Fajnie że Vestor dał "kupuj" choć cenę z poprzedniej rekomendacji obniżyli. Przynajmniej tłumaczą to niższą wyceną innych deweloprów a nie gorszą kondycją spółki. Jak na razie tegoroczne rekomendacje dla Atalu zawiodły i nawet przewidywania do 100% dywidendy nie obudziły popytu. Cały czas mam wrażenie że ktoś wychodzi małymi paczkami żeby nie zrobić paniki. Ale ktoś to skupuje. Nie ma przynajmniej zbijania ceny poniżej 30zł. Ciekawe że nikt nie zwrócił uwagi na komunikat o transakcjach z 14.09 o zakupie 120 000 akcji przez wiceprezesa. To chyba lepsza rekomendacja. A może i taki komunikat nikogo już nie rusza ? To wygląda jak wyczekiwanie na byle jaki zły komunikat skoro dobre lub bardzo dobre nie pozytywnych impulsów. Mój optymizm jest w pozycji neutral.
to jest czas kiedy mozna tanio kupic i zarobic. skoro wiceprezes wydal nimal 4 mln na zakup akcji, a ma "trochę" większe pojęcie na temat kondycji spółki niż analitycy i inni inwestorzy, to chyba znaczy, że liczy na dobre wyniki i wzrost wartości ceny akcji, wykupuje akcje teraz kiedy są tanio, pod dywidendę w 2019r... jedyny powód, że ktoś sprzedaje teraz atal, to być może tfi altus bedzie partiami wyrzucalo swoje akcje (bo muszą jako, że likwidują tfi), natomiast maja 1,5 roku, wiec beda podrzucac malymi partiami i nie zbije to kursu, natomiast blokuje moze troche gwaltowny wystrzal do góry, natomiast, dla nas do dobre info, bo zdarzymy kupic, poki jest tanio
Dziś komunikat o planie emisji obligacji. Wg mnie pozytywny-firma nie powinna mieć problemu z uplasowaniem papierów. Czy jutro będzie kontynuowane odreagowanie spadków ???