Kolega z Parkietu był pierwszy,ale tu tez trzeba to zamieścić Mamy to:-))) Chris na coś się przydał, bo myślę ze to jego zasługa. To tylko mały krok DataWalk, ale wielka nadzieja dla akcjonariatu :-) tak parafrazując. Jeszcze nie Sylwester a szampana trzeba otwierać, teraz jest z czym na GPW przechodzić.
ps. Piotrek się ucieszy, można wypić szampana i partnerki nie trzeba szukać :-))) sorry nie moglem się powstrzymać ;-) to z radości.
Link tez by się przydał :-) http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/31323380,datawalk-sa-12-2018-zawarcie-memorandum-z-nvgtf-instytucja-bezpieczenstwa-publicznego-w-usa-signing-memorandum-with-nvgtf-law-enforcement-agency-in-us
Wygląda to tak jakbyśmy mieli co najmniej jakiegoś Trigona czy innego Altusa na pokładzie ,a przecież nie mamy. Dzisiejsze zasypanie popytu po takim info dobrze nie wróży, ciężko będzie o wzrosty w takiej sytuacji. Wygląda ze cena emisji będzie jednak poniżej cen zakupów Chrisa,trochę słabo bo niby się rozwijamy ale akcje imitujemy coraz taniej.
Po tym jak kurs jest " regulowany" wyglada na to ,ze do emisji nie ma szans na przeskoczenie trzydzieski. Zaakceptowac ten fakt i juz. Na co sie nie ma wplywu trzba brac jak jest. Strach moglby zagladnac w oczy gdyby nie bylo nic z USA. Slowem fakt ,ze maja akceptacje (certyfikaty bezpieczenstwa,) jest kluczowy. Bez nich zadna agencja rzadowa w USA nic by nie kupila.Nawet udzial w ostatnich targach nie bylby mozliwy. Forsa z tego kontraktu pewnie niewielka, bo takie agencje same leca na grantach.Chociaz jak sie poszpera w internecie kto to itp. widac ,ze w Virginii sa prekursorami na USA w profilaktyce przestepst mlodocianych (gangi). Fakt ,ze w ogole jednak ktos w USA powiedzial taki Software ma sens ma znaczenie najwieksze z perspektywy akcjonariatu w pl. bo nie ludzmy sie wielu pytalo sie czy to nie przypadkiem czcze gadanie i nikt na dobra sprawe nie wie jak sie tocza losy firmy w USA. Na chlopski rozum jednak,gdy sie zastanowic ,czy facetom z takimi nazwiskami (amerykanscy zarzadajacy)warto by ryzykowac reputacje biorac udzial w jakiejs nierealnej przygodzie, odpowiedz brzmi : musza cos w tym widziec i to jest lacznie z nowym komunikatem kluczowe. W obliczu tego co sie na GPW bedzie dzialo,mysle w ogole ,ze tylko spolki ,ktore realnie beda zakorzenione na zachodzie najlepiej w USA wyjda z nadchodzacej degregolady najlepie. A wiec luzik. Zabwawcie sie :kto bedzie ta mega firma z forbsa,ktora podpisze pierwszy kontrakt w USA? Ja mowie :)) (strzelam) Amazon
Z tym Amazonem to oczywiscie kompletnie porabana zabawospekulacja.Jak w ogole przyszlo mi to do glowy? Otoz gdy ogladalem sobie mapke przestrzeni wystawowej na IIS World North America i kto tam jest zdziwilem sie niezle gdy zobaczylem duzy kawal zarezerwowany przez amazona( o ile pamietam maja duza “dyvizje” do zwalczania cyberprzestepczosci) Gdy wczoraj bodaj przeczytalem , ze sprzedajacy przez amazona ( chyba 40% produktow) zewnetrzni oferenci robili machloje wycinajac niepochlebne recenzje,ze np. Amazon jest niezle okradany przez ziomkow itp.jest jasne,ze tak ogroma firma musi miec swoja wewnetrzna cyberpolicje.A ,ze sa na taka skale w pl. pokombinowalem ,ze moze cos slyszeli o datawalk I taki program by im sie przydal? Karkolomna zabawa ale jak nie ma sie w co bawic to czlowiekowi fiubzdziuly przychodza do glowy. Ale rechotalem z mojego objawienia jakby pochwalil mnie sir Arthur Conan Doyle