Wnioski o umorzenia wynoszą po 70/80/90, a nawet 100% !!! Jest już po Altusie !!! Lepszym rozwiązaniem dla nich byłoby odebranie licencji niż powolna agonia - odebranie licencji przynajmniej zmusiłoby ich do przekazania portfeli innym fundom i uratowanie dzięki temu pieniędzy inwestorów. Nie współczuję ubranym, bo ostrzegałem...
Co się odwlecze, to nie uciecze - artykuł w BI przymusił tylko KNF do przesunięcia decyzji na kolejny komitet. Tutaj dramat jeszcze trochę potrwa, aresztowanie głównego udziałowca, to przecież nic takiego... EWAKUACJA !!!
Łączna wartość aktywów netto zarządzanych przez Altus TFI, z uwzględnieniem aktywów przekazanych do zarządzania podmiotom zewnętrznym na podstawie zlecenia zarządzania portfelem inwestycyjnym funduszu lub jego częścią, wyniosła na 17 września 9,369 mld zł. Z tej kwoty 3,1 mld zł to aktywa netto w ramach portfeli niededykowanych funduszy inwestycyjnych zamkniętych, 2,3 mld zł w ramach portfeli dedykowanych funduszy inwestycyjnych zamkniętych, 3,5 mld zł w ramach usługi asset management.
A nie sorry. Mogłem coś źle zrozumieć.
Powiedz mi co to jest kilkaset milionów do 8 miliardów? Nawet jakby zredukowali miliard to co? Zobaczymy pod koniec miesiąca albo pod koniec roku. Najmądrzejsi, a pewnie nawet miliona na koncie nie ma. Jak zwykle racja jest, ale forsy nie ma?