• Podwójne dno Autor: ~Misio [31.182.134.*]
    Na wykresie rocznym. Skup idzie ładnie. wcale nie zdziwię jak pojawi się kolejna informacja o przekroczeniu. Mam wrażenie że szykuje się coś grubszego.
  • Re: Podwójne dno Autor: ~Buhahaha [89.64.33.*]
    Idz te bajki opowiadać komu innemu.W przyszłym tygodniu kurs jeszcze niżej?
  • Re: Podwójne dno Autor: ~Misio [31.182.134.*]
    Być może. Ale ktoś kupuje.
  • Re: Podwójne dno Autor: ~Ino [37.47.59.*]
    A od października być może 2 fixy
  • Re: Podwójne dno Autor: ~Pit [188.147.39.*]
    Oczywiście. A na święta będzie po 5 zł.
  • Re: Podwójne dno Autor: ~klata [5.172.255.*]
    Spółka nie podala żadnych złych informacji więc te ostatnie spadki mogą swiadczyc ze ktoś na siile uwala kurs aby skupic taniej. Spółka ma dobre wyniki i zyski coraz większe. Wartosciowa spółka i raczej warto ja mieć w dluzszym okresie czasu.
  • Re: Podwójne dno Autor: ~Lolo [79.124.107.*]
    A co z raportem będzie dzisiaj ?
  • Re: Podwójne dno Autor: ~Investa [94.254.179.*]
    O dziwo jakoś wierze w tę spółkę , skoro spada przed raportem tzn że ktoś nie wytrzymał ciśnienia . Nadal dokupuje i uśredniam bo pakiet który mam został nabyty nieco wyżej . Przykro się czyta te hejty próbując dobić spółkę która moim zdaniem ma się dobrze . Myśle że czas wymienić akcjonariat i będzie cisza , to dużo lepsze a niżeli taka wrogość , pozdrawiam wytrwałych .
  • Re: Podwójne dno Autor: ~Lolo [31.0.43.*]
    A nie widzisz ze spółka zaczęła się zachowywać jakby była przeciw akcjonariuszom upomnienia ciekawe czy dzisiaj będzie raport
    Rzeczywiście spółka nigdy nie była rzetelna w przekazywaniu informacji , myśle że ktoś to zgłosił do knf i efekty są widoczne . Tak też się zdaża kiedy skupiasz się na działalności , a nie na przekazywaniu informacji . Dlatego knf zobowiązał spółkę do rzetelnego przekazywania raportów . Natomiast co do ewentualnego wyjścia spółki z giełdy to może nastąpić , ale po wcześniejszym wezwaniu , a to może nastąpić jeśli zarząd będzie w posiadaniu 60% akcji
    Nie wiem ale ktoś sztucznie zaniża i skupuje może słupy skupują byle jak dojdzie do wezwania nie było mniej niż 1 zl
    Dlatego jeśli mogę to usredniam , widzę że jest jakaś zagrywka na zniżanie i dlatego dokupuje
  • Re: Podwójne dno Autor: ~Sajmon [78.88.231.*]
    Na wezwanie można odpowiedzieć lub nie (przekroczenie progów 33% i 66%), natomiast groźniejszy jest przymusowy wykup akcji (squeeze-out) :
    Art. 82. Przymusowy wykup akcji
    Dz.U.2016.0.1639 t.j. - Ustawa z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych
    1. Akcjonariuszowi spółki publicznej, który samodzielnie lub wspólnie z podmiotami od niego zależnymi lub wobec niego dominującymi oraz podmiotami będącymi stronami porozumienia, (...) osiągnął lub przekroczył 90 % ogólnej liczby głosów w tej spółce, przysługuje, w terminie trzech miesięcy od osiągnięcia lub przekroczenia tego progu, prawo żądania od pozostałych akcjonariuszy sprzedaży wszystkich posiadanych przez nich akcji (przymusowy wykup).
    JAKI MACIE POMYSŁ NA TO, aby bez ujawniania się wobec spółki albo innych "graczy" ustalić, czy my drobni akcjonariusze mamy powyżej 10% akcji, aby nas ewentualnie nie wydoili w razie przymusowego wykupu?
    Oj myśle że mamy dużo więcej , a nawet jestem pewien i tutaj się nie martwię . Bardzo szczegółowo opisałeś kwestię ewentualnego wyjścia , ale niewiem czy jest sens rozważania tego w tych kategoriach . Widziałem Twój wpis co do łatwości oszustwa na NC i zgadzam się z Tb . Myśle że nie należy siać paniki , tylko spokojnie obserwować i poprostu czekać , a cierpliwi bedą wynagrodzeni
  • Re: Podwójne dno Autor: ~Rodryg [83.10.104.*]
    Wreszcie trochę merytoryki się pojawia, to pozwolę sobie też napisać. Wszyscy zakladacie scenariusz wyjścia spółki z giełdy, czy jest to spowodowane grą na spadki która tu prowadzą, czy macie jakieś inne powody sklaniajace ku tej teorii?.
  • Re: Podwójne dno Autor: ~misio [165.225.72.*]
    Ja mam 1,65% procent akcji
    Ja też czekam i obserwuję. Największym problemem w tego rodzaju spółkach jest: 1) brak transparentności w działaniach zarządu (w tym przestrzegania wymogów informacyjnych), 2) brak względnie dużego zainteresowania spółką (nikłe obroty przez długi czas), 3) brak skutecznych i szybkich działań nadzorczo-kontrolnych (KNF), 4) brak właściwych regulacji i przepisów prawnych odnośnie ich egzekwowania (np. karanie spółki finansowo, zawieszeniem, przeniesieniem na fixy, czyli de facto akcjonariuszy, a nie personalnie prezesów, członków zarządu i RN).
    I jeszcze jedno: gdyby nie było tych wszystkich problemów i wątpliwości to takie spadki cen akcji można byłoby potraktować prawie w 100% jako świetną okazję do kupna. Natomiast wobec braku przejrzystości i transparentności rodzą się w głowie różne podejrzenia często wynikające z doświadczenia i obserwacji innych spółek.
    A jeśli chodzi o wyjście spółki z giełdy: ja tylko rozważam hipotetyczną możliwość wobec pojawiającej się w tym zakresie spekulacji na forum.
    Od dawna tez nie słyszymy o znaczących podpisanych umowach
  • Re: Podwójne dno Autor: ~xxx [37.248.157.*]
    Dnia 2018-09-15 o godz. 14:28 ~Lolo napisał(a):
    > Od dawna tez nie słyszymy o znaczących podpisanych umowach

