• Trzy fundusze inwestycyjne kupiły akcje ZUK STĄPORKÓW. Kto następny? Autor: ~Finance [94.254.148.*]
    Po tym jak Fundusz FRAM za 6 mln zł kupił 2 mln akcji na rynku pojawiły się spekulacje na temat możliwości wykupu i przejęcia kontroli nad spółką przez nowych inwestorów. Spekulacje te podsycał dodatkowo fakt, że również   TFI PZU I TFI AVIVA INVESTORS POLAND MAJĄ w swoich portfelach STĄPORKÓW Okazało się, że TFI PZU kupiło 60 k tego papier, a TFI AVIVA INVESTORS POLAND kupił 145 k akcji zuk-a. Scenariusz bitwy o władzę w tej spółce staje się bardziej realny, a ta jak wiemy zawsze winduje kurs w górę. Ostatni lokalny szczyt to ~ 6,6 zł osiągnięty w pierwszym półroczu 2017 r. przy starcie z okolic ~ 3,3 zł. Co dało wówczas około 100% wzrostu.
  • Re: Trzy fundusze inwestycyjne kupiły akcje ZUK STĄPORKÓW. Kto następny? Autor: ~Doradca_finansowy [94.254.144.*]
    Spółka faktycznie na bardzo atrakcyjnym poziomie cenowym. Mocno niedowartościowana. Kapitalizacja ~10 mln. Bardzo leciutka. Znaczna część akcji, najprawdopodobniej ponad 40% niedostępna obecnie do sprzedaży przez okres od kilku miesięcy do nawet kilku lat, co dodatkowo powinno ograniczać ewentualną podaż obecnie i w przyszłości. Spółka realizuje projekt w ramach programu Biostrateg Narodowego Centrum Badań i Rozwoju, na który w tym roku pozyskała znaczną dotację z tego programu. Spółka ta posiada unikalne na rynku know haw i w związku z realizowanym projektem zdobędzie nowe know haw.
  • Re: Trzy fundusze inwestycyjne kupiły akcje ZUK STĄPORKÓW. Kto następny? Autor: ~Piotrek [188.147.64.*]
    Co za upadek obyczajów. Nie potrafią napisać KNOW HOW poprawnie, a biorą się za naganianie :-)
    Uśmiałem się czytając o tym unikalnym know haw (pisownia oryginalna). Firm, które zajmują się kotłami i technologiami odpylania jest conajmniej kilkanaście, nie licząc takich gigantów jak Rafako czy Mikołów. W samym Stąporkowie działa firma (nomen omen założona przez byłych pracowników ZUKa), która oferuje to samo co ZUK, ale lepszej jakości w przyzwoitych cenach.
    Jak już chcecie naganiać to chociaż zainteresujcie się tym co robi Spółka i na jakim rynku działa.
  • Re: Trzy fundusze inwestycyjne kupiły akcje ZUK STĄPORKÓW. Kto następny? Autor: ~Finance [94.254.150.*]
    Rzetelna i przydatna informacja. Możliwe, że pisownia została zmieniona już po wpisie. Widywałem już to niejednokrotnie na tych forach. Te programy do automatycznej  korektory potrafią robić cuda. Kiedyś widziałem jak MS Word zawsze poprawiał imię Denis na penis. Ile było z tego śmiechu. :)  Tak więc bardzo możliwe, że zwrot ten był napisany poprawnie, a jedynie automat poprawił go na inną pisownię. Nie pomniejszaj wartości tej firmy, bo czytałem kilka twoich wpisów i widzę, że robisz to celowo i z premedytacją. Pracujesz w konkurencyjnej firmie?Cczy może dla kogoś komu zależy na tanim przejęciu kontroli nad ZUK-iem? To by potwierdzało doniesienia  o tajemniczym inwestorze zaineresowanym spółką ZUK Stąporków.
    Taką opinię sobie wyrobiłem czytając wpisy "Piotrka".  Proponuję, abyś swoje tezy głosił w Stąporkowie za bramą ZUKa, najlepiej na zebraniach związkowców, jeżeli nie podstawią taczki pod siedzenie.
    Firma pracuje dla Narodowego Centrum Badań i Rozwoju i to jest wyjątkowe, wyjątkowe jest to, że tylko w tym roku pozyskali 5,5 mln dotacji z Programu Biostrateg na badania i rozwój. Która z wymienionych powyżej firm ma podobne sukcesy?
  • Re: Trzy fundusze inwestycyjne kupiły akcje ZUK STĄPORKÓW. Kto następny? Autor: ~WOW [94.254.170.*]
    Spółka faktycznie na bardzo atrakcyjnym poziomie cenowym. Mocno niedowartościowana. Kapitalizacja ~10 mln. Bardzo leciutka. Znaczna część akcji, najprawdopodobniej ponad 40% niedostępna obecnie do sprzedaży przez okres od kilku miesięcy do nawet kilku lat, co dodatkowo powinno ograniczać ewentualną podaż obecnie i w przyszłości. Spółka może łatwo odlecieć do 10 zł i nikogo to nie zdziwi bo jest ogromnie niedowartościowana a zyski rosną pięknie .
  • Re: Trzy fundusze inwestycyjne kupiły akcje ZUK STĄPORKÓW. Kto następny? Autor: ~SE [94.254.149.*]
    W pełni się z Tobą zgadzam. Lepsze zyski i dotacje z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju zrobią z tej spółki prawdziwą lokomotywę.
  • Re: Trzy fundusze inwestycyjne kupiły akcje ZUK STĄPORKÓW. Kto następny? Autor: ~nOWY [94.254.147.*]
    Przyglądam się tej spółce od dawna. Jeszcze nic nie kupiłem, ale mam taki zamiar.
  • Re: Trzy fundusze inwestycyjne kupiły akcje ZUK STĄPORKÓW. Kto następny? Autor: ~góral [94.254.149.*]
    Przyglądam się, czytam, może mnie kto przekona. Gdzieś wyczytałem, że są następni ! Taka spóła, w takiej cenie?
  • Re: Trzy fundusze inwestycyjne kupiły akcje ZUK STĄPORKÓW. Kto następny? Autor: ~Makrus [5.173.64.*]
    Mam informacje, że oprócz trzech powyższych funduszy w akcjonariacie Stąporkowa znalazł się zupełnie nowy, a do tego bardzo duży fundusz inwestycyjny dysponujący miliardami złotych aktywów. Dlatego zastanawiam się czy będą dokupywać. Wiadomo, o który fundusz mi chodzi? Sprawa jest pewna jak 2+2=4.
  • Re: Trzy fundusze inwestycyjne kupiły akcje ZUK STĄPORKÓW. Kto następny? Autor: ~Morfeusz [80.50.114.*]
    Tylko ze nikt za bardzo nie chce sprzedawać - lub inaczej - dawać po takiej cenie.
  • Re: Trzy fundusze inwestycyjne kupiły akcje ZUK STĄPORKÓW. Kto następny? Autor: ~As [5.173.40.*]
    Kto normalny by im oddał po takiej skandalicznie niskiej cenie. Takie fundusze jak kupują to nie zadawalają się 1% akcji. Wchodzą na przynajmniej 5% akcji, ale zdarza się, że chcą mieć władzę w spółce. Tak jak FIZ FRAM który kupił 6 000 000 akcji. 
[x]
STAPORKOW -4,26% 4,50 2025-12-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.