Jeśli sprzedadzą obligacje to będzie ok. Jak nie, to dywidenda może być okrojona. Próbują robić pozytywny piar (artykuł sponsorowany na money z wczoraj), ale nie przynosi to efektów. Zobaczymy jakie będą wynika z III kw. powinny być bardzo dobre.
Czy ktoś wie moze o co chodzi z ta spolka? Czemu ona wciaz spada? Info sa dobre, kondycja spolki również. O co tu chodzi? Jyz brakuje mi cierpliwości przyznam szczerze
Dnia 2018-10-24 o godz. 11:04 ~Rocky napisał(a): > Czy ktoś wie moze o co chodzi z ta spolka? Czemu ona wciaz spada? Info sa dobre, kondycja spolki również. O co tu chodzi? Jyz brakuje mi cierpliwości przyznam szczerze
Podsumuj wyniki 4 ostatnich kw a otrzymasz 250 mln czyli 0,6 zl na papier-slabo w na tle oczekiwan
Ta spółka jednak nie rokuje dobrze, a na horyzoncie bessa. Jak w hossie spadała, to co będzie dalej. I chyba nie pomoże mówienie o flagowych inwestycjach. To nie robi już wrażenia.
właśnie. aczkolwiek dla kogoś, kto lubi mieć pod ręką swoje środki, to jest kiepska inwestycja. bo faktycznie, rok w rok stabilny procencik wpada, ale jak byś chciał nagle wyjąć środki z tej swoistej lokaty, to może się okazać, że kurs tak jest zdołowany, że to się nie opłaca i lepiej trzymać w oczekiwaniu na kolejne doroczne procenty. Tak samo wartośc portfela - mimo wpadających D, jakoś się nie podnosi, prawda? Ja tak akurat nie mam i przyznam szczerze, że cieszę się z niskich kursów bo mogę spokojnie powolnie dobierać co miesiąc po ten 1-2k akcji i jest OK, średnia mi spada (główny pakiet brałem sporo wyżej), dywidendy reinwestuję dzięki czemu jestem na tej spółce na przyzwoitym plusie. no ale to ciągle zabawa jak z lokatą, choć wierzę, że przyjdzie moment spektakularnego zarobku, który jest bliżej niż dalej.
Zbierają zarządzającyO FE- oni zrobili odcięcie 0d dywidendy -przed udstaleniem prawa do dywidendy- to taki ich numer- po ustaleniu przwa do dywidendy pojadą mocno ma północ.