• zostalismy sami... Autor: ~Steamapp [89.68.87.*]
    Nikt mi nie chce zrzucic ponizej 20...
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~Ziom [94.197.121.*]
    Dzień się jeszcze nie skończył nie wspominając ile do raportu jescze
  • Re: zostalismy sami... Autor: yhm [84.10.156.*]
    @Steamapp mam co raz większe wrażenie, że twoje dobieranie o którym piszesz niemal każdego dnia kończy się tylko na postach, a nie transakcjach.
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~Rabbit [94.254.178.*]
    @yhm daj spokój. Przecież wiesz, że jest z nami tu od dawna. Lepiej napisz nam jakieś statystyki ku pokrzepieniu serc :) tak jak tylko Ty potrafisz i tak jak za dawnych czasów :)
  • Re: zostalismy sami... Autor: yhm [84.10.156.*]
    Nie ma sensu, rankingi prawie zamarły - trzeba poczekać do istotnej aktualizacji (np. modding) lub DLC.

Zaglądam tutaj, bo wciąż mam CFG na liście zakupów, jednak nie czuję żeby to jeszcze był ten moment.
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~jj [89.64.21.*]
    Trzeba to tu już poczekać do następnej gierki :p Po raporcie kurs się ustabilizuje, jeśli będzie w miarę oka między 27-30 jeśli nie to ~20. Później boczniak na 1,5-2 lat. Przechodziłem już podobne scenariusze, teraz zakopać, zapomnieć i czekać cierpliwie...
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~Steamapp [89.68.87.*]
    1.Powtarzam, mam dziś ustawiono łapanie na poziomie 19 a 20 i nic nie wpada.
    2.Yhm - jeślibym nie miał akcji to też bym czekał, ale w związku z tym że mam ich bardzo dużo każde uśrednianie ponizej 19,50 duzo mi daje. A kapitał wpadł niechcący po akcji z TBULL.....Trochę szczęscia a trochę wyciągania wniosków z zachowań funduszy.
    W chwili obecnej to dla mnie najlepiej rokująca spółka gamedev o takiej kapitalizacji. Ale oczywiście gdyby akcje były po 12 zł byłoby dużo zacniej.
    3. Swoją drogą poluje na ULT ponizej 11 50 - ale to już moze się nie udać.
    4. Co sądzicie o PLW - dziwne ze lecą - raport dobry jest.
    Plw zawsze po raporcie leci. Raportu nie widziałem ale pewnie znowu ponieśli zyski w jakiś dziwny sposób a gotówki jest mniej niż by wszyscy chcieli.
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~Steamapp [89.68.87.*]
    No właśnie nie...raport jest zacny. Nałapałem znowu PLW od 153 po 149....nawet lepiej niż mi się marzyło.

• Re: zostalismy sami... Autor: ~hmmm [193.52.216.*]
    Z raportem PLW jest troche podobnie co z PD.
    Raport dobry ale niestety nie jest kosmicznie zaje......... a chyba tego sie podziewala ulica.
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~kadim [83.142.194.*]
    sell on good news... ostatnio zauwazam na gejmdevie dokladnie odwrotne tendencje od oczekiwan rynku na wielu plaszczyznach... Moze jednak pora na energetyke ? :) Na powaznie po wyplacie dywidendy w 2017r, prognozach zyskow i tytulow ta spolka jest bardzo atrakcyjna i chyba najlepsza na lt w horyzoncie 3 lata w calym naszym gamedev. Troche slaby obrot, ale po kolejnych dobrych tytulach, kto wie. Kolejny kandydat do wig20 za pare lat.
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~flashy [188.146.0.*]
    Najlepsze spółki to takie które robią kasowe produkcje i mają kasę w spółce na nie. CFG nie ma ani jednego ani drugiego tylko pożyczkę do spłacenia. W przeciągu dwóch lat to bezpieczniejszy jest PLW, 11bit, Ultimate czy Game Invest bo tam wiadomo czy kilkadziesiąt procent będzie na pewno w górę,jezeli nie będzie jakiegoś kataklizmu.
    A jeżeli mówimy o potencjale i ryzyku to Farm 51 zjada CFG na śniadanie, bo jak WW3 wypali to będzie kilkaset procent up
    A jak cokolwiek pójdzie nie tak to gdzie będzie kurs farmy? Chyba jeszcze niżej niż cfg. Szczególnie że tam jest gra pod wielkie WOW za ile? Ile produkcja ww3 kosztuje?
  • Re: zostalismy sami... Autor: slaintemhath [95.142.255.*]
    Dnia 2018-09-26 o godz. 13:43 ~Ziom napisał(a):
    > A jak cokolwiek pójdzie nie tak to gdzie będzie kurs farmy? Chyba jeszcze niżej niż cfg. Szczególnie że tam jest gra pod wielkie WOW za ile? Ile produkcja ww3 kosztuje?

