• wyniki newag Autor: ~artur [89.161.0.*]
    Dlaczego nikt nie komentuje świetnych wyników Newagu za półrocze 2018 ? Co, czaicie się żeby jeszcze po cichu z rana dokupić po promocyjnej cenie?
  • Re: wyniki newag Autor: ~karmazyn [46.76.243.*]
    mi stanoł jak je zobaczylem, jutro sprzedam akcje po 22zl :)
  • Re: wyniki newag Autor: ~Ech [31.1.112.*]
    W ubiegłym tygodniu drobnymi pakietami obniżono kurs, gdy testował 18 zł. Nie wyszło złamanie lokalnego oporu na 18,10. Teraz pierwsze widły wypadają mizernie na 18,15 zł. NEWAG w historii notowań chyba nigdy nie miał wideł górnych. Może pora na pierwszy raz jutro? Tylko kto to kupi?Nikt nie wierzy w twoje 22 zł. Na S stoją pakieciki już przy 18 zł. Będzie, jak zawsze - max wzrost o 6% do około 18 zł i potem znowu spadki. Szkoda bo wyniki - MEGA!
    Skonsolidowany zysk z działalności operacyjnej + 650%!!!!!
    Skonsolidowany zysk z netto działalności operacyjnej + 1400%!!!!!
  • Re: wyniki newag - super!, notowania - porażka Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Może nie 1600% ale wszystkie parametry po kilkaset procent lepsze r/r
    Mój ulubiony wskaźnik C/Z spadł z 45 do 18. To chyba dużo, prawda?
    Wniosek: zwyczajowa stagnacja na poziomie z góry ustalonym. Teraz kurs nie ma prawa przebić 18 zł, bo by jeszcze gdzieś uciekł ;)
  • Re: wyniki newag - super!, notowania - porażka Autor: ~karmazyn [192.156.102.*]
    macie racje, mi tez juz opadl, nie sprzedalem, potrzymam do 19 i pche caly pakiet 100 akcji!
  • Re: wyniki newag - super!, notowania - porażka Autor: ~mcv [46.151.190.*]
    ale z jakiej bazy startowała ta astronomiczna poprawa ????
    jak wyniki waliły sie na łeb na szyje i netto i ebidta padały przez 2 lata to tak samo drązyłeś wczesniej, ze spadki byly nieuzasadnione. nic tu nowego nie napisales
  • Re: wyniki newag - super!, notowania - porażka Autor: ~mjesn1 [46.215.5.*]
    Z innej beczki.
    Czy dobrze rozumiem, że forumowiczowi zarzucasz, ze "FACHOWCY" oszukali rynek w wycenie w IPO a potem zaniżono kurs do faktycznej wartości? Czy komuś na forum zarzucasz, że główni gracze przeparkowali akcje po 24 zł czyli wyceniali firmę na ok. 1,1 miliarda, kiedy była warta połowę? O to masz pretensje do kogoś na forum?
    Teraz spółka jest wyceniana na 792 mln. Jak wchodziła na giełdę "FACHOWCY" od finansów wycenili ją na 855-880 mln. Teraz wskaźniki są podobne jak w 2013/2014, ale zakład jest w lepszej sytuacji rynkowej, prawnej, nieruchomościowej (wyroki w sprawie Gliwic) backlogowej, sprzętowej - np. nowoczesna lakiernia, Impuls II, Dragon 2 itd.
    Rekomendacja DM z grudnia 2016 to 17,50 zł.
    Twoim zdaniem przez dwa lata, do dzisiaj nic w sytuacji firmy się nie zmieniło, i nadal jest warta 17,50 zł / akcje i jest mniej warta niż wtedy, gdy wchodziła na giełdę? Sugerujesz, że Zarząd brał kasę za roztrwonienie wartości firmy?
    Niech dom maklerski się wytłumaczy.
  • Re: wyniki newag - super!, notowania - porażka Autor: ~Ech [31.1.83.*]
    Przykro mi, że mój wpis sprzed publikacji wyników się sprawdził. Brzydko z nami się bawią.

Teraz nie ma logicznego uzasadnienia dla spadków - ryzyko inwestowania słabnie, co nie znaczy, ze te same środowiska, które się nami bawią, nie będą sterować kursem jak im się podoba. Przy takich obrotach, to dziecinnie proste i bardzo tanie.

Od dłuższego czasu wycena chodzi wokół średniej 6-miesięcznej, co może mieć związek z ew. wezwaniem. Jak wezwanie ogłoszą przed publikacją wyników za III kw lub rocznymi za 2018, trzeba ich olać, bo Zarząd twierdzi, że szykują się na "tłuste miesiące". 

Niezależnie od zapowiedzi Zarządu w listopadzie będą wyniki po III kwartałach i wtedy nawet na tle kompletnie zbitego sWIG, NEWAG będzie miał z czego rosnąć. Może do tego czasu sWIG też urośnie.
[x]
NEWAG -2,16% 117,60 2026-02-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.