Aktualny skup akcji własnych spółki trwa już ponad miesiąc. Na ten moment spółka zebrała z rynku ponad 4% wszystkich akcji.
Dobrze, że spółka konsekwentnie realizuje ten program. Zmniejszenie ilości akcji na rynku w połączeniu z dużymi perspektywami rozwoju daje duże szanse na istotny wzrost wartości waloru w niedalekiej przyszłości.
Nie przesadzacie, nie kopałem zbyt głęboko ale ostatnie info o wprowadzeniu nowych akcji jest z maja 2018r. i opiewa na łącznie około 75.000 akcji serii L i Ł. Natomiast oferta zakupu opiewała na 150.000 akcji po cenie max 310 zł. Patrząc na zmiany kursowe to już chyba to nabyli, a teraz dziubią po kilkaset akcji. I tu moje największe zdziwienie. Skoro Spółka nabywa po cenie nawet 310 zł za akcje to czemu MY super inwestorzy sprzedajemy po 245 ?? Czesiek Niemen miał rację, dziwny jest ten świat, a najdziwniejsza GPW w Warszawie. Takiego g... to nie widziałem jak już 10 lat inwestuje na giełdzie. Idź Pan w h...
Warto również dodać, że od 23 maja spółka skupiła z rynku ponad 170 tys. akcji, a wprowadziła do obrotu zaledwie 5670. Tego porównania chyba nie trzeba tłumaczyć.
Tak musiała powstać uchwała pozwalająca sprzedać po 310. Była to jedyna szansa żeby parę osób mogło wyskoczyć ze swoich akcji. Parcie na sprzedaż jest takie że na normalnym rynku przy tej ilości cena byłaby 200 zł