To wszystko go przerasta ,głowa nie wytrzymuje nacisku pieniędzy ,człowiek chciałby na koniec wszystkich oszukać bo nie pamięta i nie rozumie ,że zdecydowaną większość tego majątku zawdzięcza ludziom .Panowie wielcy akcjonariusze pamiętajcie o zasadzie -jeżeli prosisz o kawałek chleba to w nadziei ,że się nim podzielisz -.........
Odwoływanie się do sumienia nie ma sensu. Nie na darmo Roman robil interesy z panem Rydzykiem, żeby teraz przejmować się sumieniami nabitych w butelkę. Czy w tym Toruniu sami tacy?
Pozbyłem się właśnie akcji z pokaźną stratą. Dupa. A kupowałem je jako "kotwicę w razie spadków" fundamentalnie bardzo tania , dużo spaść nie powinna myślałem - ale byłem głupi. Nigdy więcej spółek tego pana.
Teraz pojawi się dużo takich wpisów jak Lomo - to wszystko sterowane przez Romana aby wywołać popłoch. Na razie sprzedają sami sobie. Kto mial sprzedać akcje już sprzedał dawno, a kto chce trzymać - trzyma. Trwa przeciąganie liny i czekanie kto pęknie. Teraz będzie wysyp wpisów przez fora jak to bez sensu trzymać te akcje i że lepiej je sprzedać ze startą.....
Nigdy nie będziesz wiedział kiedy trzymać akcje spółek Romana. Obecny ruch w dół był do przewidzenia o czym pisałem miesiąc temu. Jedyne zaskoczenie to tempo spadków. Dzisiejsze obroty na poziomie 3,2 PLN nie zwiastuje szybkiego odreagowania. Przypuszczam, że za ostatnimi spadkami stoi Altus który się wysprzedaje. Niestety zarząd IPX pewnie nie chciał od razu kupić całego pakiety bo niski kurs jest na rękę Romanowi.
Obawiam się, że zejście poniżej 3 PLN bardzo możliwe.Pytanie czy skończy się na 2,99 czy na 2,5 PLN.
jaki Altus? w raportach TFI na koniec czerwca nie mial akcji. jesli juz to Rockbridge ale pewnie jakby chcial to zapewne dawno by juz sprzedal. wg raportu mial 329 tys.akcji. Dzisiejszy wolumen to 900 tys. Do 66% brakuje grupie 500 tys sztuk. ktos wykorzystuje sytuację i kupuje, po co przeplacac jak jest podaz.
Ostatnie spadki to ewidentne zamykanie pozycji przez jakiś fundusz. Drobny nie wali akcjami PKC. Fundusz tak bo przecież to kasa klientów a skoro umarzają jednostki uczestnictwa to proszę bardzo. Zamiast papierowych zysków w rzeczywistości stracą. Fundusz i tak pobierze swoją prowizję.
Czy ktoś kupuje ? Akcje spółek Romana może kupować tylko Roman a jeżeli on sam nie może, a już nie może, to kupuje ktoś od Romana. FF dla IPX nie przekracza 15% i z każdym tygodniem się zmniejsza. Przy ewentualnym wezwaniu nie będzie powtórki z HTM. Tu szybko IPX skupiłby ilość akcji dającą Romanowi ponad 90% więc reszta musiałaby oddać posiadane akcje obligatoryjnie.
pytanie do prezesa , co się takiego wydarzyło w spółce , że wycena rynkowa w ciągu roku spadła o 190 mln zł ? skoro spółka zarobiła w tym czasie 100 mln zł ?
:DD
Zadałem kiedyś podobne pytanie na WZA. Odpowiedź jest miażdżąca, zarząd nie ma wpływu na wycenę to rynek decyduje o notowaniach akcji. To tak w skrócie.
Tak więc masz już odpowiedź. Dodam, że ten sam rynek wycenia ALC o 30% wyżej niż IPX.