tak jak pisałem w poprzednim wątku - moim zdaniem ostatnie spadki są kompletnie nieuzasadnione. po prostu ktoś stracił cierpliwość, przynajmniej tak to sobie tłumacze. emisja po 2 zł udana, linie kredytowe utrzymane, teraz tylko potrzeba czasu, żeby wyjść na prostą. poziomy śmiesznie niskie, imo bardzo atrakcyjne do kupna
Panie Rost, od jakiegoś czasu obserwuje notowania Redan i TXM i zauważyłem że dużo pracy wkłada Pan w komentowanie spółek w bardzo negatywny sposób. Pana komentarze są pozbawione merytorycznej treści. Rozumiem ze jest Pan z konkurencji lub członkiem byłego zarządu spółki lecz tworzenie tak czarnego PR jest dość słabe. Jeżeli ma Pani jakieś sensowne informacje na temat spółki, czekam...
1. "dużo pracy wkłada Pan w komentowanie spółek " - wkładałem ,kiedy to miało sens,teraz już nie 2. "pozbawione merytorycznej treści" - co dla Pana jest merytoryczną treścią , jakiś przykład.. 3. "jakieś sensowne informacje na temat spółki" - jakie informacje Pana interesują ? 4. "tworzenie tak czarnego PR" - jeśli pisanie prawdy o TXM jest tworzeniem czarnego PR ,zgadzam się
Widzisz co się wyrabia w ciągu niecalych 2lat kurs z 5,50 spadł o 90%. Czy się utrzymią nie wiem ,przepalanie gotówki zarżadowi zawsze dobrze szło tu i na Redanie. Zawsze jakies wytłumaczenie jak nie pogoda to znowu system ERP to znowu konkurencja itp itd. Zarząd może znowu coś uchwalić tak samo na redanie furtke otwarli z ceną średnia ,która jest tak samo niska , wkłady pieniężne ... jak modowy kulał to txm brylował ,traz znowu na odwrót modowy podniósł się z kolan to znowu dyskonty txm generują spore straty co widac po raportach. Jednym słowem "rynce opadają" - wąchol jak zwykle micha ucieszona .
Bardzo dziwne jest ze tak silna przecena dotyka spółke teraz kiedy własciciele wyłożyli pieniadze i kiedy spółka może sie uratowac, może spekulanci a moze celowe zagranie aby teraz tanio kupic jak najwieksze pakiety akcji wiedzac ze wkrotce wyniki zaczna sie poprawiac bo ida najlepsze miesiace dla rynku odziezowego Rating D był juz znany od jakiegos czasu wiec albo ktos ma przecieki co sie wydazy albo ktos ostro spekuluje czas pokaze. Pewnie bedzie można duzo zarobic albo duzo stracic na tych akcjach
No ale jeśli mają pieniądze to niech zgaszą to zadłużenie w Kaczmarski Incaso na prawie 1 mln zł. Wielkość zadłużenia wyskakuje w Google jako pierwsze info o tej spółce