nie zapomnijcie o akcjonariuszach 11bit którzy kupowali po 550 pln za sztukę a aktualnie kurs oscyluje w granicach 300-350 pln,
    oni na pewno mają inne zdanie na temat przyszłości spółki.
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~flashy [188.146.0.*]
    Przecież napisałem że Farma jest bardzo ryzykowna ale z ogromnym potencjałem. Reszta spółek jest naprawdę dobra. WW3 kosztowało 9mln zł. A za ile teraz jest 11bit jest bez znaczenia bo mówimy o potencjale i potencjał jest taki że pływają w kasie własnej, mają dwa silne IP, wydawnictwa i świetną sprzedaż. Co będzie z CFG nie wiadomo, rozumiem uśrednianie ale jaki tutaj może być impuls do wzrostu? Nowa gra? Za ile kasy? Jaka? Tutaj w najbliższym czasie bedzie dobrze jak kurs się powyżej lekko 20 zł ustabilizuje. Kursy powyżej 30 zł zakładały większy lub mniejszy sukces gry a sprzedażowa to gorsze niż Agony bo Agony kosztowało połowę tego co PD. Ok jak w jakiś sposób wyprostują sprzedaż na tyle że na promocjach ruszy i będzie to longseller to tak ale na razie nic na to nie zapowiada.
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~xoxo [31.0.127.*]
    puki co toniecie...
    studnia be dna
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~grajek [188.146.128.*]
    Widać że ktoś się dziś poddał. Siedzę na tym ze sporym pakietem, przygotowany, że to będzie długa zabawa natomiast mam dosyć uśredniania. Chyba z 1% już trzymam i póki co wystarczy. Natomiast Playway za dużo w tym trzyma, żeby odpuścić. Myślę, że dopiero jak lockdown zejdzie to magicznie kurs poszybuje wsparty przez jakiekolwiek komunikaty spółki. Moim zdaniem mod sporo zmieni bo ludzie tęsknią za strzelanką w stylu ufo a nie za skradaniem się. Jest też potencjał na dodatki. Plus marketing bardzo słabo robiony i jest cała masa graczy, którzy by to kupili a nie mają pojęcia o istnieniu tego tytułu. Szkoda, że takie spadki zaliczyli ale jest tu potencjał.
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~Hmmmm [94.254.146.*]
    Jaki potencjał ? W jakiej grze ?
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~flashy [212.75.105.*]
    Przecież jak lock-up zjedzie to będzie kaplica, bo zacznie się wyprzedaż.
    Dnia 2018-09-26 o godz. 16:26 ~flashy napisał(a):
    > Przecież napisałem że Farma jest bardzo ryzykowna ale z ogromnym potencjałem. Reszta spółek jest naprawdę dobra. WW3 kosztowało 9mln zł. A za ile teraz jest 11bit jest bez znaczenia bo mówimy o potencjale i potencjał jest taki że pływają w kasie własnej, mają dwa silne IP, wydawnictwa i świetną sprzedaż. Co będzie z CFG nie wiadomo, rozumiem uśrednianie ale jaki tutaj może być impuls do wzrostu? Nowa gra? Za ile kasy? Jaka? Tutaj w najbliższym czasie bedzie dobrze jak kurs się powyżej lekko 20 zł ustabilizuje. Kursy powyżej 30 zł zakładały większy lub mniejszy sukces gry a sprzedażowa to gorsze niż Agony bo Agony kosztowało połowę tego co PD. Ok jak w jakiś sposób wyprostują sprzedaż na tyle że na promocjach ruszy i będzie to longseller to tak ale na razie nic na to nie zapowiada.