zauważ,że chyba większość umów była podpisana na 2 lata, więc gdyby podpisywali następne musieliby mieć większą moc przerobową,.Myślę,że te podpisane do tej pory umowy będą przedłużane później,jeśli tak to to w zupełności wystarczy
    15 miną i raportu za sierpień ni ma
  • Re: Podwójne dno Autor: ~Rodryg [83.10.53.*]
    Po pierwsze 15 to dzień wolny, więc zajrzyj w regulamin publikacji raportów, a po drugie chyba masz problem z polszczyzną.
    No i gdzie masz raport ?
  • Re: Podwójne dno Autor: ~Rodryg [46.134.73.*]
    No cóż, też jestem zawiedziony,ale tym bardziej nie oddam akcji, nie teraz.
  • Re: Podwójne dno Autor: ~xxx [5.172.238.*]
    Dnia 2018-09-18 o godz. 07:37 ~Rodryg napisał(a):
    > No cóż, też jestem zawiedziony,ale tym bardziej nie oddam akcji, nie teraz.

a może nie dadzą raportu, może nie podpiszą umowy z autoryzowanym doradcą albo podpiszą z opóźnieniem.Może chcą pozbyć się śmieci z akcjonariatu i może zawiasy w tym przypadku byłyby na to sposobem?- to tylko takie moje spekulacje:))
  • Re: Podwójne dno Autor: ~xxx [5.172.234.*]
    Dnia 2018-09-16 o godz. 09:55 ~Lolo napisał(a):
    > 15 miną i raportu za sierpień ni ma

wcale nie mają obowiązku podawać raportów miesięcznych
    Ale podawali, więc dobrze by było żeby podali i myślę że podadzą w poniedziałek komuś zależy na grzaniu atmosfery.
  • Re: Podwójne dno Autor: ~xxx [5.172.234.*]
    Dnia 2018-09-16 o godz. 10:39 ~Rodryg napisał(a):
    > Ale podawali, więc dobrze by było żeby podali i myślę że podadzą w poniedziałek komuś zależy na grzaniu atmosfery.

podawali, ale chciałem sprowadzić gościa na ziemię aby się tak nie jarał bo nawet gdyby raportu nie podali to nie jest powód do zawieszenia notowań albo do fixów a on tak o tym mówi
  • Re: Podwójne dno Autor: ~xxx [37.248.157.*]
    Dnia 2018-09-15 o godz. 12:10 ~Investa napisał(a):
    > Rzeczywiście spółka nigdy nie była rzetelna w przekazywaniu informacji , myśle że ktoś to zgłosił do knf i efekty są widoczne . Tak też się zdaża kiedy skupiasz się na działalności , a nie na przekazywaniu informacji . Dlatego knf zobowiązał spółkę do rzetelnego przekazywania raportów . Natomiast co do ewentualnego wyjścia spółki z giełdy to może nastąpić , ale po wcześniejszym wezwaniu , a to może nastąpić jeśli zarząd będzie w posiadaniu 60% akcji

jak skupią 90% to nikt nie będzie miał już nic do powiedzenia
    No tak wtedy pokornie oddamy swoje akcje , natomiast póki to nie nastąpi to zalecam cierpliwość . I jeśli to Cb uspokoi to ja i moi dwaj kumple mamy razem 12% ,a to oznacza że nie oddamy za darmo . Kurs będzie musiał wystrzelić w kosmos to wtedy może zdecyduje się oddać. Pozdrawiam i życzę powodzenia
  • Re: Podwójne dno Autor: ~Baca [83.27.4.*]
    Byłem tutaj jak papierki goniły po 0,80 - 1,20 zł ale coś mi się wydaje ,że kurs wraca tam gdzie był 2,5 roku temu czyli 30 groszy. A szkoda , ale taka jest prawda !!!!!!!!!!!!!!
    Prawda jest taka że możesz sobie tak napisać i naprawdę nic kompletnie to nie znaczy.
    A kto sprzeda po 0,3 jedynie mogą być transakcje umówione by zbić kurs
  • Re: Podwójne dno Autor: ~Baca [83.27.43.*]
    Napisałem jak było , na razie obserwuję i piszę jak może być , pozdro !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Podwójne dno Autor: ~miso [165.225.72.*]
    Pewnie dziś podadza raport
[x]
ALEJA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.