsku, kontraktem z lotem: https://inteliwise.com/blog/one-of-the-oldest-airlines-in-operation-lot-is-launching-a-live-chat/
To nie kwestia dumy tylko racjonalnego działania, spółka jak zaskoczy to czekanie zwróci się z nawiązką AI to naprawdę perspektywiczna branża z której można wiele zarobić.