jaki potencjał ?
    CFG też jest spółką z potencjałem, i co z tego ?
    dalej jesteśmy na dużym minusie, i ludzie na 11bit również,
    pewnie mocno się cieszą że mają akcję firmy kupione po 550 a za które dzisiaj płacą 340 pln,
    najważniejsze dla nich jest że spółka posiada potencjał :-)
    skończmy z mydleniem oczu, 11bit na dzień dzisiejszy może i ma potencjał ale to hak na którym powieszono sporo ludzi nie wiadomo do kiedy, podobnie jest z CFG, spółka z potencjałem i ludzie wiszą tutaj i będą jeszcze długo wisieć
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~kostkarosołowa [93.175.164.*]
    Dnia 2018-09-27 o godz. 10:40 slaintemhath napisał(a):
    > dalej jesteśmy na dużym minusie, i ludzie na 11bit również,
    > pewnie mocno się cieszą że mają akcję firmy kupione po 550 a za które dzisiaj płacą 340 pln,
    > najważniejsze dla nich jest że spółka posiada potencjał :-)

Ale bełkot, nigdy nie było 550 na 11bit, przeważająca większość akcjonariatu ma tam akcje kupowane w przedziale 14-70, każdy kumaty inwestor sprzedawał jak było koło 500 i przestało rosnąć bo wie jak wyglądaja tam kilkunastomiesięczne boczniaki po premierach - no chyba że ktoś całości podatku nie chciał płacić od 500zł zysku na akcji to dalej część trzyma, a wiadomo że w perspektywie 2-3 lat i kolejnych premier tam nie straci tylko wprost przeciwnie BO TAM JEST NIEZAPRZECZALNY POTENCJAŁ. Inna sprawa, że mają teraz furę kasy i stać by ich było na dużo szybszy rozwój tylko prezesa-hamulcowego mają mega ostrożnego (co w sumie jest i zaletą i wadą jednocześnie) ale skuteczni są jak nikt inny poza CDR.

Dnia 2018-09-27 o godz. 10:59 ~kostkarosołowa napisał(a):
    > Dnia 2018-09-27 o godz. 10:40 slaintemhath napisał(a):
    > > dalej jesteśmy na dużym minusie, i ludzie na 11bit również,
    > > pewnie mocno się cieszą że mają akcję firmy kupione po 550 a za które dzisiaj płacą 340 pln,
    > > najważniejsze dla nich jest że spółka posiada potencjał :-)
    >
    > Ale bełkot, nigdy nie było 550 na 11bit, przeważająca większość akcjonariatu ma tam akcje kupowane w przedziale 14-70, każdy kumaty inwestor sprzedawał jak było koło 500 i przestało rosnąć bo wie jak wyglądaja tam kilkunastomiesięczne boczniaki po premierach - no chyba że ktoś całości podatku nie chciał płacić od 500zł zysku na akcji to dalej część trzyma, a wiadomo że w perspektywie 2-3 lat i kolejnych premier tam nie straci tylko wprost przeciwnie BO TAM JEST NIEZAPRZECZALNY POTENCJAŁ. Inna sprawa, że mają teraz furę kasy i stać by ich było na dużo szybszy rozwój tylko prezesa-hamulcowego mają mega ostrożnego (co w sumie jest i zaletą i wadą jednocześnie) ale skuteczni są jak nikt inny poza CDR.
    >

widzę że kolejny który nie potrafi notowań porządnie sprawdzić - 15 maja - 487 pln za akcję,
    pewnie tak samo myśleli Ci którzy kupowali po 300, 400, 450 i tak dalej, to jest dopiero bełkot,
    jest fajnie bo jestem sprytny i sprzedałem w odpowiednim momencie, to co napisałeś to jest dopiero bełkot
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~flashy [188.146.161.*]
    Belkotem jest że twierdzisz iż CFG ma ogromny potencjał i jest na tą chwilę dobrą spółką gamingową. Jest bagnem na którym być może można zarobić ale w ogóle pisanie że jest lepsza od 11bita który w każdej chwili daje info ze pracują nad sequelem TWoM czy kolejnym poza P8 projektem I've leci w górę. CFG nie ma kasy, ma ogromną wtopę sprzedażową i pożyczkę do spłaty.
  • Re: zostalismy sami... Autor: ~Fallout [37.47.94.*]
    11bit jest fajne. Mnie łączy z czy hakiem na 377. Hahah
[x]
CFG -6,86% 1,63 2026-04-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.