• Kto to kupuje? Autor: ~Klawiatur [31.182.239.*]
    Czy zarząd mery nie powinien wyrzucić infa o nabywaniu akcji? Wątpię aby od czasu oficjalnej informacji o skupie akcji własnych, spółka nie nabyła nawet 1 akcji.
  • Re: Kto to kupuje? Autor: ~Klawiatur [31.182.242.*]
    No i proszę, 55k na kupnie
  • Chcemy dywidendy Autor: ~Anla [46.134.185.*]
    Dlaczego pozwalamy złodziejom okradać spolki
  • Re: Chcemy dywidendy Autor: ~Inwestor [188.241.25.*]
    Czy to już koniec czy dopiero początek
  • Re: Chcemy dywidendy Autor: ~ciekawy [5.173.0.*]
    Ciekaw jest tego wpisu ... kim jest ten złodziej i jaką spółkę okrada ?

zaznaczam nie jestem akcjonariuszem MERA S.A. ... ale od niedawna analizuje spółki z branży i troszkę nie rozumiem całości dyskusji ... spółka od 12 lat (taki okres sprawozdawczy znalazłem) generuje zyski netto ... nie wypłaca dywidendy co zarząd argumentuje nowymi inwestycjami ... co widać w aktywach ... skąd to gadanie ... sprzedajcie akcje i macie spokój ... aha w tym samym czasie czytam masy ciepłych komentarzy o spółkach które nigdy w historii nie miały zysku netto. śmieszne to
    Sam sobie sprzedaj jak kuowałeś po 4zł z myślą zarobku a oddasz po 1zł. Czy coś myślisz?????
  • Re: Chcemy dywidendy Autor: ~Ania [185.93.94.*]
    Złodziej to ten który obiecywał ze spółka będzie wzrastać a nie wzrasta który wziął kasę a teraz mówi ze może oddać 1/5 złodziej to ten który sam bierze kasę za zarząd za rade nadzorcZa ale dla tych co dali kasę to dywidendy nie daje
    Dobrze powiedziane popieram
  • Re: Chcemy dywidendy Autor: ~Merownik [82.132.221.*]
    Ale złodzieje dobrze znają się na tym jak pogorszyć wizerunek firmy. Nie piszą o pozytywach tylko o wszelkich możliwych negatywach, jak wiadomość z 2016, że spółce grozi kara z URE.
  • Re: Chcemy dywidendy Autor: ~Ania [185.93.94.*]
    Złodzieje uchwalają Skup po 1,2 a nie po 2 zł aby kurs nie wzrósł i aby nie oddawać kasy tym do których powinna trafić. A złodzieje powinni być podani do KNF lub prokuratury
    To trzeba o tym powiedzieć głośno. Ciekawe czy Panowie z Mery są smutni czy weseli
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [82.132.223.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Chcemy dywidendy Autor: ~ciekawy [5.173.8.*]
    Emocjonalnie tu ... nie mam co sprzedać :) ... czasem myśle ... i wymyśliłem że spółka przez 10 lat potroiła aktywa z 20 mln na ponad 70 mln, a że zysku super nie ma (chociaż jest co roku) to co się dziwić że inwestorzy nie ustawiają się w kolejce ... dalej nie umiem się tu dopatrzeć złodzieja ... jak na standardy NC (70% spółek nawet prawdziwych aktywów nie ma, połowa zysku nie widziała) to uczciwy chociaż nie specjalnie rozwojowy biznes... gdzie oni wam urosną. myśle że to nie spółka na inwestycje w udziały a w dług ... z tego co widziałem wszystkie emisji obligacji spłacone.
  • Re: Chcemy dywidendy Autor: ~Merownik [82.132.221.*]
    Mnóstwo ludzi wylewa żal i ma podstawy. Zły i szkodliwy celowo PR, dziecinne wypowiedzi ludzi z Zarządu dla mediów, i delikatnie mówiąc brak inteligencji w podejmowaniu aktualnych decyzji. Ja wierzę w przeznaczenie i jedno wiem napewno i jeśli ktoś jest przeklinany przez wielu ludzi, spotyka go zawsze jakieś neszczęście.
[x]
MERA 0,00% 1,09 2026-05-07 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.