Czy zarząd mery nie powinien wyrzucić infa o nabywaniu akcji? Wątpię aby od czasu oficjalnej informacji o skupie akcji własnych, spółka nie nabyła nawet 1 akcji.
Ciekaw jest tego wpisu ... kim jest ten złodziej i jaką spółkę okrada ?
zaznaczam nie jestem akcjonariuszem MERA S.A. ... ale od niedawna analizuje spółki z branży i troszkę nie rozumiem całości dyskusji ... spółka od 12 lat (taki okres sprawozdawczy znalazłem) generuje zyski netto ... nie wypłaca dywidendy co zarząd argumentuje nowymi inwestycjami ... co widać w aktywach ... skąd to gadanie ... sprzedajcie akcje i macie spokój ... aha w tym samym czasie czytam masy ciepłych komentarzy o spółkach które nigdy w historii nie miały zysku netto. śmieszne to
Złodziej to ten który obiecywał ze spółka będzie wzrastać a nie wzrasta który wziął kasę a teraz mówi ze może oddać 1/5 złodziej to ten który sam bierze kasę za zarząd za rade nadzorcZa ale dla tych co dali kasę to dywidendy nie daje
Ale złodzieje dobrze znają się na tym jak pogorszyć wizerunek firmy. Nie piszą o pozytywach tylko o wszelkich możliwych negatywach, jak wiadomość z 2016, że spółce grozi kara z URE.
Złodzieje uchwalają Skup po 1,2 a nie po 2 zł aby kurs nie wzrósł i aby nie oddawać kasy tym do których powinna trafić. A złodzieje powinni być podani do KNF lub prokuratury
Emocjonalnie tu ... nie mam co sprzedać :) ... czasem myśle ... i wymyśliłem że spółka przez 10 lat potroiła aktywa z 20 mln na ponad 70 mln, a że zysku super nie ma (chociaż jest co roku) to co się dziwić że inwestorzy nie ustawiają się w kolejce ... dalej nie umiem się tu dopatrzeć złodzieja ... jak na standardy NC (70% spółek nawet prawdziwych aktywów nie ma, połowa zysku nie widziała) to uczciwy chociaż nie specjalnie rozwojowy biznes... gdzie oni wam urosną. myśle że to nie spółka na inwestycje w udziały a w dług ... z tego co widziałem wszystkie emisji obligacji spłacone.
Mnóstwo ludzi wylewa żal i ma podstawy. Zły i szkodliwy celowo PR, dziecinne wypowiedzi ludzi z Zarządu dla mediów, i delikatnie mówiąc brak inteligencji w podejmowaniu aktualnych decyzji. Ja wierzę w przeznaczenie i jedno wiem napewno i jeśli ktoś jest przeklinany przez wielu ludzi, spotyka go zawsze jakieś neszczęście.