Wygląda na to, że rezygnacja prezesa była już "w cenie" kursu. Poza tym obecna kapitalizacja jest już tak niska, że trudno wyobrazić sobie niższą. Nie przy tych osiągnięciach studia. Ale może też się mylę i kurs zleci w późniejszych godzinach. Przypomnę tylko, że kurs nurkował w minionych tygodniach często bez większej przyczyny, po prostu ludzie wychodzili ze spółki. Teraz powód do ewentualnych spadków się pojawił, a kurs może się wybroni.
Na tej spółce nie ma już drobnicy i raczej zostali świadomi ludzie także jak nawet jakiś panikarz wysypie to zaraz będzie zebrane. O O promocji można zapomnieć i dobrze. A zmiana prezesa to akurat spółce na dobre może wyjść.
Nie będę Wam nawet mówił ile FF wisi na haku...Jak fund sie wysypał to tych akcji nie ma az tak dużo do szybkiego obracania. Po dobrym info zobaczycie co się będzie działo. Mam juz swoje 27 - z 42 zaczynając nie jest to wynik zadowalający ale mniej stresujący. I rzeczywiście akcjonariat nam się wyczyścił - pytanie czy dziś nie nabierzemy hunterów itp. Ktoś ze starych brał dziś czy obserwujecie?
Obserwuję i ustawiłem się gdyby jakiś panikarz coś promocyjnie rzucił. Mam zamiar dobrać jeśli poleci ale z tego co widzę to będzie tu zielono. Sprawdza się stara zasada - "nie ważne czy źle czy dobrze - ważne żeby gadali". Minimalna prasa i od razu się kupujący pojawiają.
ja małymi kęsami podbieram co i raz, staram się brać z prawej bo przy takim minusie nie robi to już takiej różnicy - najwyżej poskracam pozycje innyc spólkach ale tutaj nie odpuszcze
Widać nawet po wątkach, że się sępy zleciały i wyczekują. Będą pewnie naganiali na spadki. Natomiast widać też, że jeśli fundusz nadal w tym siedzi (a tak sądzę) to wyprzedaje na jakiejś swojej granicy. Widać to zwłaszcza po tych malutkich pakietach, które totalnie nie mają sensu dla indywidualnych także zakładam, że to z fundu. Także może to śmiesznie zabrzmi ale chyba fund nam trzyma kurs bo grzecznie wrzuca tylko powyżej 16. Co sądzicie? Ja poluje pod 16 ale wiele nie zebrałem.
Jestem podobnego zdania. Ale ponieważ obstawiam, że fund ma jeszcze z 40-60k tego towaru, to możemy jeszcze polecieć. No chyba, że wszystkiego nie chce spuścić to obronimy te 16 PLN.
Jeżeli fund się wysypał do zera to właśnie poszło coś koło 6% ff. Zakładam, że 82.7% akcji jest niezmiennie w rękach głównych akcjonariuszy. Ale to pewnie też duże założenie.
28k akcji dziś przeszło przez parkiet i wszystko zniknęło bez spadku także widać, że się zaczyna dziać dobrze. Szczególnie po takich newsach, gdzie normalnie były ruch w dół. Fund jeśli nie wyszedł to przynajmniej się mocno zredukował. Strzelałbym, że jeszcze z 15-20k trzymają max. Do tego jest sporo nowych kupujących i widać, że się czaili na spadki ale spadków nie ma i zaczynają łapać cokolwiek, żeby odjazdu nie przegapić. Możliwe nawet że właśnie ruszamy w górę, choć po wcześniejszych historiach, gdzie już ze dwa razy sądziłem, że fund wyszedł i zaczynały się wzrosty a potem walnęli batona to wolę ostrożniej podchodzić. Pewnie na fixingu pójdzie jeszcze paczka PKC. Ciekawe czy zdoła uwalić kurs czy zniknie.
Druga transza i kolejne 22k takze koniec promocji bo nikt tu już nie ma zamiaru nic do wyrzucania. Teraz czekamy na jakieś preteksty do odrabiania. Przy tych nastrojach byle co wystarczy i będzie dobrze.
Ktoś jeszcze podziela to zdanie? Mnie przekonuje i ma też wyraźne konsekwencje w postaci wyznaczenia dna spadku na okolicach 16-17 pln . Trigon wysypany. Niestety Trigon nie musi się tym chwalić i pewnie tego nie zrobi, ale nowy nabywca czemu nie.
Pozdrawiam wytrwałych i zmęczonych akcjonariuszy :)
Jakies preteksty? A czy pretekstem nie jest fakt ze dla kogoś ta cena jest atrakcyjna żeby łyknąć w umówionej transakcji 44k??!!!
Trigon z wiadomych względów musiał sprzedać, druga strona transakcji mogla ALE NIE MUSIAŁA KUPIĆ PO TEJ CENIE!!!
Dzis wyłącznie obserwowałem, te 100 akcji które zebrałem po 16 nie jest warte wspominania. Głównie trzymam kciuki zeby zespół zaakceptował zmiany albo inaczej żeby zmiany były akceptowalne przez zespół. Liczę na spokój, chciałbym odłożyć mój papier na kołek i czekać spokojnie - te całe wahania były tak jak i ekcytujące tak jak i wyczerpujące. Pozdrawiam