na GPW:-) Szukam spółki do inwestycji i zaciekawiła mnie ta spółka, ale patrząc na obroty i aktywność na forum nabrałem wątpliwości. Warto w to wchodzić i czy później będzie się dało wyjść z tego?
Generalnie firma nie jest warta uwagi, z kilku podstawowych powodów:
- firma nie ma żadnej przewagi konkurencyjnej - koszty rady nadzorczej są zbyt wysokie, - brak nowych innowacyjnych produktów, na które jest popyt - mała bariera wejścia - małe firmy są w stanie 2 maszynami ( 2 x linia 400 ton mies. od 3 do 7 warstw ) produkować tyle samo - to jest produkcja folii, która jest banalnie prosta
opcji strategicznych miałoby coś dobrego wyniknąć to kurs byłby już w okolicach 100 zł i obroty byłyby znaczne, ale nic z tego nie będzie i dlatego obroty dzienne na poziomie 1 sztuki. Zawsze są przecieki więc skoro nikt tego nie rusza to znak, że nie warto wchodzić bo nic nie będzie się dziać
pisałem Ci że jak ta szmata kubełek przestanie pisać albo zdechnie , już powinien pisać że 6 -tego wyniki i pewnie słabe albo ze na pewno przesuną termin raportu , szmata tym żyje biedak bez ambicji :)